|
|
- mutlu.
(selenge, 01.01.2005 19:54 ~ 08.06.2005 20:49)
- ahmet kayanın aynı adı taşıyan albümündeki parçada geçen kişi..(bkz: adı bahtiyar)
- (bkz: bahtiyar vahapzade)
- aynı isimli kişilere kısaca bahti denir.
- geçiyor önümden, sirenler içinde,
ah eller üstünde,
çiçekler içinde.
tabutunda mor dağların büyüsü,
dudağında yarım bir sevdanın hüznü;
aslan gibi göğsü, türküler içinde.
rastlardım avluda, hep volta atarken,
cıgara içerken
yahut coplanırken.
sırtını duvara verip öyle tünerdi.
kimseyle konuşmaz, dal gibi titrerdi;
çocukça sevdiği çiçeğini sularken.
diyarbakır'lıymış, kod adı: bahtiyar.
suçu saz çalmakmış, öğrendiğim kadar.
beni tez saldılar, o kaldı içerde.
çok sonra duydum ki
yozgat'ta sürgünde.
ne yapsa, ne etse, üstüne gitmişler;
mavi gökyüzünü ona dar etmişler.
iki dişi de kırıkmış öldüğünde.
gazetede çıktı, üç satır yazıyla;
uzamış sakalı,
ve çatlamış sazıyla.
birileri ona "ölmedin" diyordu,
ölüm ilanında kan gülüyordu,
yüz-yüzeydim, bir devrim enkazıyla.
geçiyor önümden, gül yüzlü bahtiyar.
yaralıyım, yerde kalan sazı kadar.
yusuf hayaloğlu..
- cahil kimse.
(camel, 03.03.2006 16:03)
- sultan filminde şener şen'in canladırdığı bakkal rolündeki karakterdir.
- içinde geçen "suçu saz çalmakmış, öğrendiğim kadar." mısraını ne zaman duysam aklıma aşağıdaki fotoğrafı getiren şarkı...
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/...
not: demek istediklerimin hülasası eğer saz çalma eylemi kürdistan haritası önünde gerçekleştirilmişse suç teşkil etmesi normaldir.(albiz, 03.03.2006 20:57)
- (bkz: @237643)
- ahmet kaya'nın ilk dönem çalışmalarından.özellikle geniş kitleler tarafından tanınması bu şarkıyla olmuştur.aslında şarkının adı gökyüzü olsa da herkes bahtiyar olarak bilir..bahtiyarlar ise bu ülkenin herhangi bir hapishanesinde, çatlamış sazlarıyla yaşamaya devam ederler..
- (bkz: mesut)
- eskişehir ili mihalıçcık ilçesinin 150 nüfuslu köyüdür. eskişehir uzaklığı 124 km, mihalıçcık uzaklığı 28 km'dır.
- çok, çok uzun zaman önce istanbulda kaldığım zaman bir arkadaş tanımıştım.kendisi diyarbakırlıydı.ismini sorduğumda isminin bahtiyar olduğunu söyledi bana.günde iki sefer dörder saat arayla götürüyorlardı işkenceye geri getiriyorlardı hamur gibi atıyorlardı.tek söylediği şey adım bahtiyar diyordu başka birşey söylemiyordu.97 gün boyunca tam 97 gün boyunca gerçek adını hiç kimse öğrenemedi.ve sonra cezaevinde karşılaştık.incecik dal gibi bir çocuktu.bütün dileği dışarı çıkacağım zaman-ondan önce çıkacağım için- çok önceleri çıkacağım için diyarbakırdan gidip bağlamasını almamdı,onu kullanmamı istiyordu.kuru soğan yetiştiriyordu bardak içinde.yaşayan arkadaşlarım vardır mutlaka içinizde.onu yeşil soğan haline dönüştürüyordu.çiçeğimiz ne yazık ki oydu başka bişey yoktu.sonra ben dışarı çıktım.onu uzun zaman göremedim.sonra yozgata gitmiş onu öğrendim.bir gün çok büyük bir tesadüf diyarbakıra giderken gazetede beni çok sarsan bir resimle karşılaştım.bir ölüm ilanındaydı bahtiyar.cezaevindeyken bildiğim bir tek şey vardı geride kalan,tam ölüm ilanındayken öğrendim gerçek ismini ve diyarbakıra gittim.müthiş bir cenaze töreni vardı.herşeyden önce bahtiyar çok güzeldi.bildiğim bir tek şey vardı.diyarbakırlıydı.kod adı bahtiyardı.
orjinal konser kaydından bizzat alınmıştır.
- (bkz: http://www.youtube.com/...)
- bahtiyar sanki sebze ismi gibi. hiç bahtiyar olasım yok o yüzden. mutlu da köpek ismi gerçi..
|