belki ilginizi çeker
  1. · yılmaz özdil
  2. · cevher özden
  3. · para babası
  4. · ölü üzerinden edebiyat yapmak
  5. · unutulmayan reklamlar
  6. · tercüman sitesi
  7. · cevher özden
  8. · banker
  9. · özel tercüman lisesi
  10. · 70lerin sonunda 80lerin başında çocuk olmak
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · okan bayülgen
  6. · aylin aslım
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · sahil güvenlik gemisi
  9. · kuşak çatışması

banker kastelli  

1. türkiyenin en ünlü tefecisi. ilk titan kurucusu
    (homo erectus, 19.03.2004 20:47)
  2. paranızı bana yatırın sonra zengin olun sloganıyla başladığı iş hayatında alemlerin en kralını yapan bir biseksüel örneği. (bkz. robert bosch)
    (homo erectus, 19.03.2004 20:48)
  3. (bkz. cevher özden)
    (excalibur, 12.09.2004 22:13 ~ 17.09.2004 08:58)
  4. şu anda objektif'in konuğu olan şahsiyet.

(bkz. cevher özden)

- ben bir ekolüm.
    - türkiye'ye borsayı ben getirdim.
    - türkiye'ye sermaye piyasasını ben getirdim.
    - kadir* allahın garibi. son zamanlarda para kazandı diye adam mı zannettin?
    - özal türkiye'yi fezaya götürdü fezaya! o böyyük türkiye diyenler var ya, palavra onlar!
    (aqua, 17.09.2004 00:29)
  5. idol alınası bir kişi.yürümüş be zamanında kimse de tutamamış.
    (telvin, 17.09.2004 00:41)
  6. adı abidin cevher özden olan,kastelli lakaplı bankerdir. kırım göçmeni bir ailenin 1933 yılında dünyaya gelen çocuğu olan özden'in, ilkokul üçüncü sınıftayken okulun kömür alımıyla ilgilenmesi hayli ilginçtir.

"kastelli batarsa devlet de batar" dedirtecek kadar güven yaratan, onlarca gazeteciyi peşinden sürükleyen, ardında binlerce bankerzede bırakan biridir.
    (eudaimonia, 30.01.2006 12:01)
  7. boxer dergisinde okuduğuma göre hazırcevap cem yılmaz'a bile laf sokarak beni başka dünyalara götürmüş kişidir.

cem yılmaz üstü açık arabası ile nişantaşı civarında gezerken kastelli'yi görür.

cy:kastelli baba, kastelli baba bende para çok ne yapayım?

kastelli'den ilk başta cevap çıkmaz.

cy:baba bende para o kadar çok ki ne kadar harcasam bile bitmiyor sen söyle hele?

kastelli: o kadar çok paran varsa ananın bir tarafına sok. orada değerlendirirsin.

cy:----(derin sessizlik)
    (dünyayı kurtaran adam, 17.03.2007 12:52 ~ 12:57)
  8. karısı olmasa dünyanın en zengin insanlarından biri olabileceğini iddaa eden moruk. tek düşündüğü şey para olsa gerek.
    (emir, 28.09.2007 21:29)
  9. abidin cevher özden isimli vatandaşın sahibi olduğu 1980'li yıllarda milletin parasının battığı kuruluş.

abidin cevher özden, paraları dolandırıp yurtdışına kaçmıştı. seneler sonra türkiye'ye döndüğünde inşaat işine girmiş, piyasadan yine yüklü paralar toplamıştı. (bkz: yurdum insanı sevdi mi tam sever, kodu mu oturtur)

banker kastelli'nin bir de tv reklamları vardı, tek kanallı siyah-beyaz tv'de hep meşhurlar oynardı:

benim adım şaşmaz beşir
    beşer şaşar, şaşmaz beşir
    kafamı kullanıp kendime (koro söylerken: kafamızı kullanıp kendimize)
    güvenli bir yol seçtim (koro söylerken: güvenli bir yol seçtik)
    banker kastelli
    banker kastelli
    (syst, 29.11.2007 23:51)
  10. bugün intihar ederek yaşamına son verdiği bildirilen kişi.
    (arapbebek, 02.06.2008 13:47)
  11. vatandaştan türlü vaatlerle topladığı paraları, battıktan sonra, en fazla iki sene içerisinde faiziyle geri ödeyen delikanlı tefeci.
    (jugador, 03.06.2008 10:31)
  12. ''dünyanın en yüksek faizini veren ülkede,dünyanın en yüksek faizini veren adam'' yılmaz özdil dı...
    dün intihar edene kadar...
    (er2rule, 03.06.2008 15:57)
  13. delikanlı olan tek tefeciydi.repoyuda o getirmiş türkiyeye
    (tavernaci, 23.08.2008 04:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil