bu kelimenin türkçe olduğunu öğrenince çok da yadırgamadığım olay
bu eylem genelde babanın yüzüne karşı yapılmaz ama erkek erkeğe sohbetlerde rahatlıkla uygulanır
- işte bizim peder de şöyle şöyle
(mavio, 18.08.2004 22:33)
babayı dalgaya alma durumu.
bizim peder'in de çok kullandığı laf
*
farsça hitap etmektir babaya. bir nebzeye kadar kabul edilebilir.
bunu diyen kişi annesine de
valide ya da
valide sultan der.
(bkz:
bunu alan bunu da aldı)
(balta, 20.05.2005 17:55)
çoğunlukla amerikan gençlerin ve amerikan gençlerinden etkilenmiş gençlerin söylediği bir kelime. her kim olursa olsun karşıdakinini hoşlanmayacağı bir laf.
güzel türkçemizde farsça bir çok kelimenin bulunduğu düşünüldüğünde mantıklı bir eylemdir.fakat kullanımı itibariyle biraz soğuk durmaktadır. burada izlenmesi gereken yol, eğer ileride çocuğumuzun bize peder demesini kabul edeceksek biz de babamıza bu şekilde seslenebiliriz,fakat tabi arada babanın bu kelime karşısında tepkisini ölçmek gerekir.
hocam yerine öğretmenim dediğim zamanlarda, mahalle ağabeylerinin cümlelerinde duyduğum, sırf bu nedenle uzun zaman boyunca kullanımının büyüklerin tekelinde olduğuna inandığım baba anlamına gelen söz. fakat hiçbir zaman sempatik gelmemiştir bana. aksine peder denirken yapılan vurgu ve takınılan ifade oldukça iticidir.
bunun advanced tiki versiyonu
pedrodur
ortaokul zamanlarında özellikle yeni arkadaş gruplarının içine girildiğinde ve gizli gizli sigara içilen dönemlerde "ben aslında serseriyim, özgür ruhluyum, aile filan takmam" imajı çizebilmek için yapılan iştir.
+necati ben bugün işe gelemeyecem.
-hayrola abi ne oldu?
+ya bizim peder hastalanmış
-abi yapma ya,geçmiş olsun.kilise boş kaldı desene.kihkihkih
+abi iğrençsin.fak yu
daha çok erkeklerin kullandığı sözlerdir.anneye valide,babaya peder denir...
(bkz:
tabi yüzlerine karşı değil)
(blinkin, 11.02.2007 22:26 ~ 22:27)
babanın sana padavan demesi sonucunu doğura bilir.birde şöyle birşey var :
(bkz:
mendel) (bkz:
bezelyem benim)
bu adamların takıldığı kimsenin bilmediği bir balıkçıları ya da dürümcüleri vardır ve mutlaka sahibi x baba çok kafa bir insandır.arada pederleriyle takışırlar paraları olmaz o zaman valide zuladan para yollar.bir de grupları olanlar vardır ki akşamları bir yerlerde çalarlar.
olsun biz yine de seviyoruz onları.