belki ilginizi çeker
  1. · galata
  2. · dolapdere sanayi sitesi
  3. · kamondo merdivenleri
  4. · çamardı
  5. · ali çetinkaya caddesi
  6. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · zongul ducks
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · anormal çıkma teklifleri
  9. · strike

bankalar caddesi  

1. karaköy'de üstünde eskiden yerli ve yabancı bütün bankaların istanbul merkez şubelerinin bulunduğu, osmanlı döneminin finans merkezi cadde.
    (stocky2001, 30.01.2005 10:57)
  2. tarihi binaların tek tek restore edilmeye başlandığı caddedir. hırdavatçılar çarşısı'nın bir üst paralelindedir.
    (esdora, 30.01.2005 11:42)
  3. bir istanbul masalı adlı dizideki arhan ailesi'nin işyerinin bulunduğu cadde
    (erdemetal, 30.01.2005 12:33)
  4. resmi adı voyvoda caddesidir. nerdeyse bu caddede bulunan tüm yapılar güzeldir ama en güzel binası tartışmasız eski osmanlı bankası binasıdır. bu caddede eski binaların tozu, zırhlı banka araçlarının tozuna karışır. bir tarafta eski yapılar bir tarafta vitrininde yüzlerce ampül, lamba, vs. olan elektrik malzemeleri satan dükkanlar vardır. kamondo merdivenleri (ispanyol merdivenleri de denir) ile kuledibine göz kırpar.
    (chrystal, 09.08.2006 00:53)
  5. antalya doğu garajında bulunan caddenin adı..hemen sağdan girildiğinde atatürk caddesi diğer adıyla ışıklar denilen bağdat caddesine benzeyen cadde bulunur, bu caddeden doğru devam ettiğinizde ise lara sahil yoluna çıkarsınız.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 18.06.2008 10:06)
  6. alanya'da pazar yerinden iskele caddesine doğru giden caddenin adı.
    sözkonusu caddede artık yok denecek kadar az banka kalmıştır
    (abdull, 21.03.2009 15:28)
  7. çanakkale' de de birçok bankanın bir arada olduğu aynalı çarşınında içinde bulunduğu cadde.
    (karyatid, 21.03.2009 15:30 ~ 15:31)
  8. genellemek gerekirse her semtte bulunan caddedir. semtine göre işlevliği değişebilir. sefaköydeki bankalar caddesi sadece fatura işleriyle uğraşırken, levent, nişantaşı'ndakiler bavul dolusu paraları bir yerden bir yere havle etmeye çalışır..
    (spot, 21.03.2009 16:04)
  9. kırıkkale'de de var bu caddeden. demek ki neymiş? bankalar caddesi de her şehirde bulunana caddelerden biriymiş.
    (maglor, 21.03.2009 16:05)
  10. ankara da olmayan caddedir..yoksa vardır da ben mi bilmiyorumdur..yok yok yoktur..oladabilir ama zannımca yoktur..ankaralı yazarlardan yardım talep ediyorum var mıdır yok mudur beni aydınlatsınlar..eğer kesin yoksa belediyeye başvurup hemen temin edilmesi konusunda çalışmalara başlıyacağım*eksik kalacak halimiz yok ya*

edit:yokmuş ankarada..yazar arkadaşlara teşekkür ediyorum..kırıkkaleyi tekrar ilçe yaparak bu sorunumuzu çözebiliriz diye de bi fikrim geldi açıkçası..bakıcaz artıkın yapıcaz bişeyler*
    (delilergibiözledim, 21.03.2009 16:09 ~ 16:21)
  11. ankara'nın kızılay meydanındaki meşrutiyet caddesi örnek olarak verilebilir. caddenin ismi "bankalar" olmasa da bir çok banka binası burda bulunur.
    (spot, 21.03.2009 18:18)
  12. antalya'da bu adla anılan caddenin esas ismi ali çetinkaya caddesidir.
    (jugador, 21.03.2009 18:25)
  13. kartal cevizli'de de bulunan cadde, cevizli'de geçen 15 yılım boyunca bu caddenin bir ucundan diğer ucuna kaç bin kez yürüdüğümü bir allah bilir...

o değil de idealtepe'den minibüse binip ''şurdan bi bankalar alır mısın?'' demeyi özledim lan...
    (trorge, 21.03.2009 18:31 ~ 18:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil