|
|
- tam saçınızı yıkayacağınız sırada evde tüpün bitmesi, soğuk suyla karşı karşıya kalmak başa gelebilecek büyük bir talihsizliktir. başka seferlerde 'aman tüp bitecekse önce evdekiler yıkansın, onlar biraz donsun, ben yeni tüple yıkanırım' mantığıyla en sona kalarak ve yine yıkanırken soğuk su yüzünüze çarparsa, bu şofbenin size yaptığı bir komplodur, doğalgaza geçme sebebidir.
- yaşanmış bir olaydan alıntı vererek;
ıslak zeminde kayıp popo kısmına vileda sopasının girmesi, akabinde olayın başrol oyuncusunun hayatını kaybetmesi. bir akrabamın okulunun müdürü böyle ölmüştü.
- zamanlamam süper diye etrafta hava atarken elektrik kesintisinin yapılacağı saati unutup tam da o saatte duşa girerseniz, bir de elektrikli şofben kullanıyorsanız iyice kendinizi rezil kepaze edersiniz. ilerleyen dakikalarda yüksek katlı bir binada oturuyorsanız hidraforun çalışmamasından dolayı suyunuzda kesilir. öyle ortada cıscıbılak kalmış olursunuz.
- cumartesidir. sabah saat onda elinde bir şişe votka ile misafir gelir, zaten akşamdan kalma olan ev sahibi misafirle içmeye başlar (kahvaltı niyetine), misafir daha geceyi bitirmemiştir. doğal olarak misafirimiz bir elinde telefon öbür elinde bardak sızmıştır. ev sahibi ben bi duş alıyım diyerek salondan ayrılır. evde iki banyo vardır ev sahibi yatak odasındaki banyoya girer ancak buranın kapı kolu sorunludur sarhoş olan ev sahibi yanlışlıkla içerden kapıyı kapatır ve açamaz. misafire bağırmanın bir faydası yoktur çünkü o daha ev sahibi salondan ayrılmadan sızmış vaziyettir. banyoda kapalı kalan ev sahibi çıkış yolu aramaya başlar ve banyonun aydınlığa bakan küçük pencerisinin diğer banyonun aydınlığa bakan küçük penceresiyle karşı karşıya olduğunu hatırlar ve çıplak bir vazyette yola koyulur. akrobatik hareketler yaparak diğer banyoya geçmeyi başaran ev sahibinin bütün vücudu çizik ve yara içinde kalmıştır. sonuç olarak kendisiyle uzun süre taşak geçilir.
(bkz: ahmak ı hayal)(kızkurusu, 18.12.2007 22:56 ~ 19.12.2007 16:03)
- küvette köpük deryası içinde ayağa kalkmaya çalışırken es geçtiğiniz bir sabuna basıp kaymak suretiyle kuvetin dışına fırlayıp kafa üstü yere çakılmak
- üzerinize bornozu alıp tam çıkacakken içeriye küçük kız kardeşin dalması, cennet mahallesindeki menekşe gibi gülmesi.'abi ya bende bişey var zannettim bu kadarcıkmıydı' deyip sizi uzun yıllar deprosyana sokmasıdır.
- (bkz: final destination)
- banyodayken deprem olması aksiliklerin en afillilerinden biridir. şöyle 6-7 şiddetinde babacan bir deprem, poposunu yılan ısırmış aborjin kıvamında banyodan fırlamanıza neden olabilir. allah göstermesin diyerek bu şekilde enkaz altında kalmak konusuna da hiç girmiyorum.
- üstelik misafir olduğunuz bir evde, feci şekilde kayıp düşmek. aklınıza ilk yardım dersinde, "ev kazaları ve ölüm oranı" başlığı gelmesi ve "ya her tarafım sağlam mı?" diye kontrol etmek.
- kar kış yüzünden başa gelmiş bir hadisedir. kötü hava koşulları nedeniyle sürekli elektrik telleri kopmaktadır. elektiriklerin olduğu anlarda fernando duşa girerek ferahlama cüretini gösterir.
neyse duşa girilir. kombi sayesinde sıcak su anında hazırdır. bir güzel sabunlanılır. şampuan iyice köpürtülür. durulanır. sonra suyun sıcaklığının zevkini çıkararak banyoda kendisini kaybeder fernando denyosu.
gözlerini kapatmış bir şekilde sıcak suyun omuzlarından aşağıya kayışını hissedip, derin düşüncelerin içinde kaybolmuşken şampuan kutusuna bir kez daha uzanılır ve saçlar köpürtülür. her şey iyi gibi gitmektedir. lakin su yavaş yavaş soğumaya başlamaktadır. fernando bu durumdan kıllanır. ama aldırmaz nedense. kıçıyla dönerken çeşmeyi soğuk tarafa getiridğini düşünerek büyük bir gafletin içinde bulur kendisini. aradan bir süre geçer su buz gibi olmuştur. ani bir panikle gözler açılır. banyo karanlıklara gömülmüştür. gözler yanmaktadır. su buz gibi tepeden aşağıya akmaktadır ve bütün vücut sabunludur. önce kendisinden başlayarak bütün her şeye küfredip soğuk suyla duşunu tamamlar fernando. lakin aksilikler bunla bitmemiştir. karanlıkta havluyu arıycam derken fayans üzerinde kayılıp bir güzel göt üstü düşülür, akabininde havlunun banyoya alınmadığı fark edilir. buz gibi evin içinde donarak havlu aranır. saçlar ıpıslak kuruması beklenir. sakal traşı olunamadığı içinde babadan bir güzel azar işitilir. her şey sonlandı derken lanet olası elektrikler gelir. ve tedaş da küfür silsilesinden nasibini alır...
- havalandırma kapağının duş alırken kafanıza düşmesi. tamam tam olarak kafanıza değil yoksa bunu yazıyor olamazdınız, ama sıyırdı geçti.
(heidi, 19.02.2008 23:26)
- başım şampuanlı olarak kör bir halde el yordamıyla duş ahizesini ararken musluğa çarpıp, zar zor ayarladığım sıcak-soğuk su dengesini tehlikeli derecede sıcak tarafa doğru bozmuşluğum ve kendimi haşlamışlığım vardır.
- çıplak vaziyetteyken banyo kapısının açılması veya kapıyı açık bıraktığının farkına varamamak. üstelik ev ahalisi falan evdeyken. bundan daha kötüsü olmaz kesinlikle.
(manidoo, 19.02.2008 23:52 ~ 20.02.2008 00:05)
- yeni taşınılan evde annenin çamaşır makinesini kendi imkanlarıyla bağlayıp çalıştırması.yorgun düşmüş biçare bünyemin bir duş alayım da öyle yatayım diye düşünmesi ardından banyoya koşar adım girmesi.tıkalı gider deliğine takılan makine hortumunun geri tepip tüm suyu dışarı vermesi.bacakların ikiye ayrılıp tam yere yaklaşırken "düşmeyeceğim" savaşından tekrar kapanmasıııı,soracıma efenim bir bacağın altta kalması diğerinin hala anlayamadığım bir yere yamulmasıyla cılp cılp su içinde son bulan hadisedir.
-annneeee ^#@?!^
- kilitli kalmak. hem de misafir olarak gittiği evin banyosunda kitlitli kalmak.
öncelikle belirteyim burada ev sahibi benim. şöyle anlatayım. kaldığım odada bir adet banyo bulunmaktadır. misafir olan arkadaşım da birkaç gün yatılı kaldığı için banyoya girmek istemiş. ben önceden kendisini uyarmama rağmen yeterli tedbirleri almadan banyoya girmiş. banyonunu kapısının kolunu sökmüştüm. biraz ses çıkarıyordu. fakat vidalarını bulamadığım için takamıştım. birkaç gün öyle açıkta kalıyordu. arkadaşıma da bu durumu belirtmiştim. "ne de olsa odanın içinde benden başka kimse de girmiyor. odanın kapısını kapat yeter." demiştim. sağolsun kendisi de bu uyarılarımı harfiyen uygulamış. ancak bir aksiliği hesaplayamamış. arkadaşım küvetten çıkmış. ayağı da hafiften ıslak olduğu için direkt paspasa uzun bir atlayış yapmaya çalışmış. fakat paspas öyle bir kaymış ki arkadaş kendisini kapıya yapımış bulmuş. tabi kapı ötürlünce jeton düşmüş. o sırada ben de üsküdar taraflarındayım (ev de tarabyaüstünde). neyse bu başlamış kapıyı tıklatmaya ama duyan yok. birkaç dakika sonra yumrukalara falan dönüşünce ev arkadaşım duymuş sesleri. kapıyı açmış ve arkadaşımı kurtarmış. eğer o da evde olmasaydı ne olurdu allah bilir.
- yan dairedeki komşunun sifonu çekmesi, ellerini yıkaması ya da annenin bulaşıklara girişme bi aksiliktir.
- askerde sabunu düşürmek pek talihsiz bir aksiliktir.
- duşta iken bıçaklı bir sapık tarafından öldürülmek.
- doğum yapılacağı günün sabahı girilen banyoda, yıllardır tıkır tıkır çalışan şofbenin çalışmaması.doğuma terli vücut ve şekilsiz saç ve de titiz bir insan olaraktan sıfır moral ile gidilmesi.
- -otuzbirlerin kesilmesi!!
(saçmaladı bu salak da demeyin!! olabiliyor)
- eğer elektrikli şofben kullanılıyorsa ev içinde birilerinin daha sıcak su kullanmaya başlaması bir talihsizliktir
- (bkz: american history x)
aksilikten biraz öte galiba
- siz duş alırken duş kabininin arkasından elinde bıçakla duş kabinine doğru gelen yüzü maskeli bir adamın tam kabinin önünde iken kayıp düşüp başını klozete çarpıp ölmesi.
cinayete kaza süsü vermekten yargılanmanız.
|