belki ilginizi çeker
  1. · badakizm
  2. · bana abazan demeyin ben badak ım
  3. · otisabi
  4. · geek
  5. · öğrenilmiş çaresizlik
  6. · love actually
  7. · hoşlanılan kıza trip atmak
  8. · ben asla kızların peşinden koşmam
  9. · badakizm
  10. · güzel bir kızın kendinden hoşlandığını fark etmek
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · ezel
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · orta doğu teknik üniversitesi
  9. · kıbrıs şehitleri caddesi

badak  

1. bu ay çıkan boxer dergisinde ekşi sözlük yazarı ünlü şahsiyet otisabi'nin "bana abazan demeyin ben badak'ım" başlıklı 4 sayfalık yazısının ana konusu.

badak türkleri
    - abazan olduklarını asla kabul etmiyorlar bilakis karşı cinsle iletişim kurmakta zorlandıkları için gurur duyuyorlar.
    - karşı cinse karşı utangaçlar ama hayata karşı sert bir duruşları var
    - sayıları tahmin ettiğinizden çok fazla.. belki de siz, evet evet siz de bir badak olabilirsiniz!

ayrıntılar için boxer dergisi temmuz sayısı.
    (cyberboy, 01.07.2004 18:50 ~ 18:58)
  2. (bkz. badakizm)
    (wondrous, 18.07.2004 14:58)
  3. karşı cinse karşı aşırı çekingen olan kimse.
    (headfucker, 18.07.2004 18:41)
  4. kanımca abazanlığın utangaçlık ve geeklik ile harmanlanmış halidir.defans için kullanılır, tasvib edilmez.
    (keyif pezevengi, 30.03.2006 03:14)
  5. abazanlık ve aseksüellikle karıştırılan lakin çok farklı bir yapısı olan kavram.

badak ve abaza arasındaki farklar

-abaza birey için karşı cins ,cinsellik için kullanılacak bir obje iken badak insan için sevgi ve paylaşım aracıdır.
    -abaza birey nefes alan bütün karşı cins bireylerine karşı iyi kötü ilgi gösterir.badak insan sadece ilgisini çeken ciddi düşünebileceği insanlara ilgi gösterir.seçicidir.
    -abaza birey yakaladığı her ortamda karı kız muhabetti yapar badak insan bu muhabbetlere girmez
    -abaza birey kaleyi gördüğü zaman şut atar.badak insan sergen yalçın misali canı istediğinde oynar.
    -abaza birey hızlı bir şelilde sonuca gitmek ister.badak insan doğru insanı bekler

badak ve aseksüel arasındaki farklar.

-aseksüel birey için karşı cins diyebileceği bir kavram yoktur. badak insan heteroseksüeldir.karşı cinse ilgi duyar.
    -aseksüel birey için börtü böcek güzellik kavramıdır.badak insan güzellik kavramı kadındır.lakin olmazsa olmaz değildirler.

sonuç:badak insan aseksüellik yolunda ilk adım gibi gözüksede bambaşka bir yoldur.karşı cinsi etkilemek için uğraşmaz. işi oluruna bırakmıştır.birinin farkına varmasını bekler. bir ilişki kurulurken ortak paylaşımın gerektiğini bilir.abaza insan gibi kaynak yapmaz. sırasını bekler.
    (vincent vega, 16.07.2006 16:27 ~ 16:29)
  6. herkes tarafından aseksüellik veya abazanlık olarak yorumlanması, sinir kat sayılarını maksimum sayıya çıkırmak için yeterli bir sebeptir.. badak adam abaza değildir arkadaş.. badak adamın pek ala kız arkadaşı , çıktığı ne bilim güle oynaya gezdiği bir sevgilisi olabilir.. yani badak adam hayatında karı, kız olan adamdır.. sadece bu kızları bulmak için kasmayan adamdır.. olursa olur, olmazsa olmaz deyip geçer badak adam.. seçicidir de ayrıca.. her zaman doğru insanı bekler..
    (ametmac, 09.01.2007 00:58)
  7. abaza ile karıştırılmaması gerekir.
    abazanlik, bir durumu belirtir bilinçli bir seçim değildir. zamanla değişir bu durum. alemlere akarsın, çift vurur tek sayarsın. mesele değil yani.

badaklik ise bilinçli bir seçimdir, bir hayat tarzıdır. am peşinde maymun olmayı reddetmektir.

modern donem öncesinde ataerkil toplumlardaki ilişkilerde kadınların ezilen taraf olduğu, her konuda olduğu gibi burada da ikinci sınıf muamele gördüğü herkesin malumudur. modern dunyada ise kadın ekonomik bagımsızlığını kazanmış, feminizm gibi hareketler ile eski sınırlamalarından kurtulmuştur. ancak bu ilişkilere bir esitlik getirmemiş sadece kadının avantajlı taraf haline gelmesini sağlamıştır.

iki cins arasındaki mutlak eşitliği sağlayacak olan ise badakizmdir.
    kadın-erkek ilişkilerindeki son evreye bizi sokacak olan, bir anlamda bu konularda tarihin sonunu getirecek olan badakist felsefedir.

badakizm basitçe kişilik sahibi olmak, ne için olursa olsun eğilip bükülmemektir.

badaklık, erkeklerin kapı kapı dolaşıp kendini pazarlamalarına karşı çıkmaktır.

her önüne gelene yazan, bunu da çok büyük bir marifetmiş gibi anlatan karaktersiz playboy bozuntuları gibi yaşamayı reddetmektir.

badaklik, her erkeğin ütopyası olan kızların da teklif ettiği bir dünyaya bizi götürecek olan yoldur.
    (halit ayarcı, 13.02.2007 02:23)
  8. niye ısrarla abazanlik akımıyla karıştırıldığı anlaşılamayan, bütün resme bakıldığında daha çok bir sadece cinsel olarak yorumlanmaması gereken kadirşinas,mülayim,sempatik,öküz gibi bir nitelik bildiren sıfattır (gibi diyorum bu özellikleri taşımıyor tabi ki).

efendim badaklar üçe ayrılır..

i. gerçek badak (real): gerçekten badaktır.her zaman böyle olmuştur ve dünya durdukça böyle olacaktır.zaten pek de şikayetçi değildir.asla bu halinden kurtulmaya çalışmaz,bilakis bunun beyhude olduğunun farkındadır.bu gerçeklik bazılarını depresifliğe,melankoliye ittiği gibi bazılarını da bir hayli yaratıcı yapar.söyledikleri,düşünceleri genellikle uçuk,accaip bulunsa da "derin doğruluklar" içerir.mesela hayatı puanlama sistemiyle yaşayanları vardır,onlara göre herşeyin 1 ila 10 arasında puanı vardır ve hayatlarında 10 tam puan verdikleri hiçbirşey yoktur.saygı duyulası,sevilesi insanlardır.asla asla ben bir badak'ım demezler.
    (bkz: badak olunmaz badak doğulur)

ii. gizli badak (secret): bu kategoriye girenler de gerçek badaklar gibi kendilerinin farkındadırlar ancak bir şeyin daha farkındadırlar ki bu da toplumun onları bir badak gibi kabullenmeye hazır olmayışıdır.yani kişi badak olmasına karşın badak gibi davranamaz çünkü annesi,arkadaşları onun badakça davranışlarına hazır değildir.iki arada bir derededir.böyle olunca da kendini daha bir yalnız hisseder.hislidir,hassastır.evet yalnız bırakılmalıdır,su yolunu bulmalıdır,doğal ortamlarında fırsat verilmelidir.asla ben bir badak'ım demez,aslında diyemez.
    (bkz: badak da olsa insan insandır)

iii. yalandan badak (fake): bir de yalandan badak olanlar vardır ki bunlar da beni iter.ortamlarda sanki marifetmiş gibi badakça davranır,fırsatını bulduğunda "ben bir badak'ım" demekten kaçınmaz,badak gibi yapmaktan yorulmazlar.evet kesinlikle bunlara prim veren bay ve/veya bayanlar vardır,olacaktır.lakin bu hiçbirşeyi değiştirmeyecektir,yaptıkları boştur bomboştur.ve bunu anlamaları zaman alacaktır.nabza şerbet vermeyi düstur edinmiştir,buna bağlı olarak bazen badak olurlar,bazen manikdepresif,bazen bir insomniac olarak cıkarlar karşımıza,bazen bir bülent ortaçgil hayranı olurlar,bazen de sözlüğe yazarlar , deli gibi gelin kaynana seyredip sanki 7/24 cnbc-e'ye takılıyomuş gibi davranır(sanki bu da marifet).. yani etrafa enteresan geleceğini düşündüğü her kılığa girmeye çalışır,içinde bulundukları kabın şeklini alırlar.neyse efendim anladığınız üzere bu kişilerden pek haz etmem.
    (bkz: badak olamazsın demedim adam olamazsın dedim)
    (dereotundannefretederim, 07.06.2007 00:23)
  9. kadın-erkek ilişkilerinde yeni bir soluk yeni bir bakış açısıdır. fakat bu kavramın da yavaş yavaş içi boşaltılmaya başlandı. öncelikle her sevgilisi olmayan badak değildir. ayrıca her sevgili bulamayan da badak değildir. aynı şekilde her badak sap değildir.

badaklık bana göre, yavşamama durumudur. kız için, seks için bilmem ne için yavşamamak, "olursa olur olmazsa olmaz" diyerek hayat skime minare götüme modunda yaşamaktır. bir ilişkide sürekli adım atan tarafın erkek olmasına ya da erkeklerin sürekli kızların peşinde koşmasına kayıtsız kalan da denebilir. yani genel olarak söylendiği gibi utandığı için kendini geri çekmesinden ziyade gereksiz gördüğü için kendini geri çeker. geri çekmesi sonucu sevgilisiz kalması kaçınılmaz ama bu onu abaza yapmaz. zor sevdikleri ve çok çok zor aşık oldukları bilinir. zaten aşık olamama problemleri vardır. bu da dediğim gibi kendini geri çekmeyle alakalı. güzel kız onun için sadece güzel kızdır, ötesini düşünmez, "uğraşamam" der, unutur gider.

abazalıkla pek alakası olmasa da aseksüelliğe doğru bir meyili olduğu söylenebilir. karşı cinsten hoşlanmasına rağmen bunun için hiçbir çaba göstermemesi aslında çok da hoşlanmadığı anlamına gelebilir. kafa yapısı tam uyacak yani "ruh eşi" tabirine uyacak birilerini bekler. daha doğrusu onun kendini bulmasını bekler. bunun gerçekleşmesi pek olası değildir. o da bu düşük olasılığın farkındadır ama kafasına takmaz. zaten kafasına takmadığı için badak diyoruz kendisine.

olur da o "ruh eşi"ni bulursa gayet mutlu olur ama aşk işlerindeki tecrübesizliği nedeniyle kısa sürede götü üstüne oturması muhtemeldir. gerçi bu onu da takmaz kafasına, deli mi ne?
    (peace sells and i m buying, 01.11.2008 21:35 ~ 21:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil