görseller
bak beyim sana iki çift lafım var 

belki ilginizi çeker
  1. · yaşar usta
  2. · ağzını sikerim kalbini kırarım
  3. · bizim aile
  4. · münir özkul un ezelden beri yaşlı olması
  5. · tüm zamanların en iyi film replikleri
  6. · alt kültür
  7. · tüm zamanların en iyi 10 türk filmi
  8. · münir özkul
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · yılmaz özdil
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · 2012
  6. · author gibi erkekler
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · katrina kasırgası
  9. · cereyan

bak beyim sana iki çift lafım var  

1. en güzel türk sineması repliklerindendir. yaşar ustanın saim beye verdiği dersin açılış cümlesidir. parayla mutluluğun alınamayacağını anlatır. bugün her şeyini paraya bağlamış, paraya iman eden zihniyetin tekrar tekrar izlemesi, izlemekle kalmayıp anlaması gereken yerdir.

helal olsun münir özkul'a, zamanında hakkını vererek iyi işler çıkarmış bir üstattır kendisi. her türlü rolle bütünleşebilen bir sanatçıdır.

filmdeki bölüm ise şudur;

"bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. ama ben boşuna konuşuyorum. sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi saim bey! sen mi büyüksün? hayır, ben büyüğüm! ben, yaşar usta! sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiçbir şey yapamayacaksın. yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimizr parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun? dokunma artık aileme! dokunma çocuklarıma! dokunma oğluma! dokunma gelinime! eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni! anlıyor musun, vururum ve dönüp arkama bakmam bile!"
    (hashus1099, 23.08.2008 02:28)
  2. bizim aile'de geçen bir repliktir.

(görsel: bak beyim sana iki çift lafım var/23213)
    (iao, 23.08.2008 02:56 ~ 04:12)
  3. bir insanı ayar manyağı yapmak için konuya girme cümlesi.

ayrıca
    (bkz: ağzını sikerim kalbini kırarım)
    (berkcel, 23.08.2008 03:00)
  4. çocukluğumdan beri aklımdan çıkmayan repliktir. tabi daha sonraları milletin ağzına sakız olmuş dizilerde mizilerde her yerde görülmüştür benzeri replikler günümüz insanı için de pek bir şey ifade etmemektedir belki ama ilk izlendiğinde çok güzel bir ayar ve hayat dersi verir insana
    (jadore, 23.08.2008 03:03)
  5. (bkz: bak beyin, sana iki çift lafım var)
    (thedewil, 23.08.2008 03:03)
  6. fox tv'nin bez bebek göstermediği nadir anlardan birinde yakalayabilirsiniz bu repliğin geçtiği canım filmi.
    (hashus1099, 23.08.2008 12:25)
  7. münir özkul'un yaşar usta rolüyle kalplerimize kazındığı ünlü repliğinin giriş cümlesidir. hani hep denir ya, bu dünyadaki en büyük çelişki, emek-sermaye çelişkisidir diye; hakikaten öyle bir çelişki varsa, ki var, neden bu çelişkinin 'emek' tarafında yer almak gerektiğini, bu replik kadar daha güzel bir şey anlatamaz sanırım. saygıyla...
    (communist, 12.10.2009 01:54)
  8. (bkz: yaşar usta)
    (mücrim, 12.10.2009 02:22)
  9. dönemin oyuncularının diğer filmlerdeki benzer repliklerine bakılırsa, bu nutku münir babamızdan başkasının bu derece hissiyat vererek okuyamayacağı anlaşılabilir.
    (sikko, 12.10.2009 02:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil