|
|
- türk yapımı e.t'deki uzaylının adı ve aynı zamanda filmin adı. değişik birşeydi. tencere kapaklarını aluminyum folyoyla kaplayıp çanak moduna sokmuşlar.
- şener şen'in hababam sınıfı'da canlandırdığı unutulmaz beden eğitimi hocası ekrem'in takma adı
- asker ocağında aynı ranzada yatan, birbirinden sorumlu olan, yediği içtiği ayrı gitmeyen, biri kaybolduğunda diğerine sorulan hatta birine bir şey olduğunda diğerinden hesap sorulan ikili grup konsepti.
(bkz: buddy)
- body kelimesinin mağaza vitrinlerindeki versiyonu.
- ördek
(lethe, 09.12.2004 15:04)
- bâdi olmak; sebebiyet vermek, tenasüb-ü illiyet prensiperine göre hadiselerin illet malûl şeklinde birbirine istinad ederek mâzi yönünde hasıl olan neticeye sebeb olma,
(seledun, 06.11.2005 05:10 ~ 05:11)
- zoraki kanka. alt yada üst yatağında horlayan asker.
(solti, 09.01.2006 17:30)
- eğer bir manganın sondan bir önceki sırasında iseniz ve mangadaki asker sayısı tek sayı ise muhtemelen iki tane edineceğiniz kanka.
- buddy nin okunuşu
- dördüncü nesil yazarımız.*
- vefatla ilgili bir durumda güleceğimi hiç düşünmezdim. güldürmüştür beni. saolsundur. nesildaştır.*
(bkz: @2000446)
ek: çok da kibardır zannımca.
- korktuğu veya heyecanlandığı zaman çok acaip gazlar dumanlar salan uzaylı yaratık.
ayrıca (bkz: badi ekrem)
- e.t nin ilginç türk versiyonu. 1983 yapımıdır. hayatımda izlediğim en eğlenceli ve yarıcı filmlerdendir. özellikle filmin sonunda ki seyyar satıcı arabasıyla badi'yi kaçıran çocukların sema da süzülüşü unutulmazdır.
- çocukların uzaylı kahraman badi'nin elini öptükleri film.
- film olanı, "yav bu uzaylılar neden hep amerika'ya iner ki?" geleneksel sorusuna cevap niteliğindedir.
(tembel, 18.12.2007 16:55 ~ 16:58)
- recep par'ın yönettiği 1983 yapımı e.t. taklidi -kendi imkanlarımız ile yapılan taklit girişimi- film.
filmin konusu , kuşlarla konuşmaktan kafayı sıyırmış ali isimli çocuğun, ufosunun arıza yapması nedeni ile istanbul beşiktaşa zorunlu iniş yapmış olan uzaylı -korkunç bir kostüm giydirilmiş 4-5 yaşındaki bir çocuk- ile aralarında gelişen dostluğu anlatıyor.
yeşilçam'ın, yapmak gibi bir zorunlulukları varmış gibi başarısız olan filmin ardından savunmaları da hazır; "imkanlarımz yoktu" ..
yok ya ! imkanın yoksa yapma o zaman arkadaşım kim senden e.t. filmi istedi. e.t.nin şu dolunay önünden bisikletle süzülüşünü hatırlamayanımız yoktur. bizim badi ise patates,soğan satılan seyyar arabalar ile istanbul semalarında geziyodu. ne şimdi bu? bu sahneyi holivud yapımcılarının görmemesini dilemekten başka ne geliyor ki elimizden.
şimdilerde türk sinemamız yeni fantastik filimlere kucak açmış. badi gibi fiyasko olmaması dileği ile..
- inanılmaz, akıllara durgunluk verici türk-bilim kurgu filmidir..hani arkadaş e.t. ,o filmde elinden bilmemneresinden ışıklar çıkartabilen saygı gören bir uzaylıydı..bu badi nin yaptığı en büyük savunma silahı sanırım yellenmek olsa gerek.filmin bir sahnesinde şu replikler yer almaktadır..
baba çıtırtılarla uyanır ve eline bir silah(tam hatırlamıyorum) kaptığı gibi iner salona
tam badi yi hedefine almıştır..çocuk da atlayıverir
çocuk:baba yapma o uzaylı!!!
badi: vuivui..tzooooooaart!!! (osuruk desem değil , salgı desem değil)
- - "gördüm mualla gördüm! bööle gözleri fıldır fıldır bana bakıyodu!"
repliği ile yerden yere vuran film. ayrıca son sahnelerinden birinde dünyadan ayrılmak üzere olan uzaylının * çocuklara el öptürmesiyle de efsaneye bağlamış kopya film.
- askerde kardeş, can ciğer, zaman yeme törpüsü, sonradan devam eden dostluğun adresi.
- çok çaça bir yazarmış. sabah sabah bayağı güldürdü saolsun. takip edicem sürekli.
- charles iş başında dizisinde, esas oğlan charles'in en yakın arkadaşı rolündeki kaslıaptalsarışın karakter
|