küçükken suyla oynamak için annelerimize özenip bi grup afacan arkadaşla yıkamaya çalışıp, her seferinde deli gibi deterjan dökmemizden dolayı tıkadığımız evin en güzel yerlerinden biri.
sezai karakoç şiiridir. sezai karakoç'un aştığı şiirdir. millet sezai karakoç'u ibtidai eseri olan 52 yaşındaki mona rosa ile tanıyakoysun usta bu şiiriyle ustadır. hızırla kırk saat gibi, kar musıkileri gibi aştığı bir şiir. balkon şiiri bir nevi ütopya. modern çağın ruh hastası ettiği insanın halas bulmasını dillendiren bir manzum ütopya.
çocuk düşerse ölür çünkü balkon
ölümün cesur körfezidir evlerde
yüzünde son gülümseme kaybolurken çocukların
anneler anneler elleri balkonların demirinde
balkon zavallı modern çağ insanının doğayla tek irtibatıdır. toprak sadece balkondaki saksıda görülür, hava balkonda alınır, manzara balkonun objektifine sığan kadardır.
kapalı alanda bunalan insanların,hava almak için kendilerini attıkları,genelde sigara molasının verildiği yer.özellikle anne babadan gizli sigara içenlerin vazgeçilmez sığınağıdır.
ottonun yanındaki binada bulunan, rahat, ferah mekan. arkadaşlarla muhabbet için gitmeye pek uygundur. fazla kalabalıklaşmadan tadını çıkarmak lazım sanki buranın.
sezai karakoç'un batılılaşmayla beraber kültüre ait ne varsa değiştiğini evde bulunan balkondan yola çıkarak anlattığı güzel bir şiiridir.
balkon
çocuk düşerse ölür çünkü balkon
ölümün cesur körfezidir evlerde
yüzünde son gülümseme kaybolurken çocukların
anneler anneler elleri balkonların demirinde
içimde ve ellerde balkon
bir tabut kadar yer tutar
çamaşırlarınızı asarsınız hazır kefen
şezlongunuza uzanıp ölü
gelecek zamanlarda
ölüleri balkonlara gömecekler
insan rahat etmeyecek
öldükten sonra da
bana sormayın böyle nereye
koşa koşa gidiyorum
alnından öpmeğe gidiyorum
evleri balkonsuz yapan mimarların
cafelerde oyun oynamayıp oyunun nimetlerinden yararlanan kişilere takılan sıfat.bu nimetlerden kasıt genelde çaydır ama gözlerini karartıp kola,gazoz,tost ve dürüm olayına girebilirler.dikkatli olmak gerekir,abarttıkları anda ıstakayla girişmek serbesttir.