bir hatıra defteri klasiği uzun yıllar geçmesine rağmen hala klasını koruyan ve ne hikmetse diğer klişe girişler gibi can sıkmayan, bir şekilde kulağa ve duygulara hitap etmeyi başarabilen yılların eskitemediği giriş cümlesi.
+bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için sağol nejmi..
-bir şey değil mahmut.
+sevgili arkadaşım nejmi öncelikle şunu söylemeliyim ki..
-söylemeyeceksin mahmut yazacaksın! o sayfa o yüzden o kadar beyaz.
+heee pardon abi.
ilkokulda kendi halinde bir arkadaşın hatıra defterinde sayfaya ilk yazdığı sey buydu ama son yazdığı şey bu kendi halinde arkadaştan beklemediğimiz bir şeydi. şöyle bir şeydi: sepet sepet yumurta, sakın beni unutma,unutursan tutarım hatıranı sikerim
o tertemiz sayfanın üst köşesini veya alt köşesini büküp üstüne "beni seviyorsan sakın burayı açma" yazılır.
tabi arkadaş merak edip bakacağı için altına da "niye baktın lan amcuk" yazılır.
dandik kilitli hatıra defterlerine yazılan klişe anıların ilk cümlesi. kim bulmuşsa tebrik ederim, bir nesil bununla büyüdü. tıpkı sepet sepet yumurta manisi gibi..
bazı arkadaşlarımız o ilkokul espri kabiliyetini de kullanıp araya bi yere "ariel matik kadar beyaz" yazarak o beyazlığı, o saflığı pekiştirme gayretleri içinde olsalar da orjinali asla bozamadılar.. özledim o günleri.
bu kelimeyi bir şekilde yazmış olan, şu an büyümüş kocaman olmuş ve kirlenmiş tüm insanlara teşekkürü bir borç bilirim. klişe de olsa şimdilerde okullarda bu klişeyi yazacak hatıra deftlerini görmek bu cümlenin yoğun yazıldığı yıllara nazaran gerçekten zor.
hatıra derfteri başlangıç cümlesidir.sonrasında ise kişinin bana bunu yaptığın için diyerek başlayan cümlelerle ağzına sıçılması normaldir.(bkz: başımın etini yedin)
bütün asker günlüklerinin minimum %50'sini kapsayan mektup formatı. bazen aklı başında biri çıkar, farklı bir başlangıç yapardı da şaşırırdım.
-bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim. altına birkaç yalamaç cümle daha eklenip lakap, telefon, asla benzeri tekrar atılamayacak bir imza iliştirilir ve son verilir.
outro da aynen şöyledir; umarım sivilde görüşürüz.
ilkokulda kızlar andımızı öğrenmeden bu kalıbı öğrenir, akabinde ekseriyetle seni seveni sen de sev şiiri gelir. öte yandan bir sayfa ne kadar kirli olabilir yani var mı tuvalette anı defterini kullanan. ecnebiler bu yaşta brainstorm konusunda master yapıor, biz hala şiirde tek bir büyük s yapıp harf tasarrufu yapıoruz. yoksa biz bu yüzden mi avrupa birliği'ne giremiyoruz?