bırakın aynı okulu babanın not ortalamasına yaklaşılsa sevinçten delircek insan evlatları da vardır. bu çocuklar babaların yolunu seçmeyen tembel ama zeki olup anne şevkati ile büyümüş duygusal insanlar olmakla birlikte sefa pezevengidir. üstlerine gelmeyin sevin onları e mi?
mezunlar pilavı felan gibi etkinliklerde sevimli olmayacak durumdur. hele bir de pederin yanında sigara içki vs içilmiyorsa daha da beterdir, hoş peder içinde aynı durum geçerlidir zira anneyle evlenmeden önce karıştırdığı bütün haltları onun döneminden mezun arkadaşlarından bir bir öğrenebilir. sonuç itibariyle lezzetsiz bir durum.
yale kış dönemi okul açılış sunumunu yapan hocam richard charles levin (b.a., b.litt. ph.d., president of the university.), kürsüye beni çağırıp "you're like your dady son" demiş, alnımdan öpmüş ve diğer öğrencilere dönerek "hey people, look at this boy, her father was here, her father was very smart and handsom.. and you son, you like your father " diyerek beni duygulandırmıştı.. sağolsun paul hawkshaw hocam da ( director of the yale summer school of music) akabinde kürsüye çıkarak güzel temennilerde bulunmuş,"what is you're father doing now ehehe" şeklinde espiriler yaparak ortamı şenlendirmiş ve "this is a pencil" diyerek bana bir kalem hediye etmişlerdi üzerinde babamla ortak okulumuzun, yale nin amblemi olan.. hala saklarım.
bir gence önce "hey boy, your father was acaip adamdı valla, ehe mehe" falan deyip ardından da aynı genci kitleye gösterip "her father var ya, gral adamdı gral" diyebilecek şizofrenlikte kürsü sahipleri elinden mezun olmak anlamına geldiğinde görüldüğü yerde kaçılması gereken durumdur. bence yani. istemezdim başıma gelmesini.
yaktın beni baba yaktın. senin yüzünden mezuniyet gecesi açıp pipime baktılar. örselendim çok feci.
eğer söz konusu üniversite sorbonne hukuk falansa karizmatik bir havası olabilir, dost meclislerinde -elde brandy kadehi- anlatılabilir, kabul. hatta "ailemizin bütün erkekleri elton'a gider." tadında ufak bir "windsor dükü edward geldiler." ambiyansı yaratmak dahi mümkün meraklısı için.
gel gör ki, babayla mezun olunan aynı okul zeytinburnu çift haseki paşa meslek yüksek okulu ise hiçbir skime yaramıyor, tecrübelerime dayanarak net bir biçimde ifade edebilirim bunu. o yüzden bu gibi durumları sağda solda fazla anlatmayın, boşu boşuna çakallara mavra malzemesi vermeyin. binlerce dansöz var.
babayla aynı üniversite olmak çok kıymeli değildir gibime geliyor, ama babamın itü inşaat mühnedisliğini bitirmiş olması ile benim ancak dokuz eylülü güç bela bitirmem arasındaki farkı düşünecek olduğumda kıymetsizde olsa babmla aynı üniversiteden mezun olmak istenenecek durum.