sağcı bir uktecinin fevri bir savunmasını konu alan başkaldırış cümlesi. "cinayet işleyen sadece sağcı değildir, solcusu da yapar bunu, ademoğlu ilk cinayetten bu yana sürekli cinayet işliyor, kategorize etmeyin ulan!" diyen ya da, "sağcıların günahını almayın, her cinayete ortak etmeyin, bir cinayet işlendiyse illa sağcı mıdır yani?!" diyen bir uktecinin tepkili cümlesidir.
kendi içinde çelişen; söylemeyeceğini idda ettiği sözleri cümle içinde söyleyen cümle.
"...çünkü ben devekuşuyum, kafamı da toprağa gömdüm, eleştiri falan kaldıramam" şeklinde devam etmesi gereken cümle.
"evet dedirtemeyiz, işkence sanatı üzerine ihtisas yapmadık sizler gibi" diye cevap verilmesi gereken cümle.
akla "dünya dönmüyor desem de dönüyor"(yoksa yuvarlak mıydı?) sözünü getiren söz.
"evet dedirtemeyiz size gerçekleri söyletmenin bu kadar kolay olmadığını biliyoruz" diye cevap verilesi cümle
öncesini
peaceramon çok güzel yazmış.şimdisi :
(bkz:
hrant dink)
(bkz:
malatya'da öldürülen protestan vatandaşlar)
ve maalesef sonrasında da sıra yavaş yavaş bize gelecek...
ikinci dünya savaşını duymamış kadar kör cahil bir insanın ortaya saçtığı saçma sapan bir laftır..
körler sağırlar birbirini ağırlar durumudur.
- "bana sağcılar cinayet işliyor." dedirtemezsiniz.
+ e dedin ama?
- yaaaa lütfen, bi daha bi daha...
"altınların yerini size söylemeyeceğim, bana altınların bahçedeki elma ağacının altında gömülü olduğunu söylettiremezsiniz" benzeri cevabı içinde gizli olan itiraf cümlesi.
(helen, 20.04.2008 11:55 ~ 11:55)
... çünkü aynı şeyi defalarca tekrarlamaktan bıktım." diye devam etmesi gereken cümledir.
günümüzde başka bir tezahürünün de olduğu söylem. aslında dönek de bir söylem her kılıfa uyuyor maşallah, ileri görüşlü bu demirel biliyorum ben.
"bana dinci geçinen köşe yazarları tecavüz ediyor dedirtemezsiniz." günümüzün moda söylemi. kendi kendilerini ifşa etmek bu olsa gerek.
bana telefon dedirtemezsin gibi bişey.."telef1,telef 2, telef3 ,telef4.... telef 10"