ben özlemedim ki seni
kedi özledi
çağır onun gelsin diye
bana kedi söyledi
çok severmişsin onu
doyamaz öpermişsin
sarılıp uyurmuşsun
nasıl özlemesin ki seni
o da severmiş hani
derdinde yanındaymış
sevincinde o da mutlu
sen özlemedin mi onu
ben istemedim gitmeni
kedi istedi
sonra pişmanım diye
bana kendi söyledi
sen bilirsin bu kedi karşılıksız sevdi seni
belki de her kedi gibi biraz bencildi
sen de itiraf et hadi suç biraz da senindi
dayanamıyorum de hadi çok beklemesin bu kedi
dayanamıyorum de hadi çok özlemesin bu kedi
söz aylin atalay müzik candan erçetin düzenleme alper erinç ney eyüp hamiş gitarlar ve bas alper erinç birleşiminde ezgisi oldukça güzel garip bir şarkı.
sevmediğini , hoşlanmadığını söyliyemezsin. bahane bulup durursun, karşındaki de aptal değilki anlar. ne gerek var, kıvırmaya? adam gibi konuş. nasıl seviyorum seni diyebiliyorsan; sevmiyorum olmaz da de!
ama kaçma gerçek duygularından.
'gunden gune eksılıyor kalabalıklarım
kimsesizliklerim benim
artık sabahlarımıda kaplıyor acı
nereye gitsem
nereye ait olsam
hüzün taşıyor beden
diyorum ki;
nasılsa öyle yada böyle yaşanacaktı
nasılsa öyle yada böyle bitecekti
hep bahaneler bulunuyor duruma uygun
sana yükledigim anlamları bi bilsen
kendi üzerine alınma sakın!
ben sewiyorum
bahanesi sensin'
okula, işe, herhangi bir buluşmaya geç kalındığında; dogumgunu, evlilik yildonumu, tanışma ay dönümü ...vb unutulduğunda başvurulan, bazen yalan, bazen gerçek, bazen gerçeğin yandan yemişi olan gerekçe.
efsun'un duy sesimi albümündeki şarkısı.
aslı 3:15 dakika kadar olup, akustik hali 8:30 dakikadır ve içinde 4. dakikaya doğru enstrümental bir şarkı bulundurur.
aslıdaki giriş eğlenceli ve oynak olmasına rağmen, akustik halindeki (galiba keman) eski türk filmlerinden (münir özkul'lu bir film) bir melodiyi andırıyor. ayrıca akustik halinde kullanılan vurmalı çalgılar çok hoş olmuş.
hızlı yandım, çabuk geçtim
yoruldum artık
çok denedim,hep yenildim
eh yeter artık
nakarat:
bahane bunlar ooooff
aşkın bahane
vazgeçememem ben bu yardan
ne de diyardan
faydası yok boş sözlerin
içimi karartan
nakarat:
bahane bunlar oooofff
aşkın bahane
biraz da aşktan yana şansım olsa
sevmeli son baharla
gül yüzüme ah güller dolsa
umudum ilk bahara
nakarat:
bahane bunlar oooofff
aşkın bahane
bahane bunlar oooofff
hepsi bahane
akustik halindeki keman olduğu sanılan enstrüman sarangidir.. kendisi bir hint enstrümanıdır..
ayrıca bahane'nin maçka parkında düzenlenen genç-sen öğrenci şenliğindeki canlı performası için;
izmir bornova ve alsancak ta şubesi bulunan kafe. yazın sokak üzerindeki masalarda oturmak için yer bulunmaz. içerdeki değişik tablolar, yazılar, afişler dikkat çekicidir. alsancak şubesi bornova ya göre daha popülerdir. alternatiften enteline kadar her tür insanla karşılaşmak mümkündür. sahibi ise oldukça cüsseli (bkz: dev) mavi gözlü uzun saçlı emekli tarih öğretmenidir.
sezen'in deyimiyle "kaybolan masumiyetini" anlattığı albüm.
dinlemek için taktığınız andan itibaren bir şeyler kaplıyor içinizi, bahane, ilk dinlenilişte sarmıyor, ama zamanla tutku haline geliyor, öyle ki sezen'in en iyi albümlerinden biri diyorsunuz.
"bahaneydi bu rüzgar" der demez sezen, anlıyorsunuz ne demek istediğini.
sonra damardan giriyor, "eskidendi çok eskiden" diyerek. sezen bu. konser yorumları başkadır bu şarkının. o da bu şarkının başlığında anlatılsın.
"perişanım şimdi" albümün çıkış parçası. o kadar iddialı değil aslında, çok daha güzel çıkış parçaları var, ama niye bu seçilmiş bilinmez, yine de güzel bir şarkı, "ben de bir anadan doğmadım mı?"
"yanmışım sönmüşüm ben" bildiğimiz sezen işte. ne yaparsan razıyım diyor, kartonette "sahibi değilsin geçici bu beden bir süre emanet" yazıyor.
"pişman olduğun zaman" albüm çıkmadan çok önce öğrenilmiş, sevilmiş bir parça. sözler, ritm değişmiş. albüm çıktıktan bir süre sonra ispanya radyolarında çalmaya başlıyor, sezen'in oraya gitmesi vesilesiyle ve çok seviliyor.
"ikili delilik" albümün bıktıranı. terk etmedi şarkı bizi, yeter.
"kalp unutmaz", ihanet temalı bir şarkı daha, sezen'in hayatına giriyor mu ihanet bir şekilde bilinmiyor ama ihanet ttemasının bu dönem arttığı aşikar.
"herkes yaralı" ebru gündeş'ten sonra ilaç gibi, daha duru, daha yumuşak, daha vurucu, üstelik söyleyen sezen, daha ne olsun.
"şanıma inanma" çok hoş, hareketli bir şarkı. ama sezen'e göre "iğrenç şarkı, tahammül edemiyorum."
"geçiyor bizden de" albümün rakıya eşlik eden şarkısı. dolunay gecesinde terasta, balkonda, açıkhavada... bu çalsın, altınbaş kadehe dolsun.
"tebdil-i mekan" albümün hit'i, bir tanesi, bambaşkası. başka söze gerek yok diyorum.
"hükümsüz" zaman zaman güzel, zaman zaman değil gibi geliyor.
"ahdım olsun" da ilaç gibi şarkı, hırs yaptırıyor, güç verdiriyor.
"kınalı kuzum" tüm annelere armağan edilmiş sezen tarafından, sanki mucize nağmeler'deki hali daha güzel. beste bülent özdemir, hani şu lale devri'nin bestecisi.
"çile" ile kapanıyor albüm. sezen'i aşk şarkılarından ibaret sananlara bu albümdeki cevaplardan biri. "beşerim, şaşar hata yaparım.. kötü huyumca."
ilişkilerde, işyerinde, arkadaşlıklarda çoğu zaman düşündüklerimızi söylemiyoruz. yuvarlak laflar ve bahanelerle işi idare etmeye çalışıyoruz.
başka ne yapacağız ki?
diyelim ki bir arkadaşınız sizden borç istedi:
-yani çok mecbur kalmasam asla borç istemem biliyorsun.
altyazı: borç istiyorum, vermezsen çok ayıp olacak.
-biliyorsun senin için canımı veririm...
altyazı: hazırlıklı ol, avucunu yalayacaksın.
-ama şu anda benim durumum da hiç parlak değil. azıcık bir param vardı, onu da dün vadeliye koydum.
altyazı.- uç kuruş param var onu da sana mı vereceğim, yok artık
-ben seni de zor duruma sokmak istemem tabii, ama zaten banka ne faiz veriyorsa, ben de borcu geri verirken onu öderim.
altyazı: öyle kaldın mı cimri herif, bakalım şimdi ne bahane bulacaksın.
-ehh, o zaman tabii, dostluk böyle günlerde belli olur, yarın göndereyim sana parayı.
altyazı :allah kahretsin, birkaç gün savsaklarım herhalde, sonra da telefonlara çıkmam.
-abicim, zahmet etme, ben akşam üstü uğrar alırım.
altyazı: alnımızda enayi yazmıyor, işi şansa bırakmayız, kendimiz gelir, söke söke alırız.
-nasıl istersen canım kardeşim.
altyazı: pis herif.
-şimdiden sağ ol varol canım.
altyazı: ne uğraştırdı cimri köpek, vereceği üç kuruş.
iyi ki hayat böyle değil. iyi ki insanlar tam olarak ne düşündüklerini söylemiyorlar.
istanbul’dan bir yar sevmiş filan değilim ama istanbul'a taşındığım günlere denk gelir albümün piyasaya çıkış tarihi.
sezen’in bahane’si, istanbul’u sevme bahanem olmuştur benim… harbiye’den camiye varan yolu, evimize çıkan arnavut kaldırımlı sokak görünümlü dünyanın en kısa yokuşunu hatırlatıyor albümdeki tüm şarkılar bana…
sigara satan bir çocuk vardı, sigara alırdım ondan, eve gelip sezen eşliğinde tüttürmek için… çok kafam bozuktu offf bildiğiniz gibi değil. sigara içmek için bahanem olmuştur benim o pencere ve o şarkılar.