balık olmak   

adana çık aradan

1. rakı şişesinde yapılması pek bir matah zannedilen eylem. 6 saniyede bir hafızayı sıfırlayıp yeni bir hayata başlayan omurgalı ne diye rakıya ihtiyaç duyar bilemiyorum, avcısı az bir tatlısu yatağını yahut tembel bünye için evcil hayatı öneriyorum. *
    (no more, 02.10.2007 23:09)

2. amerikan zindanlarında yeni gelen olmaktır.
    (bkz: fish)
    (ayqch, 02.10.2007 23:18)
  3. (bkz: a fish called wanda)
    (eva, 02.10.2007 23:26)
  4. bencil olmaktır. gün boyu aynı okyanusu ya da akvaryumu paylaştığın onlarca, belkide binlerce rengarenk balıkla hiç bir diyalogun hatta hiç bir alıp veremediğinin olmamasıdır.
    o kadar balık birarada olur da kediler gibi oyunlar oynamak bir yana, nasıl hiç çarpışmazlar bile hayret!
    (anka, 03.10.2007 08:27)
  5. burçlar açısından düşünüldüğünde 20 şubat- 20 mart arası bir tarihte doğmuş olmak.
    (meramise, 03.10.2007 12:40 ~ 29.01.2008 11:27)
  6. zor iştir vesselam.

+ metin abi akşama hanımı da al bize gel.maçı bizde izleriz
    - tamam izzet akşama sizdeyiz o zaman
    + anlamadım.sizdeyiz derken?
    - e maça çağırmadın mı? bizde izleriz demedin mi?
    +ne maçı ne çağırması izzet
    - yaa sen neyden bahsediyosun öyle maç falan?
    + asıl sen neden neyden bahsettiğimi soruyosun?
    - bi dakka yaa ne soruyorum ben.ne diyosun anlamadım metin abi?
    (rushmo, 14.05.2008 01:21 ~ 01:22)
  7. küçükken böyle bi hayalim vardı ama öyle akvaryum balığı falan değil harbi balık. turuncusundan olacaktım. düşünüyordum da balık olsam kesin bi oltaya falan gelirdim, sonra kovaya, sonra da bi rakı masasına. öyle şanssızımdır yani. aslında bu konuda endişelenmeye gerek yok kimse turuncu bi balığı yemeye kalkmaz herhalde. yani ben olsam yemem. zaten bu turuncu balıklar da oltayla tutulmaz, ağla falan ancak. derin sularda yaşarlar ya da olsa olsa okyanuslarda kaya diplerinde falan. oralara ağ da ulaşamaz hem. yırtılır. ama o zaman da mutlaka büyük bi balık taradından yutulabilirim.
    ne zor şeymiş balık olmak.
    çok stresli bi kere!
    (provezza, 25.07.2008 23:41)