dün silver o3 (mandarin, tangerine, ve valencia portakalı aromalı) den altı şişe içip çakır keyif olduğum gazlı yüzde 5 alkollü içecek. korkunç derecede asit yapıyor. oha falan oldum. ülser miyim ne?
(bkz. azı karar çoğu zarar)
rom.şu sıralar kırk milyona mojito seti satılmakta. mojito tavsiye edilecek cinsten bişey degil,naneli acı gibi bi tadı var.ama kola ve portakal suyuyla harika oluyor.%40 koyarsanız 3 bardaktan sonrası komalık oluyor.
birde breezer varki meyveli onlar ayrı bir olay fakat türkiyeye sokulmasına izin verilmiyor.
rom ailesinden bir içki olup ağızda asit tadı bırakır. sürekli içim halinde ülsere sebeb olur. ayrıca normal bir insan için sarhoş etme limiti 2 duble'dir
kola,buz ve limon ile bütün özelliğini yitirdiği halde en çok bu şekilde tüketilen rom markası. o kadar ki, bir çok barda tekel'in binboğa votkasının bacardi-kola diye kaktırıldığını biliyorum. illede rom içilecekse captain morgan black'i tavsiye ederim.
bilimum sıvıyla muhteşem kokteyller meydana getiren rom türüdür. özellikle karpuzla muhteşem bir uyum sergiler. karpuzun uç kısımlarından birinde bir delik açılır, buradan içerideki meyve kısmı çıkarılır ve bir kaba aktarılır. içerisine bir şişe bacardi boşaltılır ve üzerine de çıkarılan karpuzlar ezildikten sonra çekirdeklerinden süzülerek geri eklenir. iyice karıştırılır. son olarak karpuzun içerisinden kepçeyle bardaklara servis yapılır. karpuzun içine biraz buz atmak ideal dengeyi sağlamaya yardımcı olacaktır.
yurtdışında bacardi freezer ve bacardi bright adında parti içeceği klasmanında da ürünleri vardır. meyve aromalı ve rom oranı az olan bu içkiler bira şişesi boyutlarında şişeler içinde satılır, twist off kapağı ile kolaylık sağladığından özellikle bayanların pek bir ilgisini çeker.
% 40 alkol oranına sahip bir rom dur.cola , tonic ,meyva suyu , daiquiri, on the rocksşeklinde içilebilir...ayrıca içkiyi zebil etmemek için şişenin arka kısmında tariflerin dikkate alınması tavsiye olunur.
bence dünyanın en iyi reklamlarına sahip birkaç firmadan birisidir. sinemalarda yayınlanan reklamı şu sıralar fragman öncesi salonda durmamızı sağlıyor. http://www.youtube.com/...
cuba'dan kaçmış amerika'da üretime devam etmiş şahsın yarattığı rom markasıdır. ama cuba'ya saygımızdan havana club alırız, taklidi yerine gerçeğini tüketiriz
maksimum lezzete ulaşmak için kesinlikle energy kombinasyonuyla tüketilmesi gereken bir içki. ayrıca birbirinden kaliteli reklam kampanyalarına imza atmışlardır.
şişesinin arkasında ''ilk olarak kübada 1862 yılında don facundo bacardi tarafından üretilen ve eşsiz bir rom olan bacardi, bugün dünyanın en çok satan içki markası olma özelliğini taşıyor. bahamalarda yetiştirilen şeker kamışınden elde edilen melas alkolü, bacardi'ye özel bir teknikle odun kömüründen süzdürülür ve filtre edildikten sonra meşe fıçılarında olgunlaştırılır. böylece bacardi üstün bir lezzete ve içim yumuşaklığına erişir. dünyanın tercihi olan bacardi & cola'yı denediniz mi?'' yazan beyaz romdur.
yahu bir insanın aklına nerden gelir şeker kamışını sıkayım, basayım alkolü, odun kömüründen süzdüreyim de içki olsun. ben küçükken evde bal, pekmez, ceviziçi, fındık, turşu suyu falan karışımı yapıp kuvvet macunu yapmaya çalışırdım bir kere de odun kömüründen süzdüreyim diye aklıma gelmedi. zaten meşe fıçısı falan da yoktu evde, bildiğin boş kavanoza koyardım. yapamadık tabi dünyanın en çok satan kuvvet macununu. bir de şu var dünyanın tercihi bacardi & cola'ymış neden karayip korsanları öyle içmiyor marslı mı bu adamlar?
ayrıca sekiz tane madalyası vardır; matanzas 1881, st. louis 1904, san francisco 1915, buffalo 1901, paris 1900, chicago 1893, bordeaux 1895, paris 1889. maraşel mübarek.