balansı kaçmış mekan
feridun düzağaç konserine gidip de rezil olduğumuz yerdir. mekan çok berbattır. sahne, geniş bir koridorun sonunda kalmasından ötürü, çok uzaklarda kalır. fiziksel özellikleri dışında bahsetmek istiyorum biraz.
mekan, oldukça gariptir.
feridun düzağaç konseri için
biletix biletlerinde kapı açılış saat olarak 21:00 yazmaktaydı, mekanın girişine gittiğimizde ise posterde 22:00 olarak lanse edilmişti. hadi neyse bari,
nevizadede birer bira çakıp gireriz dedik kendi kendimize. mekana saat tam 22:00 de adım attık. içeri girdiğimizde 90lı 80li yıllardan dans, elektronik,
trance falan ne varsa çalıyor. ulan! biz feridunu izlemeye geldik. melankoli, aşk falan... millet merdiven altında kucak dansı,
cybershot ile tilllate.com'a hazırlık fotoları, anlamsız anlamsız kokona karıların birbirlerine yaptıkları el kol hareketleri... biz nerdeyiz? bira zaten 10 ytl, diğer alkollü içceklerin fiyatını sormaya çekindik resmen.
zaman geçmek bilmiyor. feridun yok. müzik ilgini çekmediğinden 2 saat boyunca mal gibi duruyorsun. barın tam önüne hizaya geçtiğimizden midir nedir, gelen geçen, dürten, arada bir sürten, garsonuydu, malıydı , odunuydu...
saat 12:05'te feridun sahneye çıkar. büyüleniriz.. o da nesi? bir kaç dakika önce kucak kucağa, yavşak konumda olan genç, orta genç, genç özentisi allahın belaları, 'feriduuuunnn beni bırakmayı söyleeeee' diye çığırıyor, ritmin en hafif artışında bile göt göbek sallamaya dönüyor. feridun sizce böyle bir konser mi vermek istiyor? ayrıca, böyle bir ortamda 'gerçek' feridun izleyicileri ne kadar keyif alabilir? eğer sanatçıya ve izleyiciye saygısı olan bir mekan olsaydı, tıpkı biletlerde yazdığı gibi, sırf piyasa yapmaya gelmiş gizli orospuları ve şekil yapacam diye mal mal duran kaknem suratlı odun adamları, parasını iade ederek içeri almazdı.
evet. feridun düzağaç'ı çok severim. final haftamdan fedakarlık yapıp bu konsere hazırlandım. keşke sözlük(lerd)te yazanları okusaydım da, iptal ettirseydim biletimi. sizin o salak 2 saatlik dans zırvanızdan - ki az buçuk dj vatandaşların ne yaptığından haberim vardır, bu kadar rezil bir dj olamazdı herhalde- dolayı okulun mekiği yerine 25t faciası geçirip, kampüste kör karanlıkta yolculuk yaptım.
verdiğim 28.5 milyon paranın, feriduna giden kısmı helal, size kalanı ise haram olsun. tuvaletleriniz şekil olabilir ama garsonlarınız sipariş alacağına duvar kenarında, puro tüttürüyor.
kesinlikle, hayati bir konser olmadığı sürece (ki bok olur) gidilmemesi gereken mekan. aynı şeyler
pentagram konserinde de olmuş.