belki ilginizi çeker
  1. · dul kadın eti tatlı olur
  2. · tanınmayan birine seslenme şekilleri
  3. · delikanlı adamın ilkeleri
  4. · sevgilisi dışındakilere bacı gözüyle bakan insan
  5. · 15 yaşında erkek çocuğa 30 kişinin tecavüz etmesi
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · 2012
  3. · erkekte ses tonu
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · domuz gribi
  8. · frekans
  9. · françoise hardy

bacım poşetleri taşıyalım mı  

1. mahallenin esnafının genellikle kocası ölmüş veya boşanmış kadınlara görünürde yardım amaçlı sorduğu soru. ama ben pek safça bir soru olduğunu düşünmüyorum. şimdi bu soruyu soran adamı canlandırıyorum da; elinde tespih olan, bıyığını buran, dükkanının önüne taburesini atmış ve bütün gün orada oturan bir adam olduğunu rahatlıkla görebiliyorum.

öte yandan, bizim sikko toplumun kocası ölmüş veya boşanmış kadınlara bakış açısını net bir şekilde ortaya koymasıyla da ünlü bir sorudur.
    (spitzer, 06.05.2009 18:34)
  2. dul kadın eti tatlı olur ekolünden olan kimselerin söylemi gibi duran cümle.nedense aklıma pos bıyıklı esnafla beraber esnafa aldığı erzağın bedelini çeşitli şekillerde ödeyen küçük emrah ın annesi geldi birden.tabi kapitalizmle güçlenen marketler bitirdi küçük esnafı.ilginçtir aklıma şimdi de çağan ırmak'ın az bilinen filmlerinden birindeki bakkal çırağı geldi.o filmdeki çırak hem poşetleri taşıyor hem de filmin kahramanının annesini..neyse..ancak son tahlilde masum bir serzeniş de olabilir bu cümle.yardım sever yurdum insanı faktörü var.biri bu lafı etti diye mahallece odunla dalmaya falan gerek yok yani.ek olarak yukarıda bahsi geçen filmde çağan usta küçük emrah filmlerine gönderme de yapmış olabilir,bakın bu da şimdi aklıma geldi.

edit: bahsi geçen film bana şans dile imiş.hatırladım,kendime teşekkürler.
    (defanstaki son adam, 06.05.2009 18:46 ~ 18:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil