belki ilginizi çeker
  1. · marie antoinette
  2. · msn iletisine duştayım yazan kız
  3. · pakistan parasında türk bayrağı tartışması
  4. · lan oğlum get lan bu nasıl imagination
gündem
  1. · fotoğraf makinası olmayan japon
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · louis armstrong
  9. · galebe çalmak

banyo yapmayın başınızı yıkayın  

sayfa  / 2
  1. melih gökçek'in ankaralılara buyurduğu son cümle. haftalardır süren su skandalında (kriz vs. değildir bu, yıllarca hafızamızdan silinmeyecek bir skandaldır) baş rolü oynayan adam, gözlerimizin içerisine bakarak bizimle eğleniyor. adam sanki atamayla o mevkide yer alıyor, sanki topluma karşı hiçbir sorumluluğu yok.
    (neredesin soğuk kış, 10.08.2007 10:29)
  2. eminim yakında "banyo yapmayın..saçlarınızı da kesin anasını satayım, bu yaz gününde saça ne gerek! böylece başınızı yıkamak zorunda kalmazsınız.. nasılsa herşey tasarruf için değil mi" diye elalemle taşşak geçeceğine inandıgım trajikomik olay.
    (jonturk35, 10.08.2007 10:46)
  3. (budur, 10.08.2007 10:54)
  4. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler'in modern versiyonudur.
    (obsess completely, 10.08.2007 10:54)
  5. birilerinin bizimle -çok afedersiniz- taşşak geçtiğinin ispatı cümle.

istanbul'da yaşayan her vatandaş gibi, benim de belediye makamıyla ilgili sorunlarım genelde altyapı, trafik vs. olurdu. ankarada yaşayanlara bakıyorum da, onların en büyük sorunu ne su kesintileri, ne başka birşey. onların en büyük sorunu belediye kurumunun başındaki kişi. öyle bir kişi ki, -buradan, istanbul'dan görüldüğü kadarıyla- aklını "çevre düzenlemesiyle" bozmuş, elden gidenin ise su gibi insanlığın en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu unutmuş bir kişi.

yarın yeni bir demeçle çıkacak karşınıza: traş olmayın, dişlerinizi de fırçalamayın şöyle bir ağzınızı çalkalayın; çalkaladığınız suyu da bir kenara geri boşaltın. devir tasarruf devri canım! ben sizin yerinize suyla ilgili bütün atraksiyonları yaparım, bıcı bıcı olsun ya da ne bileyim şapur şupur olsun... allah'ın takdiri bu sonuçta!
    (noscho, 10.08.2007 10:57)
  6. (zoma, 10.08.2007 11:00)
  7. aynı kişinin -allah isterse 1 günde susuzluk biter ,dediği de duyulmuştur.
    (yineyenidenkobalamin, 10.08.2007 11:49)
  8. duyduğuma göre küçükesat'ta 5 gündür su yokmuş.ama akp iktidarını arkasına alan (!) i.melih gökçek'in,ankara'nın 2009-2014 yıllarında da başında bulnması kuvvetle ve oyçoğunluğu ile muhtemeldir.

banyo yapmayın başınızı yıkayın lafından daha çok,birbirinizi ıslak bezle silin demesini beklerdim.
    (dunkelheit, 10.08.2007 11:57)
  9. (dying brokenhearted, 10.08.2007 11:59)
  10. (hemokudumhemyazdim, 10.08.2007 12:01)
  11. (iago, 10.08.2007 12:05)
  12. -nasıl gidiyor usta?
    +ne olsun şef işte kolonları bitirdik burada banyo kaldı. onunla uğraşacağız.döşemenin kalıplarını çakalım diyoruz.
    -usta boşver şimdi öğlen oldu ben çıkıyorum sizde "banyoyu yapmayın başınızı yıkayın" inanılmaz güneş var öğleden sonra halledersiniz.
    +sağol şef iyi oldu valla yandıydık.
    (etranger, 10.08.2007 12:05 ~ 13:47)
  13. (dunkelheit, 10.08.2007 12:15)
  14. "biz bunu nasıl önceden düşünemedik ulan? beyin çalışıyor durduramıyoruz!" dedirten önerme.
    (kedi, 10.08.2007 12:16)
  15. sayın belediye başkanımız'dan çıkan, hay ağzına sağlık dedirten parlak fikir. yakında millet muhterem gökçek'in havuzlarında* banyo yapmaya başlarsa pek şaşırtmaz...
    (maglor, 10.08.2007 12:34)
  16. bunlar yakında bi meydan da ankaralıları toplayıp hortumlada yıkarlar oluum dedirtem cümlenin başlangıç sebebidir. ne diyeyim boynumuz kıldan ince o istesin biz yaparız nasılda biz de onu istedik..
    (brit pop, 10.08.2007 13:28)
  17. az sevişin de diyecektir korkarım bu zat yakında. sularımız beş günlük kesintinin ardından bugün geldi. ve gitti. evet inanması zor ama gitti. askiyi aradım, çıkan kişiye söylediğimde 'su bu ,gelir gider, sabredin daha ankaranın tamamına vermedik zaten' dedi. ona da eyvallah...
    (nechter, 10.08.2007 13:38)
  18. (los lunes al sol, 10.08.2007 13:58)
  19. " halkımız bol bol dua etsin " diyen bir belediye başkanı'nın özlü sözlerinden biri. adam doğru söylüyor. kendisinin bir bok becereceği yok. işimiz allah' a kaldı.

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (kurufasulyepilav, 10.08.2007 14:06 ~ 14:43)
  20. "götünüzü yıkamayın, kuru kuru silin."
    (azwepsa, 10.08.2007 14:08)
  21. japonyada olsa intihar etmesi beklenen, avrupada olsa sürgün edilmesi gereken bir adamın, talihsiz açıklama zincirinde bir büyük halka dahadır.

sormak gerekir ki;

efendim, su verilemediği için hasta kabul etmeyen, ameliyat yapamayan, tüm tuvaletleri kilitli hacettepe hastahanesindekiler de sadece kafalarını mı yıkasınlar, yoksa kafa yıkayacak suyla taharetlenip kafalarını da tuvalate mi soksunlar acaba?
    (kahnesty, 10.08.2007 14:34 ~ 11.08.2007 10:12)
  22. vazgeçtim lan boru patladı yine koşun banyonuzu yapın! bakın aski müdahale etmiyo halk banyosunu yapsın diye akıyo su koşun lan!
    (bkz: ankara da su kesintisi/@1806816)
    (dying brokenhearted, 10.08.2007 14:39)
  23. başından alalım
    'şelaleleriyle, yeşil alanlarıyla ankaranın çehresi değişti'
    evet garip bir arap özentisi içinde fıskiyelerimizi şelaleremizi açtık suya çok hasretiz ya.. aa gerçi melihin yaptıkları tuttu artık suya hasretiz (yazarın notu: demirtepede evimin önündeki şelale bazen geceler dahil kesilmeden şarıl şarıl akıyor, lütfen devirdaim demeyin barajların büyük bir bölümü buharlaşmadan kurudu)

'sularımız 2 günde 1 kesilecek'
    bugun susuz 6. gününü geçiren yerler var yanılmıyorsam

'eaa sular 3 gün daha yok sonra yağmur duası artık'
    eveet bunu da duyduk, fazla yoruma gerek yok kimsenin inançlarını kısıtlayamayız ama biz şehri bu adama emanet ettik, ne kadar zekiyiz tahmin edin artık, ama bu adamın ibadetinin bu şehre hizmet etmek olması lazım, karşısında peygamber olsa su gelecek diyen bu adamın kendi imkanlarıyla yine çabalaması lazım

'kızılırmağın suyunda birşey yok canım, içen nasıl içiyor'
    bunun sonuçlarını tahmin etmek bile istemiyorum.. hani dersiniz ya 'kalabalık yerde yiyelim, yemeklerde bi yamukluk yapamazlar o kadar insanı zehirlemeyi falan göze alamazlar' diye.. hah ankara için bu geçerli değil. 50senelik borulara güvenen bu adam 2 mahalle değil 2 ayrı muhiti diyelim yerle bir etti, resmen oradakilerin hayatını söndürdü..
    sonra herhangi bir şekilde açıklama yaptı mı bilmiyorum açıkcası bu adamın gözünü kapatıp 2 saniye üzüldüğüne ya da pişman olduğuna bile inanmıyorum

'banyo yapmayın, saçınızı yıkayın'
    eveet.. en son bombası da bu beyimizin. leş gibi ter kokabilirsiniz hatta aranızda duş almadan uyuyamayan varsa deliye dönebilir* neyse bu konuna birşey yapamam ama kafanızı yıkayın bitlenip bide salgın yaratmayın demek istiyor burda. hayır böyle birşey olsa ucu ona yine dokunmaz sadece biz daha çok sinirleniriz bu adam görevine devam edince.. bizi düşünüyor

şimdide gelecekte yapmasını beklediğimiz açıklamalar

'ben mi bitirdim suyu'
    'halkımız herşeyi görüyor, biz elimizden geleni yaptık'
    'bu su hepimizindi beraber bitirdik'
    'dua edelim'
    geri verilen suların tükenmesi üzerine

'şehrimizin yakın zamanda yaşadığı susuzluktan ötürü çeşitli enfeksiyonlar, fazla büyütecek birşey yok'
    'durum tamamen kontrol altında, belirli bir muhitte görülmüş bir salgın, gereken müdahale yapılıyor'
    kızılırmaktan gelen suyun beklenen gibi çıkması üzerine

'ankaralılar!! uzanın geliyorum'
    bunun da son bomba olmasını bekliyorum

sanmayın ki bütün bunlar bu adamın ankaradaki diktatörlüğünü zedeleyecek, tek hamlede temizlenir bunlar
    nasıl???!? diyeceksin
    ankaranın bütün arkabahçelerine uğrayıp kışlık kömür, 2 aylık erzak, 500-750 milyon kadar parayla bunların hepsi halledilir
    şimdi sevmediğiniz partiye oy verenleri cehaletle suçluyorsunuz diye tepeme binecekler ama tespiti benden
    bu ülkeyi, ülkenin arka bahçelerindeki cahil çoğunluk yönetiyor malesef, çocuğu aç adama tehlikenin farkındamısın demek sökmüyor, 2aylık erzakla bütün tehlikeler silip süprünüyor
    biri prensmi dedi

sonuç olarak her konut sitesine izin vermeden önce 2 villa isteyen, ankaranın büyük bir bölümünün sahibi melih bey görevine devam edecek

uzanın geliyor..

(uzun oldu be)
    (head trıp hero, 10.08.2007 14:41 ~ 14:42)
  24. (noluyoruz yahu, 10.08.2007 15:04)
  25. - israf etme suyu aziz. başını yıka çık ok..
    + kokuyorum be abi akşam da karıya gidicem.
    - oho oo sen karıdan geldikten sonra da duş alacan! susuz kalcaz lan duyarlı ol biraz.
    + yok lan karının evde banyo yaparım işin yoksa sen de gel
    - ulan züqüşe züqüşe kuruttunuz ülkeyi..!
    (sadomasochistic, 10.08.2007 15:13)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil