bakanlar kurulu 

adana çık aradan

1. her hükümet döneminde bir iki tane televolelik bakanı içinde bulunduran kurul.
    (si, 03.01.2006 19:41)

2. oturup seyretmeleri, bakmaları için toplatılmış yönetenler guruhu.
    (bkz: bakan)
    (siyah, 03.01.2006 19:43)
  3. başbakan ve bakanlardan oluşan kurula denir.
    (vera, 10.07.2006 00:15)
  4. (bkz: hükümet)
    (galliani, 10.07.2006 00:20)
  5. bu kurul sözlük yazarlarından oluşsa nasıl olurdu diye düşündüm yaklaşık iki saat kadar önce. daha sonra bu fikrimi twinkle ve subuo ile paylaştım. oturduk ve bir kabine listesi oluşturduk. eğlenceli oldu. sözlüğe yazıp yazmamakta da baya tereddüt ettim açıkçası ama bir cesaret paylaşmaya karar verdim. arz ederim.

*bu giride anlatılanların tamamı hayal ürünüdür*

işleri bakanı: theone (kendisine, bir numaralı hobisinden yola çıkarak bu bakanlığı uygun gördük*.)
    dışişleri bakanı: spotless mind (becerebileceğimden falan değil. okuduğum bölüm boşa gitmesin maksat.)
    adalet bakanı: twinkle (bilkent tepelerinden ağrı tikkylere karşı adaleti sağlayacağını söylemekte.)
    maliye bakanı: subuo (son dönemlerde maliye notlarını baya geliştirmiş. hepsi pekiyi.) (ayrıca hukuk insanıdır.)
    turizm bakanı: lucifer (her türk erkeğine bir rus turist parolasından yola çıktı. anında kaptık.)
    aileden sorumlu devlet bakanı: maloğlan (çoluğa çocuğa karışmış bir babacan kişilik olarak bu göreve en uygun insan kendisi.)
    kültür bakanı: betty blue (her mahalleye bir entelektüel vadediyor.)
    tarım ve köyişleri bakanı: assassin (fındığın taban fiyatının 50 ytl olacağını duymuştum ağzından. çılgın.)
    milli savunma bakanı: strateji (böyle nicke böyle bakanlık.)
    çalışma ve sosyal güvenlik bakanı: bambuk (hem çalışkanlık hem sosyallik açısından daha uygunu bulunamazdı.)
    sağlık bakanı: gxix (tıp alanında tam disiplin için.)
    milli eğitim bakanı: phoseptic (cem uzan ile birlikte hazırladığı öss'yi kaldırma projesini artık hayata geçirmek istiyor.)
    ulaştırma bakanı: wondrous (bilişim alemlerine darbesini vurmak için burada. kabinemizin en bomba transferi kendisi) (olmazsa başbakanlık verebiliriz. o da olmazsa girilerimi yedeklemeye başlayabilirim.)

kardeş kardeşi vurmasın, ortalık birbirine girmesin diye başbakanlık makamını boş bıraktık. ismi geçenlerin hoşgörüsüne sığındık. olmazsa da sonuçlarına katlanmaya hazırlandık. bu da böyle bir girimdi. dağılın şimdi, hadi.
    (spotless mind, 16.05.2007 02:10 ~ 18.05.2007 16:04)
  6. türkiyedeki mevcut şekli şöyledir efendim:

başbakan
    adalet bakanı
    bayındırlık ve iskan bakanı
    çalışma ve sosyal güvenlik bakanı
    çevre ve orman bakanı
    devlet bakanı (ekonomiden sorumlu)
    devlet bakanı (aileden sorumlu)
    devlet bakanı (dış ticaret ve gümrüklerden sorumlu)
    devlet bakanı (gençlik ve spordan sorumlu)
    devlet bakanı (diyanetten sormlu)
    devlet bakanı (ekonominin koordinasyonundan sorumlu)
    devlet bakanı (bakanlıklar arası koordinasyondan sorumlu)
    devlet bakanı (parlamento ve ilişkilerden sorumlu)
    devlet bakanı (yurt dışında yaşayan türklerden sorumlu)
    dışişleri bakanı
    enerji ve tabii kaynaklar bakanı
    içişleri bakanı
    kültür ve turizm bakanı
    maliye bakanı
    milli eğitim bakanı
    milli savunma bakanı
    sağlık bakanı
    sanayi ve ticaret bakanı
    tarım ve köyişleri bakanı
    ulaştırma bakanı
    (tuygun, 19.04.2008 15:55)