balık pazarı *

adana çık aradan

1. gariptir ama koskoca marketleri gezmekten ziyade, deniz olmayan bir şehirde deniz kokusu almak için o koca marketlerden daha bir hevesle gezdiğim, genelde sakallı ve ayağında mavi plastik botları olan çalışanları, kışın bir tenekenin içine ateş yakarak ısınan bu çalışanların akşam saatlerinde bir sote yere çekilip rakılarını yudumladıkları yer.
    (manha de carnival, 10.04.2007 12:50 ~ 12:50)

2. midye tava kokusuyla tayland'ın meşhur sokaklarını hatırlatan, pazarın üzerindeki kocaman saati 2 sene sonra farkettiğim ve hemen yan tarafında bir kilise bulunan yer. geceleri ön tarafına öylesine bırakılan gri porsche şahsımındır.
    (man on the moon, 10.04.2007 14:54 ~ 14:54)
  3. (bkz: beşiktaş balık pazarı)
    (sycrone one, 10.04.2007 14:55)
  4. atv show gibi süper(!) tv. kanallarının cins muhabirlerinin halkın nabzını tutmak için takıldıkları, "bu sene de balıklar coştu, hem halk hem esnaf güldü... barbunun kilosu kaça dayı!" şeklinde komedyenlik yaptıkları pazar.
    (akarui, 10.04.2007 15:04)
  5. kadıköy'de de kendine yer etmiş olan bir mekandır ama beşiktaş'taki nedense daha bir başka gelir insana, kadıköy'de de dalarsınız belki pazarın içine işiniz gücünüz yoktur, aynısı beşiktaş'ta olduğunda çıkmak istemez insan, beşiktaş'ın tarihi midir, aşkı mıdır nedir bilmiyorum sebep.

bir de kadıköy balık pazarına yolu sık düşenler varsa bilirler o çevrede bir kaz vardır her köşede karşınıza çıkar, sevimlidir vesselam.
    (catch your dream, 10.04.2007 15:33)
  6. (bkz: balık kokusu)
    (marooned, 10.04.2007 15:45)
  7. şarkısı bile olan mekandır. eski istanbul kadınlarından birinin söylediği çok ama çok eski bir şarkıda geçer adı..
    gittim baktım şıkır şıkır balık pazarı
    üç tek attım sarhoş oldum ayak üzeri
    üç doluya üç tanecik badem şekeri
    aman aman gülüm aman badem şekeri
    (abdurrahmanshowtv, 19.07.2007 19:10)