|
|
- yer gösterme yerine muhtemelen başka bir şey göstermesiyle başlayacak kavgayı tetikleyen davranışlar.
- bir ara bir tanıdık vasıtasıyla bütün gösterilere bedava girmemi sağlayan yer göstericilik mesleğim boyunca bahşiş vermeyen seyirciye karşı o an içimde beliren ve yapmak istediğim eylemler bütünü. bunların arasında yanlış yer göstermek, bileti eline geri verip bilmiyorum demek, ilerde kime sorsan gösterir demek, çok karışık yollardan tarif edip ' aa çok basit hemen şurda' demek gibi gıcık eylemler vardır.
- (bkz: el fenerinin pillerini adamın kafasına fırlatmak)
- teşekkür ettiğinizde imalı bir ses tonuyla üstü kapalı laf sokma, sevgilinizle geldiyseniz ve bileti verirken avucunuzda para görmezse yiyişmeyin diye biletinize bakmadan önden yer gösterme hatta siz yerinize doğru ilerlerken arkanızdan "bahşiş" diye seslenilmesi bu kategoriye girer. en sinir davranışları gösteren de, beyoğlu alkazar sineması'ndaki kısa boylu adamdır, kendisi 24üncü uluslararası istanbul film festivali'nde akbank'ın bastırdığı afişlerde en önde sağda gözükmekte ve aynı iğrenç "bahşiş vermeyeni sikerim" bakışlarıyla gülümsemektedir.
- film hakkında kilit noktaları söylemekle tehdit etse bahşiş vermeyenleri*, korkacağımdan bahşiş verirsem namerdim. zekasına veririm o zaman bahşişi, pişkinliğine veririm.
(ya moor, 27.04.2007 00:52 ~ 00:52)
- grup vitamin'in cezmi isimli şarkılarında tüm çıplaklığıyla dile getirdiği davanışlardır.
(bkz: @913966)
- geçtiğimiz film festivali'nde beyoğlu sinemasında yaşanmış gerçek bir olaydır: filmin başlamasına az bir zaman kala salona girdiğimde önümüzdeki gençlere yerlerini göstermekte olan amca çocuklardan bahşiş aldığı an söylenmeye başladı "bugün daha ilk bu!siftahı yeni yapıyorum.ayıptır, olmaz! ben bunlarla ev geçindiriyorum!" ... öyle bir serzenişti ki avcumda hazır tuttuğum para artık bir hazineydi. allah muhafaza bozuk param olmasaydı ya da o lafların üstüne para aramaya kalksaydım ve beni görseydi...aman ya rabbi! başıma neler gelirdi de hiçbir sinemasever beni amcanın elinden kurtaramazdı.allah acıdı bana, allah!
(nevres, 27.04.2007 02:58 ~ 11:33)
|