belki ilginizi çeker
  1. · babanın doğum günü
  2. · chivas regal
  3. · iğrençsin
  4. · gömlek
  5. · tekirdağ rakısı altın seri
  6. · anket
  7. · babaya verilebilecek dogum gunu hediyeleri
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · biten ilişkinin ardından söylenecek ilk söz
  3. · hastası olunan sözler
  4. · facebook
  5. · aşk acısı çekenlere tavsiyeler
  6. · bilal göregen
  7. · öğrenciliğin bittiği gün
  8. · bağımlı değişken
  9. · batuhan
 sayfa  / 2

babaya verilebilecek doğum günü hediyeleri  

1. torun
    (offfffbea, 28.03.2006 20:30)
  2. hiçbirşey çünkü bazıları bunu haketmez.
    (impera, 28.03.2006 21:00)
  3. en kallavisinden viski.
    (keyif pezevengi, 28.03.2006 21:20)
  4. -export rakı
    -kavun,beyaz peynir,lakerda üçlüsüyle donatılmış bir tabak.

not:üstüne para bile almak mümkün.
    (beşamel soslu brokoli, 24.07.2006 14:50)
  5. aslında babaların hediyemize ihtiyacı yoktur onlar doğumgünlerini sevdiği insanlarla birlikte mutlu ve sakin geçirmeyi dilerler çocuklarının eşinin dostlarının yanında olması ona verilecek en büyük hediyedir. ama gerçekten bir hediye vermek istiyorsanız gözlerinin içine bakarak iyi ki doğdun babacığım demeniz pahalı bir rolex saatten bile daha değerli olacaktır zaten dediğinizde bir an yakalarsınız babanınızın buğulanmış gözlerinin içindeki sevgi dolu bakışı
    (dna, 24.07.2006 14:56)
  6. dolma kalem..içinde 2 kelime! yazacak kadar mürekkep barındıran,bir önceki doğum gününde size hediye edilen eşsiz bir hediyedir.
    (tutkuyakar, 24.07.2006 15:02)
  7. bütçeniz uygunsa sizden uzakta bir yere uçak bileti,en azından bir haftalık tatil rezervasyonu.sonra siz sağ,o selamet...
    (cellmania, 24.07.2006 15:06)
  8. üstünde iyi ki benim babamsın yazan bir pasta
    (mudflow, 24.07.2006 15:07)
  9. (kunduz, 16.03.2007 17:10 ~ 17:11)
  10. (stone cold, 16.03.2007 17:14)
  11. çorap. yünlüsünden.
    (bkz: ihtiyaç)
    (gethsemane, 16.03.2007 19:11 ~ 19:11)
  12. national geographic dergisi 1 yıllık abonelik
    (make a difference, 16.03.2007 20:01)
  13. portakal değildir. ölebilir sonra.
    (bkz: the godfather)
    (gitaristkaptan, 16.03.2007 20:06)
  14. beşiktaş'ın inönü stadı'ndaki bir maçı için, numaralı tribünden bir bilet.
    (neredesin soğuk kış, 16.03.2007 20:09)
  15. tüm aile üyelerinin (dede, babaanne, anne ve kardeşler) birlikte yaptığı ve içinde anılar, mesajlar, en sevilen şarkılar bulunan ve sunuculuğunu sizin yaptığınız bir video kaydı.
    (aquila, 16.03.2007 20:11)
  16. artık sadece çiçek...ve su...
    (tavanarası kedisi, 15.01.2009 23:45)
  17. dayımın babama verdiğim hediye sonrasında beni hayırlı evlat diye addetmesine sebebiyet veren hediye
    (bkz: tekirdağ rakısı altın seri)
    (su kusu, 26.03.2009 12:14)
  18. içinde onun zamanından en sevdiği şarkılar olan bir mp3 player
    (epruuuu, 26.03.2009 12:25)
  19. üzerinde ''you are the best dad of the world'' yazan çorap. ama hiç giymiyor. neden acaba?
    (sulu köfte, 26.03.2009 12:39)
  20. sanırım benim babama verebileceğim en güzel hediye diplomam olurdu zira çok beklemişti kızını mezun görmeyi.. ama ömrü yetmedi .eğer her babalar gününde diplomamı elime alıp sokağa düşüyorsam, görgüsüzlüğümden değil yanına gelip paylaşmaktandır babam..
    (nettle, 26.03.2009 13:18)
  21. babanın oğlundan kızından isteyebilecekleri düşünüldüğünde, kesinlikle maddi değeri olan hediyeler olmadığı kesindir.
    kimi baba diploma ister, kimisi torun, kimisi sadece yüzünüzü görmek ister, yılda bir kere de olsa kızının oğlunun... bazen de uzaklardaki evladının sesiyle mutlu olandır baba. o kadarı bile gözlerinden 2 damla yaş akmasına yetebilir.
    (steinmetz, 26.03.2009 13:22)
  22. babama hiç doğum günü hediyesi veremedim ben. şimdi düşünüyorum da, o bizim doğum günlerimizde kendimizi özel hissettirebilmek için fazlasıyla çabalarken ben o'nun doğum tarihini öğrenme zahmetine bile girmemişim. sorduğumuzda " nüfusta yazılandan iki yıl sonra" derdi, ölen abisi için çıkartılan nüfus kağıdını kullandığı için o'na ait bir nüfus cüzdanı bile olmamıştı ki doğum tarihini bilsin. babalar gününde acı badem kurabiyesi alırdım o'na, en sevdiği ve bize almasına rağmen kendisi için asla satın almadığı tek şey olduğu için.

ben büyüdüm o yaşlandı, ayrı şehirlerde yaşamaya başladık. bırakın doğum gününü babalar gününde bile yanında olamıyordum, içimde ukde kalan şeylerden birisi de budur; olmak için yeteri kadar çabalamadığımı fark etmek. o hep vardı, gelecekte de hep orada benim babam olarak var olacaktı, bu sene yanında olamasam da önümüzdeki sene yanında olurdum, n’olacaktı ki, o benim babamdı, ölümsüz olduğunu düşündüğüm babam. ta ki alzheimer o'nu yatağa düşürüp beni bile tanıyamayacak hale getiresiye kadar, işte o zaman anladım babamın bile ölümlü bir kul olduğunu. ilk defa o sene canım acıdı, ilk defa o sene gerçekten önemsedim babalar gününü ve en sevdiği kıyafetlerden ve yiyeceklerden oluşan bir koli hazırladım. ellerimle götürüp o yumuşacık yanaklarına birer öpücük kondurup ben verecektim o'na bu hediyeleri. ama olmadı, gidemedim ve koliyi postayla göndermek zorunda kaldım.

koli eline ulaştığında içinden çıkan kıyafetlerin her birini diğerini çıkartmadan üst üste giymiş, annem anlatmıştı telefonda. iyi günündeymiş o gün, hatırlamış beni ve “kızım kokuyor” bunlar diyerek üç gün çıkartmamış üzerinden. üçüncü günün sonunda banyo yaptırırken çıkartmış annem ve teyzem zorla. ertesi günlerde kıyafetleri dolaplarda arayıp buldukça annemin itirazlarına rağmen üst üste giymeye devam etmiş. annem bunları anlatırken telefonda mutlu olurdum babamı mutlu ettiğimi düşündüğüm için. şimdiyse ağlıyorum, niye öncesinde o’na gerekli vakti ve ilgiyi gösteremediğimi düşündüğüm için. o senenin eylülünde babamı kaybettik. 60 yıllık hayatının son 25 yılında o’na verebildiğim tek hediye bu idi. koliyi açarken söylediği sözler nedeniyle biliyorum ki bu bile yeterli değildi;

-bunları göndereceğine keşke kendisi gelip boynuma “babam” diye sarılsaydı ve ben onu doyasıya koklasaydım.

babanıza ne alırsanız alın ama o’na gerçekten sarılıp babam demeyi unutmayın.
    (jassmine, 26.03.2009 13:53)
  23. üstünde sen dünyanın en iyi babasısın yazan kupa armağan edip de babanın o kupayla hiç içmediğini, hatta bürosuna bile götürmediğini farkettikten sonra kravat ve kemer almaya devam edilebilir.
    (kiwikuşu, 26.03.2009 16:10)
  24. (bkz: kravat)
    (bkz: kravat iğnesi)
    (bkz: gömlek)
    (bkz: iğrençsin)
    (kırmızı ışıkta duran adam, 26.03.2009 16:12)
  25. yıllar önce kalem-kağıt , tuval-boya ikililerine küsmüş ama tabloları seninle birlikte taşındığın tüm evlere taşınmış ve en önce duvara çakılmış olan babaya tekrar dokunur umuduyla kalem-kağıt , tuval-boya. (hayır henüz dokunmadı)
    (felidae, 26.03.2009 16:27)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook