gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · disko kralı
  4. · babaların garip huyları
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · 3 erkeğe 1 erkek düşmesi
  9. · burun ameliyatı

balgam yemek  

1. (dunya zikime eyfel dotume, 28.08.2006 20:12)
  2. böğürüp milletin ortasında oraya buraya tükürmeye nazaran daha edepli bir eylemdir. en azından kişi kimsenin midesini işe karıştırmadan, kendi içinde halleder problemi.
    (kaiser sose, 28.08.2006 21:28)
  3. balgamı surata yemek şeklinde de olabilir, pis bişeydir, eskiden kadıköy'de sevgililerin yanına giip para isteyen çocukların en büyük tehditiydi; "para vermezsen balgam atarım" şeklinde bir giriş yapıp arkasından burundan boğaza sümük çekme hareketi yapıp (bkz: hırnk), en nihayetinde ya parayı alırlar ya da sizi kadıköy meydanından uzaklaştırırlardı.
    (libertar, 28.08.2006 22:48 ~ 23:53)
  4. eğer balgam ağıza doğru büyük bir hızla çekilirse istemsiz olarak yapılmış harekettir zira balgam hızını alamayıp gıdıklayarak boğazdan kayar ve mideye kaygan bir sarsıntıyla oturur.
    bunun dışında kişi kendi isteğiyle balgamını yiyip yutuyor ise diyecek bir şey bulamıyorum fekat hakkında duygularımı ifade eden pek çok mimik yapabiliyorum.
    (caydanlik, 21.03.2007 20:21)
  5. hapşırdıktan sonra kaşa göze sıçrayan balgamı silip çöpe atmaya üşenince ya da milletin içinde hapşırıp balgamım gözükmesin diye yapılan başta iğrenç gelen ama tadı çookta iğrenç olmayan maddeyi yutak borusundan mideye indirme hali.
    (süperbühler, 02.01.2009 20:40)
  6. balgam yenilmez yutulur. balgam yemek ise, balgamın kurutulup, çiğnenmesi sonucu oluşan katı balgamın, ağızda çiğnerek yenilmesi eylemidir.

balgam kurutma prosesinin son derece hijyenik ve kontrollü koşullarda gerçekleştirilmesi, yiyecek kişinin sağlığı açısından önem arz eder.
    (ben bunu bilir bunu söylerim, 15.10.2009 17:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil