gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · the twilight saga new moon
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · tuğba özerk
  9. · adam öldürdükten sonra dinlenecek şarkılar

balık hafızalı kişiler  

1. girdikleri umumi helada yüzlerini yıkamak için çıkarttıkları gözlüklerini, bindikleri toplu taşıma araçlarında kurusun diye çantaya değil koltuğun yanına koydukları şemsiyelerini, kafalarından çıkarıp kucaklarına koydukları berelerini ve hatta beresini kafasından çıkarıp kucağına koyduğunu* unutabilen insan türlerini tanımlamak için kullanılan söz öbeği.
    (goyathlay, 14.09.2004 14:09)
  2. ne yazacağımı unuttum.
    (bkz. ben gibi)
    (yuziko, 14.09.2004 14:38 ~ 14:38)
  3. kız arkadaşı ile devamlı tartışan kişilerden büyük kısmı bu guruptandır:
    1--ne demek doğum günümü hatırlayamadım?
    2--sevigilim ilk tanışdığımızda üzerimde ne vardı?
    --kem küm... hava sıcak değil mi?
    3--birtanem ilk öpüşmemiz ne zamandı?
    --ben acıktım, şurdaki dönerciye girelim mi?
    ....
    ....
    (ceycey, 14.09.2004 15:16 ~ 15:16)
  4. (bkz: memento)
    (trouble everyday, 04.02.2006 13:12)
  5. başladıkları cümlelerin sonunu getiremeyen, yaptıkları eylemlerin amacını sürekli unutan tiplerdir. yanlarında uzun cümleler kurmaktan kaçınılmalıdır, çünkü siz cümlenin sonuna geldiğinizde o başını çoktan unutmuş olur.
    (nasy, 04.02.2006 22:58)
  6. hafızanın güçlü olmasını gerektiren bir meslek seçmişlerse çok zorlanacak olan kişilerdir.

(bkz: moleküler biyoloji ve genetik)
    (bkz: ühü)

bu kişiler, bir yolu ancak 4-5 kez kullandıktan sonra tam olarak ezberleyebilirler, gittikleri yabancı ülkelerdeki şehirlerin adlarını ışık hızıyla unuturlar, çok fazla ayrıntı içeren bir metni okurken mutlaka bir yandan notlar almaları gerekir, molekül adlarından saçmasapan şarkılar hikayeler falan uydurarak ders çalışırlar.

- formatio retikülaris...iskelet kaslarının motor aktivitesinden sorumlu...hımm tamam...red kit bilgisayarına format atmış. evet evet. ee tabii bu da parmak kaslarının aktivitesi demek....evet.

bir yandan da oyunculuk yeteneklerini geliştirir bunlar. şöyle ki:

+ ya şu adamın birden içeriye dalıverdiği sahne nasıldı ama...
    - (ehm...) evet ya ne hareketli sahneydi güzel çekmiş adamlar efekt falan
    + efekt, hareket derken? içeri girip kızı öptü ya birden o sahneyi diyorum ben
    - (anam, bozuntuya verme bozuntuya verme...) e tamam işte. romantizmin kendi içindeki hareketinden deviniminden bahsediyorum zaten ben. duygu değişimlerinin getirdiği...
    + olmadı pek.
    - orrayt.

görüldüğü gibi arada komik, çokça da hüzünlüdür bunların halleri. üstlerine gitmeyin şefkat falan gösterin ne bileyim. arabalarına her binişinizde ne olur ne olmaz dönüşleri yüz metre önceden hatırlatın. tavla oynayın birlikte sudoku çözün ama satranca pek girmeseniz daha iyi (olası hamlelerin hepsini değerlendirir değerlendirmesine de sonra unutur zira). "hatırlar mısın bir keresinde taksim'e gitmiştik" değil, "hatırlar mısın bir keresinde taksim meydanı'ndan istiklal caddesi'ne doğru yürürken `sağda solda insanlar görmüştük hepsi birden koşuyordu`" gibi daha açık ifadeler kullanmanız lehinize olacaktır. evet, artık onları daha iyi tanıyorsunuz, haydi!

+ "onlar" falan diye gizem yaratmayı bırak da başlık neydi onu de bana hele...
    - balık ha...haccanım haccanım işim gücüm var.
    (kitty wu, 20.01.2007 14:46)
  7. (bkz: 50 ilk öpücük)

edit:ayrıca vejeteryan olmaları da muhtemel kişilerdir.
    (dengesiz çay tabağı, 20.01.2007 20:48 ~ 20:49)
  8. kendisine anlatmış olduğunuz bir olayı bir kaç gün sonra başkasından duymuş gibi yada kendi bilgisi imajını vererek anlatırken bazen de size bir olayı daha önce anlattığını unutup ikinci üçüncü kez anlatmaya çalışırken görebileceğiniz insan modeli.
    (olmayanaergi, 04.02.2007 14:15)
  9. – sabahları dakikalarca gözlüğünü arayanlar
    – bir gün evveli hakkında hiçbir şey hatırlamayanlar
    – yemeğin içine tuz attığını unutup tekrar tekrar atanlar
    – evden çıkmadan önce bahçe kapısını, muslukları, şofbeni, kombiyi kapatıp kapatmadığını unutanlar
    – liste vermezseniz ne alması gerektiğini unutanlar
    – anlattıklarınızın bir kelimesini bile hatırlamayıp size konuyu tekrar anlattıranlar

balık hafızalı kişilerdir. (örnekler çoğaltılabilir/kişiselleştirilebilir)
    (anatoly1499, 22.05.2007 17:37 ~ 30.05.2007 09:47)
  10. (alphesibea, 19.06.2007 23:00)
  11. yabancı dilde yeni duydukları ve ezberlemek zorunda kaldıkları kelimeleri gün içinde görebilecekleri her yere yazan kişilerdir. (ellerine, msn iletilerine, mantar panolara...)
    (nott, 04.12.2007 21:20)
  12. her türlü kazığı yedikten sonra, hiçbir şey olmamış gibi davranıp yeni kazıklar için arkasını dönebilme becerisini gösterenlerdir.
    (heidi, 04.12.2007 21:25)
  13. (bkz: sazan)
    (indrowus, 22.02.2009 02:23)
  14. sarhoş olmuş kişilerdir. çünkü sabah olduğunda hiçbir şey hatırlamazlar.
    (yalnızlık bir yangıdır, 22.02.2009 02:34)
  15. (kötüböcek, 22.02.2009 02:49)
  16. (bkz: koz neydi)
    (herzevekil, 22.02.2009 02:57)
  17. en nefret ettiğim insan tipidir.
    (balkanlardan gelen soğuk hava, 22.02.2009 03:02)
  18. en güzel insan tipidir... canını sıkanı unutuur gider. dünyayı da sikine takmaz belki bu sayede...
    (kiaransalee, 22.02.2009 07:10)
  19. karşılarındaki insana, muhabbetlerini önemsemiyormuş, anlattıklarını dinlemiyormuş gibi hissettiren (doğal olarak da bundan rahatsız olan), zaman zaman habire bir şeyleri unutmanın getirdiği "salaklık" hissiyle kendisine üzülen-acıyan, bu durumun nedenini araştırıp bilumum (multi)vitamin haplarından medet uman; her şeyden de kötüsü, sözel üzerine bir eğitim hayatı varsa derste sorumlu olduğu konuyu evde okuyup sınıfta unutan, sen gibi "ben" gibi zavallı insanlardır..
    (chocolattes, 22.02.2009 10:19)
  20. gerekli şeyleri unutup, abuk subuk ayrıntıları hatırlayan kişilerdir. örneğin; seneelr önce arkadaşınızın asıldığı kızın soyadını hatırlamak.
    (bkz: erken bunama)
    (sona, 15.04.2009 00:04)
  21. bol miktarda antidepresan kullanmış kişilerdir.
    (yeşil erik, 15.04.2009 00:10)
  22. (guidoanselmi, 15.04.2009 00:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil