balıkesir 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. hasta ruh kayo ve arkadaslarının dort tane meyve suyu kokteyli, bir vişne soda, bir çay içtiği, okey oynadığı daha sonra da sadece uc bucuk milyon (3.500.000 tl) hesap odediği yer..
    (chema, 05.03.2004 20:21)
  2. köy olup ayvalıka bağlanmasını istediğim sözde şehir
    (inferno, 19.03.2004 00:04 ~ 14:42)
  3. fen lisesini okurken 3 sene kalmak zorunda olduğum ve doğduğum yer. gezilecek daha doğrusu yürünebilcek 3 tane çok kısa caddesi vardır. sağladığı imkanlar yüzünden bi köye benzetilebilir. ama hangi köyde bi f-16 üssü vardırki? (bkz. 9. ana jet üssü)
    +kızları muhteşemdir tadlarına doyum olmaz.
    (my dying bride, 19.03.2004 15:10)
  4. plakası 10 olan,ilçeleri alfabetik sırayla
    ayvalık
    balya
    bandırma
    bigadiç
    burhaniye
    dursunbey
    edremit
    erdek
    gömeç
    gönen
    havran
    ivrindi
    kepsut
    manyas
    marmara adası
    savaştepe
    sındırgı
    susurluk olan, ahh ille de memleketim dediğim il
    (neverwinter, 23.03.2004 04:30)
  5. merkezinden çok ege kıyısı tarafı görülesi ve yaşanası,milli kuvvetler-anafartalar-6. eylül caddelerinin birleşiminden oluşan,okuduğum,büyüdüğüm şehir.
    (lizardking, 31.03.2004 11:25)
  6. kızları güzeldir denen ama gittiğim kaç kere rastlamadığım, ayvalık'ı niye oraya bağladıklarını çözemediğim, sevmediğim, tek ilişkim 10 plakası olan ayvalık'ın il merkezi
    (infoma, 04.04.2004 01:38)
  7. canım memleketim benim!höşmerimi bi de delisi çok meşhurdur.fakat sokaklarında hala kara çarşaflı yobazlar gezdiği için can sıkabilen bir şehir.
    (civiltech, 09.08.2004 08:10)
  8. çarşısında 15 dk. gezdiğinde 16.dk da aynı sokaklara girip çıkmaya başladığını farkettigin, ufakça ama şirin memleket..
    (fırtık, 07.10.2004 17:40 ~ 12.08.2005 14:30)
  9. bandırmanın altkümesi olması gereken fakat bandırmayı kapsayan koca köy*
    üs ise üs bizde de var, (bkz: altıncı ana jet üssü)
    (kornish, 07.10.2004 17:48)
  10. kızlarının güzel olduğu söylentisine inanılmaması gereken şehir.
    (bkz: yalan)
    (excalibur, 07.10.2004 20:07)
  11. okul nedeniyle 3 sene kaldığım daha gittiğim hafta her mekanı ezberlediğim,öğrenciler için ideal okuma yeri...
    (eden, 12.10.2004 09:38)
  12. hakkında yapılan tüm negatif yorumların hiç bir şekilde orada geçirdiğim harika zamanları* kirletemeyeceği il. köy gibi de değildir ayrıca, kendisinden daha yüksek nüfuslu pek çok ilden iyi durumdadır.
    (actionless, 20.11.2004 17:17)
  13. burhaniye gibi güzeller güzeli bir ilçeye sahip olan ilimiz.

(bkz: burhaniye)
    (selenge, 20.11.2004 17:18 ~ 07.02.2005 20:36)
  14. sınrıları içinde iki ana jet üssü barındıran yegane il.

9. ana jet üssü
    6. ana jet üssü (bandırma)
    (ufkabakan81, 01.03.2005 11:48)
  15. ayvalık burhaniye edremit akçay altınluk körfez hattında her kesime hitap eden tatil mekanları olan il.

"balıkesirliler hep yolun ortasından yürür, kaldırım olsa bile" şeklinde bir söylenti vardır.
    odtü'de yolun ortasında yürüyen arkadasıma trafik polisinin "kardeşim balıkesirlimisin" diye fırçalaması da ayrı bi şaşırtıcıdır.
    (ufkabakan81, 01.03.2005 11:59)
  16. şehirlerarası otobüs terminali şehir dışna taşınan il.

e güzel kardeşim madem terminali şehir dışına koyuyorsun adam akıllı servis de koy şehire. 5 dakikalık mesafe için 30 dakika bekletme bir otobüs dolusu insanı !!!
    (ufkabakan81, 30.04.2005 13:07)
  17. balkes diyor buraya balıkesirliler.
    (böcek, 13.10.2005 17:05 ~ 17:14)
  18. orda doğup büyümemiş olsam, bütün sülalem orada olmasa daha iyi olurdu, hiç olmazsa o koca köye bayramlarda bile gitmek zorunda kalmazdım. ildir il olmasına ama ayvalık'ın otantik dar sokaklarından bile daha küçücük bi yer gibi gelir hep insana. bi ara gideyim orda iş kurayım benim küçük memleketim falan diye düşündümse de sektörü dardır, piyasası alışmıştır en ufak bi şeyde izmir ve/veya bursa gibi büyükşehirin teknik hizmetlerinden faydalanmaya, tabiyatıyla kendini daha güdük bırakmaya... bi de buranın eko-siyasi geçmişi var ki belirtmeden geçmemek gerek, şehrin zamanında mühim gelişim kararlarına hayır denmiştir bazı karteller istemediği için. şimdi oynayın elinizdekilerle demek geliyor içimden onlara. kaçırdınız çocuklarınızı gurbete. artık balıkesir'e yatırım yapmıyoruz...

kalbimin bi yerinde gülücükler açan tek yeri ise şan cafe'sidir, yeterdir, tamamdır, başka yoktur...
    (tavsan kani, 27.10.2005 02:07 ~ 17:30)
  19. evet küçüktür merkezde deniz var falan zannedilip hayal kırıklığına uğranır ama
    o kadar da hakareti hak etmiyor açıkcası.zira kuvayi milliyenin başladığı il olması,muhteşem koyları,kaz dağlarının eteklerine uzanması,adaları, havasının ve denizinin temizliği bilinen ve takdir gören yönleridir.ama sıkıcı mı?sıkıcı. halkının bir kesimi yobaz mı?yobaz.
    (bkz: beni böyle sev seveceksen)
    (bkz: her kadı kızının bir kusuru vardır)
    (emma, 18.11.2005 17:21)
  20. balıkesirde büyüyen her insanın bilinci yerine oturmaya başlar başlamaz tek düşündüğü şey biran önce ordan kurtulmaktır.çünkü küçüktür balıkesir insanları gariptir herkes birbirini tanır yürüyerek yapıcaınız şehir turu en fazla yarım saat sürer.eğer üniversite için ayrılmısşsanız ilk dönüşünüzde balıkesiri hiç tanımadığınızı farkedersiniz yerleri bile öpmeye kadar gider bu özlem giderme cünkü sizi o büyütmüştür hernekadar 2.gün sıkıntıdan intiharın eşiğine kadar gelmiş olsanız bile hayatınızın büyük ve önemli bir bölümünü orda geçirmişsinizdir evet ben balıkesirden geldim demek havalı değildir evet balıkesirliler komik konuşur evet balıkesir küçük ve sıkıcıdır fakat sizin hatıralarınız ordadır. hadi artık'ı hadi gari olarak duyduğunuz tek yer balıkesirdir yada vericek paranız yokken bile bir taşıma aracına aslında ihtiyaç duymadan evinize soyulmadan yorulmadan öldürülmeden gidebilmenin rahatlığını orda tadarsınız kalbiniz ilk orada atmıştır ve artık orda yaşamıyor olsanız bile zaman zaman orda atmaya devam edecektir.
    (mhinimhus, 03.03.2006 13:58)
  21. doğduğum ve doğumumdan sonraki 39 günü ve 14 yaşıma kadar tüm dini bayramaları geçirdiğim ilcik*.
    orada yapacak hiç bir şey olmadığından olsa gerek bu şehrin öğrencileri çok başarılıdır.itü, odtü vb. üniversitelerde bi sürü balıkesirliyle karşılaşırsıız.
    (crimsonspider, 03.03.2006 14:17)
  22. son derece sıkıcı olan şehir,sosyal hayatınızın olması imkansız gibi bişeydir,hele yazın şehir halkı altınoluk ayvalık civarlarına gittiği için in çin top oynar,ne yana baksanız aynı yüzler vardır,gezilecek iki sokağı ,gidilecek,üç cafesi vardır.üniversite açık olduğu zamanlar ancak şehir biraz daha hareketli olur,dışarıdan okumaya gelenler gelince hayatlarının hatasını yaptıklarını anlamakta gecikmezler.balıkesir halkı balıkesir'e büyük köy demektedir ,bir şehir bu kadar doğru tanımlanamazdı herhalde .....
    (hera, 03.03.2006 21:48 ~ 21:49)
  23. doğalgaz çalışmaları nedeniyle içler acısı bir duruma gelmiştir ,bütün şehir kazılmış ,heryer çamur içerisindedir ,yeniden imar etme çalışmaları başlamıştır, yıllardır yapılmayan yenileme çalışmaları bir anda yapılmaya kalkılınca yaşayanlar için hayat zorlaştırmıştır ;ama yıllardır belediyeden bir çalışma görmeyen balıkesir halkı bu duruma seve seve katlanmaktadır. böyle giderse bir kaç yıla kadar şehrin olumlu yönde gelişececeğini umut ediyoruz...
    (hera, 15.04.2006 15:27)
  24. ilçesi bandırma, balıkesir merkez'den fazla nüfusludur. dünyanın en bol oksijenli yerleri buradadır diye bi geyiğe inanmasam da, gerçekten mücavir alanlarına açıldıkça insan bariz bi şekilde rahatlıyor. balıkesir'e bağlı onca ilçe tatil için çok güzel yerlerdir. memleketim.
    (elsalvador, 19.05.2006 22:50)
  25. şehir olmasına rağmen köy görünümünde yerlisi olmama rağmen sevmediğim şehir.

(bkz: megaköy)

fakat bandırma, altınoluk, edremit, erdek gibi güzel yerleri de vardır.
    (meln, 23.06.2006 16:59)
 sayfa  / 2