bahar şenliği adı altında bölücülük yapmak 

adana çık aradan

1. özellikle istanbul üniversitesi şenliklerinde hardcore olarak yaşanan, belki de sevdiği tek bir grubu dinlemeye giden insanlar için şenliği eziyete dönüştüren hadise...
    (easy company, 28.02.2005 11:06 ~ 11:06)
  2. (bkz: bahar şenliğinde mangal yapmak)
    (geleceği gören kunduz, 28.02.2005 11:37)
  3. geçen senelerde itü merkez kütüphanesi önündeki çayırda yapılan şenlik adı altındaki etkinlikler. çadırların kurulma sebebi olarak alenen yapılamayan bölücülüğün gece daha rahat yapılabilmesi olabilir. apo lehine slogan atıldığını da duyduktan sonra nasıl hala orada şenlik adı altında bölücülük yapılmasına izin verildiğini anlayamadığım etkinlik...
    (bilge tonyukuk, 28.02.2005 11:58 ~ 12:03)
  4. bahar şenlikleri ile bölücülük kavramını yan yana koymak büyük bir haksızlıktır. itüde onyıllardır yapılan alternatif bahar şenlikleri genellikle herkese açık duyurusu yapılan toplantılarla organize edilir ve yalnızca konserden oluşmaz bir sürü etkinlik içerir; kökeni seksen öncesinden gelir. ama konser sırasında gelen insanlara siyasi görüş kontrolü yapılması gibi bir şans yok. burada bahsi geçen sloganları atanlara bu sloganları atmayın denir. ve bu denmektedir. hatta kürsüden söylenmektedir. sonrası ne mi olur? her sene yaşanan bir gerginlik ortamı. sırf bu gerginlikler yüzünden grup yorum'un tek şarkı söyleyip(haklıyız kazanacağız) sahneyi terk ettiğini biliyor muydunuz peki? bunun ötesinde ne yapılabilir denirse tek seçenek fiziki müdahaledir. ondan sonra da tüm gazeteler televizyonlar bas bas bağırır yok sol içi çatışma yok solcu öğrenciler daha kendi içinde anlaşamıyor dünyayı kurtaracaklarmış; vs. vs. fiziki müdahale doğal olarak tercih edilmez.
    bence burada asıl suçlu gene bizleriz. bunları yazan insanlar. herkese açık şenliğine sahip çıkmayıp; gidip içki partilerinde kusana kadar içen, karı kız ortamı arayan, okulu bar ortamına çeviren bizler. nerede bir etkinlik yapılsa hemen sponsor arayışına gidilir. oysa bilinir ki okula gelen şirket verdiğinden fazlasını götürmektedir. bile bile kullandırırız kendimizi. kendi gücümüze güvenip bir şeyler yapabileceğimiz aklımızdan bile geçmez. kendi gücüyle bir şeyler yapmaya çalışan şenliğin de hali ortada.
    açıkcası artık ben de giderken rahatsız oluyorum şenliğe. bu sene de kimbilir neler olacak diye gidiyorum her seferinde. arkadaşlarımı çağırmak istemiyorum. ama bunun sebebi şenliğe sahip çıkmayı başaramamış olmamızdır. bize geçmişten gelen bu mirasın itü öğrencisinden yalıtık bir noktaya gelmiş olmasıdır.
    (gelecegim, 10.01.2006 12:39 ~ 12:43)