|
|
- bilimum kirden arınma eylemi.
- günahlardan arınmaktır..
- şöyle bir benzetme yapılabilir bu eylem hakkında:
eskiden birini sevmişsinizdir. sevmek de hani öylesine "helelooy el ele tuutştum öpüştüm bitti" manasında çıkmak gibi bir şey değil işte. hani bir insanı sevmek... hani onun iyiliğini kendinizinkinden öne koymak, onun üzülmesini istememek, onun için fedekarlık yapmak, resmini öpüp yatmak gibi güzel duyguları, anları birine adamak... bir insanı zamanla seversiniz, onu tanıyarak, onu bilerek (belki de bildiğinizi sanarak) artık o herhangi bir insan değil sevdiceğiniz olur. onun için tüm duygu zırhlarınızı indirirsiniz, çok kırılgan olursunuz... sonra işte o sevilen, paha biçilemeyecek anılar taşıyan, o unutmayacağınız insan o korunmasız, savunmasız anınızda gelir, sizi bir savaş alanında bırakır, gider...
banyo yapmak eylemine gelirsek, hep bir üşengeçlikle anılır. banyo yapmak için de tüm üstümüzdekileri çıkarır, çıplak savunmasız bir hale geliriz sözlükçüler... sonraysa banyonun, suyun sıcaklığının tadına varılmaz, ama işte o banyonuz da biter... benim suyum çok defa kesildi, kestiler, ve yarıda kaldı güzel sıcak su, beni huzura erdiremedi banyolarım...
- hayata reset atmaktır...köpüklü banyo yapıp hayata format atanlarda vardır ama tavsiye edilmez
varlığım levent kırca'ya armağan olsun
- nasıl olursa olsun bir insanın kendine yaptığı en güzel bakımdır.
- kimi zaman kirlerden, kimi zaman dertlerden, kimi zaman yorgunluklardan insanın sıyrılıp kurtulmasını sağlayan eylem biçimi...
- pazar günü bizimkileri izlemenin akabinde olan olay.
- uzun ve yoğun iş gününden sonra eve gelip yapılabilecek en güzel eylem.üzerine uyumak tavsiye edilir.
- akdeniz ve ege bölgelerinde büyüklerimizin "çimmek" olarak tanımladığı arınma aktivitesi...çimmek aynı zamanda yüzmek içinde kullanılır...
anneanne:ibrağaam, gazanı yakta çimelim.
dede: daha 20 gün önce çimdik ya döne...
torun:??!!&&££
(bkz: çimmek)
- intihar etmeye karar veren bünyeye hiç karşı çıkmadan sadece tek şart olarak önce yapması salık verilmesi gereken eylem.
--oh be dünya varmış!(leda, 01.08.2008 01:00 ~ 01:01)
- sıcak yaz günlerinde soğuk suyla yapılması makbul olan eylem. her türlü olmayacak hadisenin başa gelebileceği bir mekanda huzura kavuşmak olarakta nitelendirilebilir. vücudunuzun üzerinden akan su damlaları hem size hem ruhunuza masaj yapmış olur. tabi bu esnada başa her türlü kalp kırıcı olayda gelebilir.
- banyo yapmak güzeldir, bizdendir. duş almak gibi soğuk değildir, gözleri yakmaz. suyu sıcak sıcaktır, banyonun aynasına buhar yapar. çıkınca göz gözü görmez buhardan. banyo yapmak çocukluğu, pazarı, bit kontrolunü, annenin "hadiiii banyoyyaaaaaaa" sesini anımsatır. banyo yapmak burcu burcu kokutur insanı misler gibi. sıcaktır, samimidir.
(nayl, 01.08.2008 01:20 ~ 01:22)
- (bkz: bıcı bıcı)
- kimi insanların tabiriyle; banyo etmek.
- yapmam, yapanı da sevmem.
illa yapılacaksa da ayda bir kere banyo yapılmalı bence. çünkü banyo yapıyorsun, bi bakmışsın ertesi gün hemen kirlenmişsin. olmaz. madem tekrar kirlenecektim neden banyo yaptım ben?. ama artık işim daha kolay. kirlenmemeyi öğrendim. herkese tavsiye ederim.. iki dakka terlemeden durun işte olum, ne olacak, barajlar dolsun...
|