|
|
- bilindiği ve abuse edildiği üzre, normal bakınız ile yazılan her türlü giri legaldir.
buradan başlayıp bir şeyi açıklamak lazım;
· bakınızlar sözlüğün interaktivistesini sağlayıp, daldan dala atlama tekniği sayesinde onlarca "itü sözlük - " başlığına sahip tarayıcı sayfasına sahip olmanızı, bununla birlikte farklı fikirlerin çağrışmaları ile okuduklarınızın örülmesini sağlar.
her türlü bakınız bu bağlamda değerli birer ışık kaynağıdır denilebilir.
tek sorun bunun bokunun çıkarılması. açıklamaya çalıştığım "bakınızın legalliğini kullanıp boş giri yazmak" işte bu durumda karşımıza çıkıyor. genel bağlamda 3 tip birbirinden çok zor ayırt edilen insanda görüyoruz bu davranış bozukluğunu.
· "çağrışıyorum muntazaman" kişileri *
· "buraya bi' şiy yazılcak" kişileri
· her ukteyi doldurmaya kasan fikir yoksunu ukte çöpçüleri
· "boş bakınız kalmasın diye kasarım" kişileri *
· "konu ile ilgili, çok sınırlı bir kitlenin anlayabileceği özel bir başlığa link atarım" kişileri
keşke bu kulları rehabilite etmenin bir yolu olsaydı. tey tey...
bir de bakınızın yönlendiği başlığı gidip doldurmak yazarın insafına bırakılmış olmasaydı, bir de herkesin verdiği boş bakınızı doldurma zorunluluğu olsaydı; itü sözlükteki başlık ve giri sayısı istatistikleri muhtemelen mevcut sayıların 10 katına çıkardı.
ütopik olsa da, hayallerimizin ötesinde bilinçlenmiş arılar sayesinde, 2 kelimelik bakınız ile kafasındakini anlatmaktan ziyade, fikrini açıklayıcı biçimde ifade eden, özgür bireylere sahip olasaydı sözlüğümüz.
özet: boş bakınızdan oluşan boş* giriler ile sözlüğümüzün kirleneceği gerçeği gözlerimizi yaşartıyor.
- kimsiniz lan siz ?! (çağrışım bulutunun bir pofuduğu=iki okur kimsiniz la)
+ gözleri yaşaranlar
- oldu gözlerim doldu(azureel, 04.01.2005 15:04 ~ 15:17)
- cuk oturmadığı ve güzel gönderme yapmadığı sürece legal olmaması gereken durumdur. normalde formatına uydurayım diye 1 kelime yazacakken, yok tanımlasın yok bilmemne diye vuruculuğu öldürmek yerine(bazı durumlarda) güzel taşlamalı ve kısa bakınızlar bazen uzunca anlatmaktan daha vurucu ve yararlı oluyor.
ama "ben de öyle düşünüyordum", "külahıma anlat sen onu" tarzı zirzopluklarda "bakınızın salatalıkça kullanımı" gibi bir bahaneyle silinmeli ve bakınızda bile kalite aranmalı diye düşünüyorum. tabi burada kime göre neye göre gibi bir soru karşımıza geliyor ki; yazar olurken kabul edilen sözleşmede "itü sözlük demokrasiyle yönetilmemektedir" tarzı bir madde var. buraya dayandırılabilir.(draco, 28.05.2007 23:40)
|