hollywood filan da olsa yine de sinema tarihindeki en iyi birkaç üçlemeden biridir, bilimkurgu sinemasının da en iyi örneklerinden biridir bu film üçlemesi.
ilk filmde pekçok kişinin bilmediği için dikkatini çekmeyen süper bir olay var. adamımız sahnede johnny b goode adlı parçayı aşkederken eli kesik zenci telefona sarılmıştır. aradığı chucky, chuck berrydir. chuck berry kim midir?
(bkz. `@125018 `)
çocukluğumun efsane filmi.bu film bir zamanlar televizyonda her hafta oynardı neredeyse.her seferinde de telefonun fişi çekilir, mısır patlatılır, kola şişesi koltuğun yanına koyulurdu.her izleyişimde heyecanır, deli gibi zevk alırdım.ayrıca çocuk aklımla marty'yi pek beğenir, ona birşey olacak diye korkardım.en zevkli sahnelerinden bir tanesi, annesiyle babasının partide arasını yapmaya çalıştığı bölümdür.özellikle sahnede elektro çalarak yerlerde sürünmesiyle, herkesin garip garip marty'ye bakması oldukça hoş bir sahnedir gene.bir de yağmurun altında mektup gelme karesi vardırki, burda da insanın içini huzur kaplar.doktorun ise konuşma tarzı, heyecanı ve saçları bitirir insanı.bunun yanında, en heyecanlı bölümlerden biri olan saat kulesi sahnesindeki binayı ve alanı da görmüşlüğüm vardır. (bkz. görgüsüzlük).ancak bina ve alan bir stüdyodan ibaret olduğu için bir boka benzemez, o ayrıdır.
film içerisinde bazı mantık hataları yer almaktadır. zaten zaman içerisinde yapılan yolculuklar bir sürü paradoksu beraberinde getirmektedir. en az hata ile çekilmiş filmlerdendir. bir diğeri için
hala hiç sıkılmadan seyrettiğim ama ailemin sıkılıp ''yine mi bunu seyrediceksin'' dediği film.gayet akıcı,güzel,tadından yenmez bi filmdir.mümkün olsaymışda 10a kadar gitselermiş diye düşündüğüm ve en çok istediğim şeylerden birini kendine konu olarak seçmiş film.
(bkz: zamanda yolculuk)
tüm mantık, teknik, vesaire hatalarına rağmen sıkılmadan defalarca izlenebilecek robert zemeckis'in yönettiği ve başrollerinde christopher lloyd ile michael j. fox'un oynadığı mükemmel film. filmden öte birşey. çok güzel. evet. bitti.
o kadar kendimi kaptırmıştım ki bu filme..anlatılmaz yaşanır yani..
oyuncak tren setimin (baya da güzeldi, alamanyalardan gelmişti) bozulmasına neden olmuş filmdi..kendi çapımda üçüncü filmde geçen geçit sahnesini canlandırmıştım 1/500 oranında..kanepenin üstüne kurulmuş demiryolu sistemim sonunda tamamlanmamış bir köprü ile (kanepenin ucundan dışarı çıkmış birkaç ray daha) sonlanıyordu..ordaki delorean'in lokomotif önünde yaptığı yolculuğu kendi kendime gerçekleştirmiştim..nitekim raylarda elektrikli lokomotifin ittireceği tarzda, raylardan çıkmayan bir oyuncak araba bulmam biraz yormuştu beni..
nitekim filmdeki gibi gerçekci bir set kuramamıştım ama sonunda sahneyi çekebilmiştim kendi hayaldünyamda..sonra ne mi oldu..tren kanepeden düştü ve birşey olmadı..maymun iştahım çekimi beğenmedi..tekrar tekrar çektim sahneyi..
ta ki krallar gibi oyuncak trenim bozuluncaya kadar..üzülmüştüm baya bee..ayrıca çektiğim sahneler filme de konmadı..deleted scene oldular..
ama yine de filmi suçlamam..olsa da izlesek..aaa, du divx'i vardı şuralarda bir yerlerde..
trilogy olarak çıkan dvd box setlerini duyan birtakım açgöz insan tarafından 1.5 saat içerisinde tüketilen ürün. bize de bıraksaydınız diyor, başarılarının devamını diliyoruz. (bkz: hayvansınız)
izlemekten ennn çok keyif aldığım,repliklerini ezberlemiş bulunduğum,"doktor sensin doktor"a kitlenip kaldığım,veletliğimin,gençliğimin ve yetişkinliğimin de efsanesi olarak kalıcak inanılmaz 3'lü film serisi..ah ah..
artık dayanamayıp ilk iki filmini hard diskime kaydettiğim film. canım sıkıldıkça açıp bir iki sahne izliyorum, rahatlıyorum.
kesinlikle bu film eskimiyor hayır!
çok keyifli bir seridir. türk dublaj tarihinin en başarılı dublajlarından birinin yapıldığı filmdir ayrıca, genelde türk dublajcılarının sesleri yabancı filmlerin atmosferini yok etmesine rağmen bu seride konuşanlar (filmden büyük keyif aldıklarından olmalı) coşmuş, muhteşem tonlamalarla filmin hafızamıza kazınmasına büyük katkı sağlamıştır. onların yüzünden orijinal sesinden izleyemiyorum desem yeridir. ellerine sağlık emeği geçen herkesin.