gündem
  1. · denizli denince akla gelenler
  2. · necip fazıl gibi şiir yazma yöntemleri
  3. · son 10 yılın en iyi 50 türkçe albümü
  4. · lady gaga
  5. · eti browni intense
  6. · aşk acısı çekenlere tavsiyeler
  7. · 2 yıllık mı 4 yıllık mı
  8. · kıllı erkekler
  9. · new hampshire

bahar geldi denilen anlar  

1. börtü böceğin piyasaya çıktığı andır. dün öğlenleyin ben bilgisayara odaklanmışken o tam solumda pencerenin kenarında tüylü tüylü yürüyordu. güvercin sandım önce, umursamadım. ama güvercinin içeride ne işi var diye düşünüp kafamı sola çevirdiğimde yürüyenin altı tane ayağı olduğunu farkettim. zaten güvercin kadardı. çok tatlıydı. hani insan yalnızlık hissettiğinde güvercinlerle konuşur ya. ben de madem güvercin yok, o zaman güvercin büyüklüğündeki simsiyah, şeker mi şeker örümcekle konuşayım dedim. tek kelime ettim ona. bekle dedim. bekle.
    alet çantası holdeydi. birkaç adım ötede. içinden çekiç aldım ve odama geri döndüm. beklememişti şerefsiz. odanın içinde bir yere saklanmıştı. anladım ki güvercin olunmuyor, güvercin doğuluyor.

sonra düşündüm ki çiçekler, böcekler piyasaya çıkmış. demek ki bahar gelmiş. ve sabaha kadar benim gözüme uyku girmedi. elimde çekiçle bahar nöbeti tuttum.
    (maxistrable, 26.04.2009 16:06 ~ 16:07)
  2. bahar isimli hatunun ufukta belirdiği andır.

-bahar geldi lan.
    +hani la?
    -işte olum barın solundaki masaya oturdu.bak şu kelin arkasında tam.
    +anaa evet.hadi ben kaçtım görüşürüz.

not:bir de manav tezgahlarında yeşil erik görünce deniliyor sanırım.ne alakaysa artık.
    (akussaral, 26.04.2009 16:18)
  3. kaiserslautern şu an gol atıp kazanırsa benim için bu andır.
    (wamdoka, 26.04.2009 16:24)
  4. hapşırmaya başlanılan andır*
    (erky, 26.04.2009 16:27)
  5. - hatunlar, kıştan bıkmışcasına mini etekleri çekerler..
    - erkekler, kışın beğenmedikleri bayanları, mini etekle görünce abazalaşırlar..
    (önce sağlık, 26.04.2009 16:28)
  6. bir arkadaşımın sürekli,
    "bana bi kız ayarla başıma vurdu artık..."
    cümlesiyle başlayıp uzunca bir paragraf oluşturan kendiyle ve istediğiyle ilgili betimlemelerini yaptığı zamanlar;
    "bahar geldi" dediğim andır.
    (i like it aha aha, 26.04.2009 16:29)
  7. erguvanların kokusunun duyulmaya başlandığı an..
    (mnemosyne, 26.04.2009 16:30)
  8. dudağına yapıştığım andır.
    (tonguç, 26.04.2009 16:31)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook