niye ısrarla
abazanlik akımıyla karıştırıldığı anlaşılamayan, bütün resme bakıldığında daha çok bir sadece cinsel olarak yorumlanmaması gereken
kadirşinas,
mülayim,
sempatik,
öküz gibi bir nitelik bildiren sıfattır (gibi diyorum bu özellikleri taşımıyor tabi ki).
efendim badaklar üçe ayrılır..
i. gerçek badak (real): gerçekten badaktır.her zaman böyle olmuştur ve dünya durdukça böyle olacaktır.zaten pek de şikayetçi değildir.asla bu halinden kurtulmaya çalışmaz,bilakis bunun beyhude olduğunun farkındadır.bu gerçeklik bazılarını depresifliğe,melankoliye ittiği gibi bazılarını da bir hayli yaratıcı yapar.söyledikleri,düşünceleri genellikle uçuk,accaip bulunsa da "derin doğruluklar" içerir.mesela hayatı puanlama sistemiyle yaşayanları vardır,onlara göre herşeyin 1 ila 10 arasında puanı vardır ve hayatlarında 10 tam puan verdikleri hiçbirşey yoktur.saygı duyulası,sevilesi insanlardır.asla asla ben bir badak'ım demezler.
(bkz:
badak olunmaz badak doğulur)
ii. gizli badak (secret): bu kategoriye girenler de gerçek badaklar gibi kendilerinin farkındadırlar ancak bir şeyin daha farkındadırlar ki bu da toplumun onları bir badak gibi kabullenmeye hazır olmayışıdır.yani kişi badak olmasına karşın badak gibi davranamaz çünkü annesi,arkadaşları onun badakça davranışlarına hazır değildir.iki arada bir derededir.böyle olunca da kendini daha bir yalnız hisseder.hislidir,hassastır.evet yalnız bırakılmalıdır,su yolunu bulmalıdır,doğal ortamlarında fırsat verilmelidir.asla ben bir badak'ım demez,aslında diyemez.
(bkz:
badak da olsa insan insandır)
iii. yalandan badak (fake): bir de yalandan badak olanlar vardır ki bunlar da beni iter.ortamlarda sanki marifetmiş gibi badakça davranır,fırsatını bulduğunda "ben bir badak'ım" demekten kaçınmaz,badak gibi yapmaktan yorulmazlar.evet kesinlikle bunlara prim veren bay ve/veya bayanlar vardır,olacaktır.lakin bu hiçbirşeyi değiştirmeyecektir,yaptıkları boştur bomboştur.ve bunu anlamaları zaman alacaktır.nabza şerbet vermeyi düstur edinmiştir,buna bağlı olarak bazen badak olurlar,bazen manikdepresif,bazen bir insomniac olarak cıkarlar karşımıza,bazen bir bülent ortaçgil hayranı olurlar,bazen de sözlüğe yazarlar , deli gibi gelin kaynana seyredip sanki 7/24 cnbc-e'ye takılıyomuş gibi davranır(sanki bu da marifet).. yani etrafa enteresan geleceğini düşündüğü her kılığa girmeye çalışır,içinde bulundukları kabın şeklini alırlar.neyse efendim anladığınız üzere bu kişilerden pek haz etmem.
(bkz:
badak olamazsın demedim adam olamazsın dedim)