bakınızın sonuna serbest çağrışım yazma ihtiyacı 

adana çık aradan

1. aşağı yukarı bütün sözlüklerde gözlemlediğim, aynı zamanda benim de ara ara hissettiğim bir ihtiyaçtır.

--
    (sallayarak örneklendirmek gerekirse):

başlık: yihu
    giri: (bkz: yehova)*
    --

işin ilginç tarafı, sanki "serbest çağrışım" yazmasak giri illegal olacakmış gibi gelmesidir. halbuki (yine sallayacak olursak) mustaine başlığının altına (bkz: mustang) yazan kişinin serbest çağrıştığını anlamak için alim olmaya gerek yoktur, ayrıca sözlükte "potansiyel başlık" olabilecek her şeyi, herhangi bir başlığa yazmanın illegal bir tarafı da yoktur.

gelgelelim "alternatif diyaloglar"a (ara: alternatif diyalogları) kadar uzanmış olan bu serbest çağrışım ekolünü hunharca kullanmakta, bunu yaparak da sanki nöronlarımızın nasıl ters-düz bağlandığını ispatlamaya çalışmakta gibiyiz. "abi bak, sen 'mermer' dedin ya, bendeki nöronlar öyle bi çalışıyo ki 'marmara'yı buldum" der gibiyiz.

bu konu sanırım psikolojik bir tabana yaslanmakta, garbage olarak adlandırılan girileri girmekte yaşadığımız sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmeye yaramaktadır.

ayrıca halen düşünmekte ve adam akıllı bir neden de bulamamaktayım bu ihtiyaç adına.

sonuç olarak;
    (bkz: yaşasın serbest çağrışım)
    (bkz: serbest çağrışım engellenemez)
    (gxix, 24.04.2006 17:04)
  2. "arkadaşlar ben bir bok yedim, sizin de haberiniz olsun istedim." gibi bir düşüncenin ürünü olduğunu düşünüyorum.

tatar

321. (bkz: tatak)*

(torik çıkaran adam, 24.04.2007 17:32)

saklamayacağım, ben gerçekten merak ediyorum burada bunun farkında olmayan ya da anlayamayan bir insan var mı? tatar nerede, tatak nerede? oraya yazılmasa da insanlar anlıyor zaten. muhtemelen, bende de olduğu gibi, çoğu insan orada o gerizekalı yıldızı gördükleri anda zaten düşünüyorlardır "amına koyim kesin serbest çağrışım yazıyordur." diye.

öte yandan, sanırım bu serbest çağrışma vebası sevehee gibi giriyi yücelten, arşa taşıyan bir şey sanılıyor. aslında, bence hiç gerek yok zaten serbest çağrışım gibi çok zor ve yüce bir şeyi gerçekleştirebilmek bile buna yeterli. ama onu koyunca daha güzel oluyor sanırım. bizi uzaylı mı sanıyorlar? hiç sanmıyorum. serbest çağrışımları okuya okuya bugünlere geldim.

cumartesi günü bir grup gösterici akıllı bakınızlar için galatasaray lisesi önünde toplanacak. onları lütfen yalnız bırakmayın.
    (kilim motifli kazak, 14.08.2007 05:22 ~ 05:22)