|
|
- cem yılmaz'ın bir tat bir doku'da "hans balım şu tuzluğu uzatır mısın?" lafıyla lügata giren,ve çok sevdiğim bir insanı bir dönem sürekli çağırdığım tatlı lakap.
- lombak'ta hatırladığım kadarıyla oky'nin yazdığı "kaç şebo kaç" isimli çizgi romanda baş kahraman şebnemin kardeşinin adı
- o sıralarda herkeslerin bi-haber olduğu yeri dolmıcak olan ilk aşkımın "bal gözler"i için ona layık bulduğum ve sahiplenişimin göstergesi lakap.kelime kökünü bile hala ağzıma almamaya gayret gösterdiğim, tatlı sevgilimin şekerlenmiş hali..
- (bkz. arım balım peteğim)
- (bkz: ceku balım)
- rizeli uşakların "ballim" olarak tellafuz ettikleri hitap -hatta bağra basma- şekli.
- 3 yaşından beri ağzıma bal koymadığım, balın tadını dahi bilmediğim/hatırlamadığım, kokusundan ve hatta adından bile içimin bir fena olduğu düşünülürse; benim için sevgi ifadesi olabileceğine inanmadığım sözcüktür.
(bkz: büyük konuşmak)
(bkz: asla asla deme)
(bkz: balküpü)
(bkz: sevgiliye adı ile hitap etmek)(zinkafnun, 28.05.2008 10:42 ~ 05.08.2008 18:33)
- ilginç bir sevgi sözcüğü. söylenişi uzatıldığında baligim gibi bir şey çıkıyor ortaya.
- bence hayattaki sekiz kusurlu hareketten biride sevgiliye balım demektir.
-balım...
-ne var ayı!
- dumanın bal şarkısında, kaan sevgiliye balım diye seslenir ve öyle bir söylerki beni benden alır götürür. şarkıyı oturur dinlersin sonrada off bee of der içlenirsin hatta sözleride şöyledir:
aşkım sen benim canımsın
kanıma girmiş kanın
söyle kimlerden kaçarsın
boşuna durmadan ağlarsın
yavrum sen benim balımsın
tadına alışmış canım
aaah güzelkuşum gir kanıma
ben zaten sarhoşum
nerdesin...sevgilim...
söyle nerdesin bal
artık benlesin bal
söyle nerdesin bal