belki ilginizi çeker
  1. · ajda pekkan
  2. · kavire del
  3. · göksel
  4. · marjan
  5. · viens dans ma vie
  6. · mektubumu buldun mu
  7. · giri ve nick uyumu
  8. · baksana talihe
  9. · deterjan reklamları
  10. · aşkta yatır gibisin ya hani bana
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · boylumlama
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · atölye
  9. · hayatımız sınav

baksana talihe  

1. aslen fransızca olan daha sonra türkçe söz yazılmış bir ajda pekkan klasiğidir. sözleri de yazalım:
    gel bana sor bana sevgi bu mu diye
    girsene kalbime düşmüşken elime
    boşveren boş gezen olsan da bana ne
    ben sevemem kimseyi senin yerine

baksana talihe mal verip kimine
    seni vermiş benim gibi birine
    (x 2)

aşkta hazır gibisin ya hani
    bana gel bu gece kalmasın yarına
    sar beni sarmala verme başkasına
    kör düğüm ol benimle sakın açma

baksana halime gülme deli diye
    akıl ermez bu gönül işine
    (x 2 )

unutmadan belirtmekte fayda var ajda 80'lerde omo reklamında bu şarkının "baksana talihe" ile başlayan nakarat kısmının sözlerini ahan da şu şekilde değiştirerek okumuştu "pijama, pijama, don gömlek fanila, ne güzel yıkanır omoyla" .. nez insanı da cover olayına girmişti 2000'lerde. bu konuyu kapatmak istiyorum ama.
    (abdurrahmanshowtv, 08.10.2007 09:14 ~ 02.11.2007 09:23)
  2. göksel yeni çıkıcak albümünde yeniden yorumlamış. çok güzel olmuş, cuk oturmuş tarzına.

dinlemek isteyenler için geliyor;
    http://www.youtube.com/...
    (firuze, 01.05.2009 03:14)
  3. ajda pekkan'ın fransızca versiyonunu dinleye dinleye göksel'den duyunca beni çok şaşırtan şarkı.. 70'lerin ruhundan nefis bir parça..
    (vikartindur, 02.05.2009 18:17)
  4. göksel'in sesine çok yakışmış olan şarkı. insanın diline fena dolanıyor yalnız. iki gündür devamlı mırıldanma halindeyim.
    (billy, 04.05.2009 11:28)
  5. şarkının sözlerini bilmeseniz bile, dinlerken ister istemez eşlik etme isteği uyandıran göksel'in sesiyle daha güzel olan dinlenilmesi keyif veren hoş parça.
    (bunalım, 20.05.2009 13:12)
  6. yandı yandı içim yandı
    içti aşkı kanmadı
    `kalbimin istediğini almak nasip olmadı.
    `
    fıkır fıkır bi şarkı dinledikçe dinlemek geliyor insanın içinden.
    (yalnızlık bir yangıdır, 22.05.2009 18:29 ~ 18:29)
  7. "senle olmak istedim ama nasip kısmet bu işler " diyen ama gene de kendini yerle yeksan etmeyen gam tutmayan insanın şarkısı
    (düttürü dünya, 27.05.2009 11:06)
  8. göksel'in o güzel duru sesinin pek bir yakıştığı leziz parça (oha şu kısa cümle içerisinde üç tane sıfat kullandım).
    (yojimbo, 01.06.2009 01:50)
  9. göksel in sesine bir daha hayran bıraktığı, ajda pekkan şarkısı.
    (dushekimi, 01.06.2009 21:45)
  10. aslında iran' da bir halk şarkısı imiş, bunun türkçesi türkü filan oluyor herhalde. 1960larda marjan isimli biri bunu ilk kez plaklara okuyor, dünya öylece haberdar oluyor. göksel'in yorumuyla yeniden canlanmıştır, tebrik ederim.

buradan göksel'e sesleniyorum tadında bir giri daha.
    (sirona, 01.06.2009 21:46)
  11. son günlerde çok sık söylediğim, çaldığım, dinlediğim ve dinlettirdiğim şarkıdır. korkuyorum bıktırıcam diye.
    (simliboya, 04.06.2009 18:47)
  12. çok keyifli şarkı.eski şarkıları durup durup önümüze koymalarından hoşlanmasam da gökselin yorumu gayet başarılı...
    (zedt, 06.06.2009 21:37)
  13. ne deyim aslında göksel'i pek sevmem baygın gıcık gelir nedense.ilk çıktığından beri antipatim vardır.ama bu şarkı beni kendine aşık ettirtmiştir.o ne güzel cover göksel!
    şimdi şimdi sevdiriyor kendini kerata.
    (yayında ve yapımda emeği geçen adam, 06.06.2009 21:42)
  14. son derece naif bir kabulleniş içerir, sevdirir kendini yavaş yavaş.

seviyorum der şarkı, gel der, sev der, hadi der, "seni seviyorum, başkasını istemiyorum" der*, "mal mülk gözümde değil" der... "gönül işine akıl ermez, gülme" der.

gülümser adeta şarkı. ancak; ikna edemez muhatabını ve kapanışı yapar: yandı yandı içim yandı, içti aşkı kanmadı. kalbimin istediğini almak nasip olmadı.

güzel şeydir ne istediğini bilmek, odaklanmak. ne istediğini bilmezse, kanaat de edemez insan. ben kendimden biliyorum. mesih bekliyorum hala. vay ki vaay.
    (zinkafnun, 09.06.2009 16:31 ~ 17:11)
  15. gel bana sor bana sevgi bumu diye
    girsene kalbime düşmüşken elime
    boşveren boş gezen olsanda bana ne
    ben sevemem kimseyi senin yerine

baksana talhe mal verir kimine
    baksana talhe mal verir kimine

yandı yandı içim yandı
    içti aşkı kanmadı
    yandı yandı içim yandı
    içti aşkı kanmadı
    kalbimin istediğini almak nasip olmadı

aşk dayatır gibisin yani bana
    gel bu gece kalmasın yarına
    sar beni sarmala verme başkasına
    kördüğüm ol benimle sakın açma

yandı yandı içim yandı
    içti aşkı kanmadı
    yandı yandı içim yandı
    içti aşkı kanmadı
    (kedikara, 14.06.2009 17:17)
  16. göksel ne şahane söylemiş bunu ya, düzenlemesi de güzel olmuş. aslen iran şarkısı filanmış sanırım, daha dinlemedim de orjinali de güzeldir kesin, bu iran müziğinde enteresan tatlar var zaten, sarıcam bi ara. ama göksel versiyonu hakkaten şahane olmuş, böyle kaliteli türkçe şarkı çok az çıkıyo artık, bu bi yıl götürür beni.
    (henderson, 15.06.2009 23:35)
  17. bu şarkıyı geçen yıl yahut bi önceki yıl nez'de söylemişti. bi de bunu söylediğime ben de inanamıyorum ama ben nez versiyonunu çok daha fazla seviyorum. utanıyor olabilirim şu an, ama gerçekler bunlar.

edit: dayanamicam. nez'in versiyonun nesi vardı da kimse oralı olmamış lan. göksel in mıymıyından daha iyiydi bence. iki eller havaya yapıyoduk hiç yoktan. pof.
    (cant a thing with ashes, 15.06.2009 23:39 ~ 23:52)
  18. bir haftadır aralıksız dinlediğim, dinledikçe dinlemek istediğim müthiş şarkı. şarkının müziği o kadar kıpır kıpır ve neşeli ki,acıklı sözlerine rağmen çaldığında yerimde duramıyorum. her şey göksel'in söylediğini dinlememle başladı. aman allahım ne güzel şarkı bu dedim. aslında ajda'nın eski bir şarkısı bu dediler. hemen buldum, dinledim. bir kere daha ajda'ya hayran kaldım. sonra ajda'nın fransızca versiyonunu da dinledim ve bayıldım. günlerdir bu şarkıyı dinliyorum. bir göksel bir ajda.sonra bir daha, bir daha....

göksel'in sesi bu şarkıya inanılmaz uymuş, şarkıyı bambaşka bir hale getirmiş. ama dikkatimi çeken bir şey var göksel'in söylediği versiyon çok daha acıklı. 'kalbimin istediğini almak nasip olmadı' kısmı çok sık tekrarlanıyor. ajda versiyonu ise daha çok 'baksana halime' kısmına vurgu yapıyor. sırf bu yüzden ben ajda versiyonunu daha çok sevdim. daha ümit dolu gibi geliyor kulağa. ama müziğe en uygun sözler kesinlikle fransızca versiyonuna ait.
    (chrystal, 17.06.2009 23:26)
  19. altıncı nesil, hoş gelmiş yazar kişi.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 08.07.2009 18:59)
  20. gökovakörfezinin en güzel koylarını gezerken teknede çalan göksel parçası , bir parça bu kadar mı güzel olur peşpeşe dinleyip kendimizden geçtik , ancak eve gelip bir ajda parçası olduğunu öğrendiğim an daha da sevindim ikisini de derhal indirip dinledim ve elbette ajda , o nasıl bir yorum adeta kızgın sıcakta okyanusa atlamış gibi bir duygu ve bağımlılık yapan birşey bu parça taktım sürekli dinliyorum enfes .
    (legendhakan, 14.07.2009 15:09)
  21. iran'da da popülermiş zamanında bu şarkı. ne ş'li bir dildir bu farsça. hastasıyım.

(bkz: marjan)
    (bkz: kavire del)

(nikmikyok, 19.07.2009 03:03)
  22. 2000 yılında, 14 yaşımdayken, ilk kez radyodan dinlediğim zaman yeni bir düzenleme yapılsa çok tutacağını hissettiğim bir şarkı idi baksana talihe... şarkıyı uzun süre bulamamıştım, dinleyememiştim. ancak sürekli kafamın içinde çalınırdı o ilk deli gençlik yıllarımda.

haklıymışım meğer, yıllar geçti, göksel bizden önce davrandı; iyi de oldu. ben yine ajda'dan dinlemeyi tercih ederim. ama bu göksel'in yorumunun kötü oluşuyla ilgili değil, sadece benim alışkanlığımla ilgilidir.

70'lerde, herşey bu kadar endüstriyelleşmeden, ne güzel şeyler yapmışlar. yıllar sonra da heyecanla dinlenebilen bir pop; her zaman dinlenir, dinletilir baksana talihe.
    (renkler, 08.11.2009 12:30)
  23. farçası(sanırım farça) çok güzel olan şarkıdır. müzikleri eski türk filmlerini çağrıştırır. sözleri de fena değil. doğunun(sanırım) patsy cline'ı.

not: aslında bu şarkı hakkında kesin olarak tek bildiğim şey güzel olduğudur; gerisi yanlış olabilir.
    (mustafa, 16.11.2009 21:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil