belki ilginizi çeker
  1. · fg
  2. · çöp atarken çöp tenekesinden fırlayan puma
  3. · sevgilinin geçmişi
  4. · türkçe de karşılığı olmayan ingilizce kelimeler
  5. · sevdiceği alnından öpmek
  6. · vertigo effect
  7. · buzda dans
  8. · futbol hakkında giri yazmama kampanyası
  9. · türkçesi varken yabancı kelime kullanmak
  10. · türkçeyi rezil eden sözcükler
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · itü sözlük
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · rasim ozan kütahyalı
  7. · yılmaz özdil
  8. · çaylakken oylama yapılamaması
  9. · rüyanda görsen inanma

background  

1. ing. arkaplan. temayı oluşturan temel ögelerden biri
    (man on the moon, 10.04.2005 01:20)
  2. geçmiş kelimesi yerine türkiyedeki entel takılan dantellerce kullanılan bir sözdür. enson yılmaz morgül tarafından bir söyleşide kullanıldı,olay şöyle gelişti:

-gazeteci: son günlerde silindiniz,ortada pek gözükmüyorsunuz
    -y.m: valla ben yok olmam benim backgroundum belli herşeyim belli

not:burda sanırım background kelimesi 12 fellini filmi izlerim üstüne kafka okurum bu bile kesmez anlamında kullanılmaktadır.
    (lapsus, 10.04.2005 01:26)
  3. geçmiş, deneyim, birikim anlamıyla kullanıldığında tarifi mümkün olmayan bir kafa atma isteğiyle dolup taşarım.

-hocam, lise öğretmenlerinin bekgiraandı ne ki böyle üsten üstten bakıyorlar bize?
    -ahahahahah... sayın hocam, sizi bana sayıyla mı verdiler?! çotadanak!!!
    (selenge, 13.04.2006 18:20 ~ 18:41)
  4. artık tiksindiğim kelimedir. hasan cemal'den tutunuz da aklınıza gelecek en yabancı kelime kullanma meraklısı kişilere kadar * yüzlerce kişiden duyduğum iğrenç kelime. eskiden entel danteller kullanıyordu iticiydi. şimdi ayağa da düştü iğrenç oldu. o kadar da matah bir kelime değil ki türkçe karşılığı olmasın da bedbaht(!) dilimiz bizi çaresiz bıuraksın, kullanalım... ama yok öyle de değil. sıradan dümdüz bir kelime. çeynç etmek kadar tırt ve türkçesi mevcut bir kelime. nedir anlamadım... bak elim ayağım titriyo!
    (galak, 26.12.2007 23:47)
  5. eğer bir websitesinden vs bahsedilmiyorsa, kullanılması gereksiz, kullananlar rerörerödür.
    (bokakonansinek, 26.12.2007 23:58)
  6. müktesebat.
    (albastropos, 17.02.2009 04:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil