hafızanın güçlü olmasını gerektiren bir meslek seçmişlerse çok zorlanacak olan kişilerdir.
(bkz:
moleküler biyoloji ve genetik)
(bkz:
ühü)
bu kişiler, bir yolu ancak 4-5 kez kullandıktan sonra tam olarak ezberleyebilirler, gittikleri yabancı ülkelerdeki şehirlerin adlarını ışık hızıyla unuturlar, çok fazla ayrıntı içeren bir metni okurken mutlaka bir yandan notlar almaları gerekir, molekül adlarından saçmasapan şarkılar hikayeler falan uydurarak ders çalışırlar.
- formatio retikülaris...iskelet kaslarının motor aktivitesinden sorumlu...hımm tamam...red kit bilgisayarına format atmış. evet evet. ee tabii bu da parmak kaslarının aktivitesi demek....evet.
bir yandan da oyunculuk yeteneklerini geliştirir bunlar. şöyle ki:
+ ya şu adamın birden içeriye dalıverdiği sahne nasıldı ama...
- (ehm...) evet ya ne hareketli sahneydi güzel çekmiş adamlar efekt falan
+ efekt, hareket derken? içeri girip kızı öptü ya birden o sahneyi diyorum ben
- (anam, bozuntuya verme bozuntuya verme...) e tamam işte. romantizmin kendi içindeki hareketinden deviniminden bahsediyorum zaten ben. duygu değişimlerinin getirdiği...
+ olmadı pek.
- orrayt.
görüldüğü gibi arada komik, çokça da hüzünlüdür bunların halleri. üstlerine gitmeyin şefkat falan gösterin ne bileyim. arabalarına her binişinizde ne olur ne olmaz dönüşleri yüz metre önceden hatırlatın. tavla oynayın birlikte
sudoku çözün ama satranca pek girmeseniz daha iyi (olası hamlelerin hepsini değerlendirir değerlendirmesine de sonra unutur zira). "hatırlar mısın bir keresinde taksim'e gitmiştik" değil, "hatırlar mısın bir keresinde taksim meydanı'ndan istiklal caddesi'ne doğru yürürken `sağda solda insanlar görmüştük hepsi birden koşuyordu`" gibi daha açık ifadeler kullanmanız lehinize olacaktır. evet, artık onları daha iyi tanıyorsunuz,
haydi!
+ "onlar" falan diye gizem yaratmayı bırak da başlık neydi onu de bana hele...
- balık ha...haccanım haccanım işim gücüm var.