maksadı dikkat çekmek olan bir cümle. ben zannetmiyorum ki diğer anlamın insanların kulaklarını tırmalayacağından haberdar olmadan dalgınlıkla yazılsın.
bir an için sözlük yazarları buraya kendilerine çakmak isteyenlere bu isteklerini yerine getirmek için neler gerektiğini yazacaklarmış gibi düşündüm. örneğin "boğaz manzarasına karşı yenilen romantik bir akşam yemeği ve kaliteli iki şişe porto şarabı, sonrasında gidilen bir gece kulübünde çılgınca dans, ardından şehrin hakim tepelerinde bulunan ultra lüks bir villada içilen bir kadeh şarabın ardından ben yelkenleri fora ederim" gibisinden şeyler okumayı umuyordum burada, allahtan öyle bir çılgınlık furyasına kapılmamışız.
meğersem ayşe özyılmazel beyanatıymış, ayşe özyılmazel kim ki? bir de rehber ne ola ki, onu anlamadım. "tüyolar" veya" ipuçları" ya da "not defteri" falan değil yani, bildiğin "rehber" ulan, kalın falan. "çakmak" eylemini yerine getireceksem ayşeciğim, rehbere ne gerek var? eğer birsine "çakacaksam" hayat kadınına "çakarım". e o zaman sana ne gerek var?
- ünlü olun
- zengin olun
- benim daha çok tanınmamı sağlayın
- bana daha iyi yaşam koşulları oluşturun
- iş ilişkilerimiz olsun, sayenizde kariyerimde tırmanayım
- sosyete ortamlara girip çıkmamı sağlayın
şeklinde olacağını düşündüğüm rehber. bu biraz daha değişikmiş, olsun.
çok dolmuş ya da dolduruşa getirilmiş bir insanın "madem köşe benim, istediğime kusarım, istediğimi zan altında bırakırım, çok dertli gibi görünsem de aslında bu yazıyla yine gündem yaratırım, çok zekiyim, pek zekiyim" düşüncesiyle yazdığı yazı. üslup konusunda da sadelikle basitliği karıştırmış yazan kişi. hani ilkokul çocuğuna bile yaz desen daha iyisini yapar herhalde.