bahar noktası   

adana çık aradan

1. orjinal adı a midsummer night's dream olan bir shakespeare oyunudur.ibbtde de sergilenmiştir.
    (jaded, 20.10.2004 19:51)
  2. midsummer night's dream oyununun can yücel çevirisi. adam resmen yeniden yazmış, kesinlikle izlenmelidir.
    (tainakan, 20.10.2004 19:56 ~ 19:57)
  3. 2003-2004 sezonunda itü mezunlar tiyatrosu can yücel'in çevirdiği bu oyunu birçok sahnede sergilemiştir.
    (endoterm, 04.11.2004 22:44)
  4. istanbul devlet tiyatrosu taksim sahnesinde oynanan, kadrosu, dekoru, müzikleri, esprileri kusursuz olan oyun. mustafa uğurlu, performansıyla kendine hayran hayran bıraktırır; sumru yavrucuk, rolün hakkını verir; murat karasu, tecrübesini konuşturur... diğer oyuncular için söylenecek tek kelime mükemmeldir. hepsi cuk oturmuş.
    eminim o oyun başka ülkelerde ruhsuz, esprisiz, monoton bir şekilde oynanıyordur ancak can yücel, oyunu baştan yaratarak 3 saat boyunca gülmekten çenenizi ağrıtacak kadar güzel uyarlamıştır. emeği geçen herkesi kutluyorum, tüm sözlük camiasına tavsiye ediyorum.
    (bkz: test edildi onaylandı)
    (misuf, 06.11.2006 22:53 ~ 22:54)
  5. itü mezunlar tiyatrosu tarafından da 2003-2004 yıllarında sergilenen, güzel buluşlar ve etkili oyunculuklarla sergilenen oyun. görmeniz şiddetle tavsiye edilebilirdi ben daha önce bu sözlükte yazar olsaydım ya da onlar tekrar bu oyunu oynasalardı. ışıkçısı bu satırları okuyorsa selamlar. burdan hakkaride vatani görevini yapan...neyse.
    (ynitm ynits, 06.11.2006 23:07 ~ 23:08)
  6. geçen sezon, 'bir yaz dönümü gecesi rüyası' adıyla ankara devlet tiyatrosunda oynanan sheakespare oyunu.ayrıca bana, sevgiliyle bir daha tiyatroya gelmeme ve bir daha hiçbir oyunu asla balkondan seyretmeme kararları aldırmış olan oyundur.sevdicek oyun sırasında horlamak suretiyle uyumuş ve balkondan aşağıyı görebilmek için o kdar uğraşmış olmam boynumun tutulmasına sebebiyet vermiştir.

(bkz: anlatım bozukluğu)

soru: yaptığımı biliyorum öyleyse neden hala yapıyorum??
    cevap: daha vurgulu anlatıyor hissine kapılıyorum*

(bkz: anladın sen onu)
    (iykkk, 26.03.2007 00:39)
  7. 27 mart 2003 gecesi istanbul belediye tiyatroları 'altan erbulak' sahnesinde izlediğim, başrol oyuncularından birinin de ragıp savaş olduğu oyun.
    (iykkk, 26.03.2007 00:46)
  8. istanbul devlet tiyatrosu taksim sahnesinde sahnelenmekte olan shakespare'in bir yaz gecesi rüyası eserinden can baba'nın yaptığı çeviriyle muhteşem hale gelmiş tiyatro eseri.
    yunanistanda geçen oyunda aşkın her türlü halini bulmak mümkün.(eleni nin replikleri hele ne güzel de anlatmış pek çok şeyi.)

o kadar çok küfür var ki hem eğlenip hem çok gülüp hem de can yücelin elinin değmiş olduğunu anlayabiliyorsunuz.adam sanki çevirmemiş,yeni bi oyun yazmış.
    (sophie, 17.06.2007 17:24)
  9. can yücelin çevirmenliğin ne kadar riskli ve hakkıyla yapılınca ne kadar müthiş bir şey olduğunu bir kez daha ispatladığı oyundur. adeta kendi imzası niteliğindeki güzel kelime oyunları oyunun akışını daha da bir eğlenceli yapmıştır.
    (seçtiğiniz nick 50 karakterden uzun olamaz molamaz, 28.10.2007 00:53)
  10. izmir'de konak sahnesinde izlerken muhtemelen tiyatroya ilk kez gelmiş olan ve yanımda oturan kızın sinema daha eğlenceli cümlesini sarf ettiği oyun. bu kadar ucuz olmamalıydı.
    (karanlıkta, 20.03.2008 15:48)