digiturk'un bebekleri televizyonun kötü etkilerinden korumak için yayın hayatına geçirdiği kanal. (zannersem 61. kanal) (bkz:
ironi) televizyonun kötü etkilerinden yine televizyon koruyor. büyük ihtimalle iyi niyetle yapıldı başta gayet mantıklı gelebilir ancak bu televizyon alışkanlığının küçük yaşlarda başlamasına neden olmaktan başka bir şeye yaramaz diye düşünüyorum.
reklamlarında çok tatlı,konuşması şeker mi şeker bir ufaklığın oynadığı televizyon kanalı.
reklamlarında bidi bidi diye konuşan şirin şey
*i izlemek için;
(bkz:
http://www.youtube.com/...)
çocukların yaratıcılıklarını, düşünmelerini vs olumsuz etkileyen ve her geçen gün gerizekalılığa bir adım daha yaklaştıran kanal. karşısındaki yaşı kaç olursa olsun yaptığı tek şey anlamsızca, boş gözlerle bakmak. henüz olumlu bir etkiyle karşılaşan görülmedi.
(sahra, 15.02.2007 23:16)
çocuklara nasıl bir etki yaptıgı konusunda bir fikrim yok ama yetişkinleri kesinlikle eblehleştiriyor. aynı kelimenin 4 farklı ses tonuyla tekrarlanmasına alışan bünyeyle ev ahalisi arasında şuna benzer diyaloglar geçebiliyor:
bokakonansinek: (yavaş yavaş konusarak) ben "çay"(normal ses tonu) koyucam. "çay"(daha ince bir tonda), "çay"(diger iki tondan daha kalın tonda)
baba : ne diyosun oglum?
bokakonansinek: (sadece babaya bakar)
baba : bana da doldur bi' tane
bokakonansinek: (aynı yavaş şekilde) tamam. bisküvi de ister misin? bisküvi (ince ton), bisküvi (kalın ton)
baba : la siktir git bi cay koycan surda.
bokakonansinek: (içinden) 'lan yoksa babam sözlük yazarı falan mı?'
çocukları, nasıl yapıyor bilmiyorum ama ekrana kitleyen, tüm dertlerini unutturan bağımlılık yapan acayip kanal.öyle ki sırf teletubbies'i izlemedi diye uyuyamayan, dedesine saç baş girişen veya 2 saattir zırlamaktan gözleri çatlayan ve etrafındakilerin kulaklarını patlatan bebeğin; kanal açıldığında sus pus olduğu, gözlerini hiç ayırmadan ekrana diktiği gözlenmiştir.
sayesinde oğlumun digiturkteki akvaryum çekimlerini görünce "aaaa baba fish" dediği kanal
kanaldaki programların neredeyse tamamının kadrosunu yahudilerden oluşuyor. "büyükbaba nerde saklanıyor sence", "vegimals" ve "tulli" oğlumla beraber favori programlarımız.
sakinleştirici etkisi olduğu hususundaki görüşlere tamamen katılıyorum.
bu kanal sayesinde 3 yaşındaki kardeşim 10'a kadar şöyle saymaktadır:
bir,iki,üç,dört,beş,
six,
seven,
eight,dokuz,on.
6 ay, 3 yaş arası bebekler için yayın yapan, 61 numaralı digiturk kanalıdır.
pedagoglar bebeklerinize günde 2 saatten fazla tv izletmeyin deseler de, çoğumuzun oyalansınlar, bulaşmasınlar diye, çocuklarımızı başına oturttuğumuz tv kanalıdır.
bu kanal, küçük çocuklar için hazırlandığından gayet embesil programlar vardır ve siz çocuğunuz izlerken mecburen aynı odada olduğunuzdan, bir süre sonra zeka seviyenizin düşmesine neden olurlar.
bir de her nedense, bu kanaldaki programların yüzde doksanbeşi israil, yüzde beşi de ingiliz yapımıdır. israil yapımı filmlerde sık sık dinlerinin simgesi taç, göz ve şamdanlara rastlayabilirsiniz. bebeklerinizin bilinç altına yerleştirmek için midir bilinmez!
ablamla aramda şöyle bir diyaloğa sebebiyet veren kanal:
a:yeğenin bu gün ne dedi teyzesi biliyor musun? (söz konusu yeğen 1küsür yaşında ve daha anne bile diyememekte)
b:anne mi dedi?teyze mi dedi?ne dedi?
a:hammer dedi.
---iç ses:hemır ne ya??---
b:hemır ne ya?
a:bilmiyor musuuuuun?!
b.hayır
a:nasıl bilmezsin bi de ingilizce bölümde okuyorsun,tuuu sana!çekiç demek çekiç!
louie's world diye akıllara zarar bir programdan öğrenmiş sabi.100 kere tekrarladıkları için.
çocukların ciddi derecede ilgisini çeken bir kanal. bir kere tanık oldum. bir brokoli gösteriyorlar. sonra brokoli yavaş yavaş ağaca dönüşüyor. çocuk cisimler arasında benzerlik, farklılık ilişkisi kurmayı öğreniyor. aklını kullanıyor, zekası gelişiyor. günün belirli saatlerinde izlendiği takdirde faydalı olduğunu düşündüğüm bir kanal.
ilk gördüğümde "bu ne dandik animasyonlar böyle... hayatta tutunamaz bu kanal" saptaması yaptığım, fakat bir buçuk yaşındaki kızımla beraber seyrederken hipnotize olup iki saat kanalı değiştiremediğimi farkedince "meyer bunun numarasıda müzikler ve renklerle hipnotize etmekmiş" diye başka bir saptama yaptıran bebek kanalı.