belki ilginizi çeker
  1. · tikvenik
  2. · üniversitelerde türbanın serbest bırakılması
  3. · thinner
  4. · psikolojik harekat
  5. · adriyatik denizi
  6. · balkan yarımadası
  7. · bulgaristan göçmenleri
  8. · aptalca ayrılma nedenleri
  9. · gül kuruttum
  10. · kadir topbaş a suçlayacak kişi ve kurum önerileri
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · babaların garip huyları
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · ezel
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · wormtongue
  9. · dismember

balkanlar  

1. benim de yakın bir zamanda türkçe olduğunu öğrendiğim, avrupa'nın güney doğusunu betimlemekte kullanılan coğrafi terim. cumhuriyet devrinde biz genelde oradan gelen alçak basınca alışığız ama osmanlıda en azından ittihat ve terakki oradan gelmiştir. osmanlı tarihi açısından her daim önem arz eden bir bölge olmuştur, batıya açılan kapıdır.

sosyalist sistemin çökmesi üzerine ise kanlı bir çiftliğe dönmüştür.
    (bkz: güneydoğu avrupa)
    (kipti, 15.05.2007 20:56 ~ 21:11)
  2. uzun yıllar osmanlı imparatorluğu'nun hakimiyeti altında olan fakat fransız devrimi'nin de büyük etkisi ile ayaklanmaların yaşandığı bölge. ilk bağımsızlığını kazanan ülke yunanistan olmuştur.
    (bulsaraa, 15.05.2007 20:59 ~ 21:02)
  3. gezilesi, bursa gibi kokan, osmanlı şehir mimarisi ve izini taşıyan, sizlerden, bizlerden birilerinin sürekli karşınıza çıkma ihtimali çok yüksek olan ve savaş sonrası harabe haline getirilmiş, içinizin gittiği, ah canım diye iç çektiğiniz yerlerdir. sizindir, sizdendir.
    (madalyonun güzel yüzü, 15.05.2007 21:03)
  4. hep soğuk hava dalgası gönderiyor bunlar..
    (üzümlü draje, 15.05.2007 21:10)
  5. kırılgan bir bardaktır balkanlar... onunla su içebilmek için öncelikle kırılmasını önlemek gerekir.

http://www.balkanskidom.com/...
    (pepeljuga, 29.08.2007 15:45)
  6. osmanlı etkilerini çok fazla taşıyan bölgedir. ancak bu etki acaba türklere sevgi mi yoksa nefret olarak mı döner orasını bilemiyorum , gezmeyi çok seven bir insan olarak görmeyi en çok istediğim bölgedir. özellikle bosna-hersek, hırvatistan, yunanistan, sırbistan ve bulgaristan içlerinde en çok merak ettiklerimdir.
    (hobbitt, 15.12.2007 12:47)
  7. hep ortadoğu ile anılan, küçüklerin 'orta oda ve balkonlar' sanabildiği sevimli bir o kadarda kaotik toprak parçası.
    (pugliese, 27.04.2008 21:51)
  8. çok fazla konuşulan ama çok fazla anlaşılamayan bir olgu...

eski bir kosova şiiri olduğu söylenen bir dörtlükle başlamak gerekirse (aynı zamanda zannediyorum şarkısı da var

ey yabancı topraklar, acılarımın sebebi sevdiğimi bana geri verin!
    ey yabancı topraklar, lanetlenmiş topraklar sevdiğimi bana geri verin!
    topraklar yanıt verir
    nasıl geri vereyim ki kim olduğunu bilmiyorum. (çok fazladır ölülerim içimde )
    (bkz:
    http://www.balkanskidom.com/...)
    (varolmayan şövalye, 04.09.2008 00:35)
  9. yağışlı hava kütlesinin ülkemize geldiği yerdir.
    (discomancer, 30.06.2009 01:30)
  10. hiç bir zaman bir sistematiğe bağlanamayacak kaotik algılar bütünlüğüdür.

nasıl yani?
    derseniz bu lafın anlam ve ehemmiyetini anladığnızda balkanları çözeceksiniz.
    ahanda formülü verdim.

yok bu da mı olmadı
    balkanskidom yaz
    2239'a gönder cebine gelsin
    (bkz: 22)
    (bkz: 39)
    (varolmayan şövalye, 31.10.2009 01:05)
  11. c.l sulzberger'in uzun bir kandiller dizisi kitabında balkanlar için kullandığı tanım şöyledir;

"balkanlar acılı yiyen, sert içkiler içen, alacalı giyinen, kolayca sevip kolayca cana kıyabilen ve savaşları başlatma konusunda üstün yetenekleri olan şen insanlarla dolu eğlenceli bir yarımadadır. imgelem gücü az olan batılılar, onların soyluluklarına burun kıvırıp, istekleriyle alay ettiler... karl marx balkan halklarına “etnik süprüntüler” dedi. ben, yirmilerinde başıboş bir genç, onlara taptım."
    (meerjungfrau, 13.11.2009 08:38)
  12. avrupa ve asya'nın batısının en güzel mekanı, içinde yaşayan insanlar da tüm tuhaflıklarına rağmen en güzel insanlarıdır.
    (yumurt, 13.11.2009 11:02)
  13. beni futboluyla çeker efendim balkanlar... takımları ile oyuncuları ile milli takımları ile... zira blogda da 'balkan futbolu' diye bir seri başlattık gidiyor bakalım... en son makedonya'yı anlattık. yaz yaz bitmedi. bir gün mutlaka kosova-bosna ve makedonya gitmek istediklerim onu da ekleyeyim...

http://mutlakgolpozisyonu.blogspot.com/...
    (pierozzi, 16.11.2009 18:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil