belki ilginizi çeker
  1. · baharda yalniz olmak
gündem
  1. · newroz
  2. · çocukken söylenen yabancı parçalar
  3. · altıncı nesil yedinci nesili siker
  4. · diyarbakırspor un küme düşmesi
  5. · bilal göregen
  6. · kurtuluş savaşının düzmece olma ihtimali
  7. · shutter island
  8. · tsk nın 27 nisan 2007 tarihli basın açıklaması
  9. · yonca cevher

baharda yalnız olmak  

1. içime dert olmuş hadisedir. insanda ne dışarı çıkma isteği bırakıyor, ne kafeye bara gitme isteği. herkes çifter çifter dolaşıyor bu ne ya...aç var tok var kardeşim. oturun oturduğunuz yerde. sizin yüzünüzden anca pencereyi açıp hava alabiliyoruz.
    (blackberry86, 02.05.2009 01:38)
  2. boktan bir durumdur. şimdi bunun kötü yönlerini sıralarım elbet ama gece gece gerek yok, çözümlerine bakalım.
    kokrularınla yüzleş.
    evet sevgili arı, bu en önemlisi. bir sevgilinin olmayışını benimse, özümse ve bunun bir eziklik olmadığını kavra. unutma, yalnızda olsan, dünyanın en değerli şeyi aynadadır.
    yeni arkadaşlar edin.
    birde bu var. bir kere sözlük yazarısın, zirvelere katıl, efendime söyleyeyim, sevgi dolu arıcıklara birşeyler içmeyi teklif et. özellikle karşı cinsten olsun, daha rahat hissedeceksin, inan bana.
    gece erken yat.
    işte en boktan durum. ne bıngıldayan bir msn, ne msj gelince dıııt dııt dııt dııt diye öten bir telefon yoktur. hatta sözlükte ki msj kutun bile yanmaz. oysa ki büyük düşünmüştün kutunda dimi? o yüzden, farklı dertlere bulanmamak için erkenden yatmak en güzel çözümdür.
    şimdilik bu kadar sevgili arılar.
    esen kalın, öptüm.
    (vela, 02.05.2009 01:55)
  3. (kiaransalee, 02.05.2009 02:01)
  4. kim "gelir bahar ayları gevşer gönül yayları" derse, "gelir bahar ayları ama bize nedir faydası" dememe sebebiyet veriyor bu baharda yalnız olmak. oysa geçen sene böylemiydi lam? 29 mart'ı 30 mart'a bağlayan gece tanışmıştım onunla. sanırım 5 saat konuşmuştum en az, yani sabahın ilk ışıklarına kadar. öğleleyin de kalkıp pentagramın konserine (bkz: 30 mart 2008 pentagram istanbul konseri) gitmiştim işyerimin orada ki (bu arada evim avrupa yakasında). öyle böyle derken mayıs ın ortalarına doğru artık bişeyler paylaşıp, bu ay sonunda da resmen sevgili olmuştuk. 1 ay kalmıştı izmirden gelip ve ben de izmir e gitmiştim tatilimde. baharı bitirip yaza girmiştik herşey çok güzeldi lakin tanıştığımız bahar mevsiminde ayrılmıştık.
    fakat bu sefer ilk bahar değil son bahardı!..
    (bialem, 02.05.2009 02:11 ~ 02:14)
  5. zaten ayrılırken bir türlü toparlanamamışsındır bu yaz, üstüne birde hafif hafif esen rüzgarıyla aklını başından alan bu mevsimde yalnız dolaşırken sevgililer görüp kıskanırsın biraz.
    (böğürtlenli reçel, 02.05.2009 02:16)
  6. yalnızlık değil midir insanı sıkan ?
    güneşi görmek istemememize sebep olan ?
    ah keşke baharlarda yalnız kalmak koysaydı insana..
    bak yalnız yalnız, hoşçakal dedik nisana..
    (önce sağlık, 02.05.2009 02:23)
  7. yalnız olunması gereken bi mevsimdir bahar, hatta mevsimler arasında yalnız olmayı en çok isteyebileceğin mevsimdir.
    havalar ısınmaya başlamıştır, ağaçlar, çiçekler, böcekler, deniz...
    için kıpır kıpırdır, bişelerin olmasına çok az vardır, bilirsin!
    işte böyle bi anda isteyebileceğin son şey halihazırda tekdüze hale gelmiş bi ilişkidir.

(bkz: var mı lan baharda yalnız olmak gibisi)
    (elchupacabra7, 02.05.2009 02:35)
  8. daha vahimi için;
    (bkz: baharda da sevgilinin uzakta olması)
    (buz dağının görünmeyen yüzü, 02.05.2009 02:57)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook