belki ilginizi çeker
  1. · revizör
  2. · beyaz kadın ticareti
  3. · baban ne iş yapıyor
gündem
  1. · disko kralı
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · boylumlama
  8. · kocaman adam olup hala çizgi film izlemek
  9. · bristol

baban ne iş yapıyor  

1. en çok "serbest meslek" cevabının çıktığı soru cümlesi.
    (muvo, 23.05.2007 19:18)
  2. (hansvoralberg, 23.05.2007 19:20)
  3. küçükken söyleyip üstüne bir de açıklama yapmak mecburiyetinde kaldığım soru...
    revizör şefi...

sonradan emekli olunca rahatladım...
    (van den budenmayer, 24.11.2007 11:07)
  4. -baban ne iş yapıyor?
    -müteahhit
    -yavrum bugün çayları sen ısmarlıyorsun?
    (los amantes del circulo polar, 24.11.2007 12:19)
  5. küçükken baban ne iş yapıyor diyenler mühendis derdim. meğer muhasebeciymiş amına koyyim. neyse asıl problem niye sorarlar bize lisede bile sordular. ne iş! babamdan sakal bayılmasını isteyecekler duruma göre. amerikalı zencilere sorsan cevabı nettir:
    -its not your bussines mother*
    (akarui, 24.11.2007 13:27 ~ 13:27)
  6. türk toplum yapısı içerisinde yeni tanışılan herhangi bir kişi hakkında referans alınması gerektiğinde devreye giren sorudur bu. babanın meşguliyetinin hangi sosyal tabakaya tekebül ettiği, ya da ytl cinsinden miktarı mıdır mesleğinin önemli olan bilemiyorum, ama bu mantık yürütme bile soru sahiplerine sinirlenmemi zerre engellemiyor. ulan babası ne iş yapıyosa yapsın, sana ne ! babasıyla mı kurucan muhabbeti, ortaklık sevdasında mısın, içgüveysi mi gidicen arkadaşının evine, tövbe. babası pezevenk olsa, nasa'da temizlik görevlisi olsa, veya genelkurmay başkanı olsa ne farkedecek senin için ? evet.
    (scherzi, 22.04.2008 02:17)
  7. sormamak lazım böle sorular. hele de çocuklara.. sormayın arkadaşım çocuklara kaçıncı sınıfa gittiklerini, büyüyünce ne olacaklarını,
    babalarının analarının işlerini. sorma, sana ne?..
    (offside, 22.04.2008 03:18)
  8. bir türkçe dersiymiş. bayan öğretmenin sınıfına, tüm densizlikleriyle dalmış takım elbiseli beş “herif”…
    -asla adam demeyeceğim!- .
    zira adem'den bize kalan kıyamda bir elif, rükuda bir dal ve secdede bir mimdir.
    ve adem’in ne olduğunu bilmeyen, “adam” değildir.
    başlarında karanlık yüzlü olanı süzmüş sınıfı şöyle bir…
    bu süzüşten saklanmak isteyen birileri olmuş içlerinde, ki insan seçmelidir nasıl varolmak istediğini yeryüzünde.
    böylece örtmüşler örtülerini yeniden , rahatsız olarak pervasızlığından ve meydan okumasından bu karanlık yüzlü herifin.
    sinirlenmiş buna daha da karararak yüzün sahibi haliyle.
    “kalk! " diye emretmiş en yakınındaki öğrenciye. "söyle bakalım baban ne iş yapıyor?”
    soğumuş birden sınıf.
    en komik şeylerden biri olmalı dünyada , çocukları babaları üzerinden var etmek .
    "sen yoksun !" diye haykırmanın başka bir hali!
    seni baban besliyor öyleyse sen babanın var olduğu kadarsın.
    senin baban kim?
    eğer baban “biri” ise o zaman sen de biri olursun. baban biri değil, ben bunu biliyorum en azından benim kadar “biri” olmadığını biliyorum.
    öyleyse söyle baban ne iş yapıyor?
    herkes aynı kabusu görür mü? çocuklar görür bence. değişmez çocukların kabusları.
    “memur “demiş cevap veren.
    -"memur öyle mi ?" demiş dişlerini sıkarak memurlara emretmenin zevkiyle.
    -"ya senin?" diye devam etmiş. "ve senin ? ve senin?"

tiksinilen bir soruya verdiği cevaptan iğrenerek buruşmuş cevap veren yüzler her defasında.
    "lütfen ona sorma" diye yalvarmış haykıran sükutlardan biri. "lütfen ona sorma. lütfen ona sormasın."
    hayır soracak…
    en sona gelmiş yüzünün karanlığından zerre kaybetmeyen herif . monotonluğundan ve kabalığından da zerre kaybetmeyerek :
    -“sen kalk!” demiş.” baban ne iş yapıyor?”
    -“annemin atölyesi var.” demiş kız ironinin dibine vuran o her zamanki cevabıyla sakince.

hayatı babalar üzerinden kurmaya kilitlenmiş herif daha da sinirlenmiş annenin adının geçmesine. anneler var olamaz.. anneler güçsüz onun dünyasında.

sınıf hala buz gibi. neyin geleceğini bilmenin donmuş sessizliği içinde dinlemiş,
    “sana baban ne iş yapıyor diye sordum! “ demesini karanlık yüzün.
    kalesi düşmüş o az önceki muzip çıkışın -hep böyle olur- .
    “babam vefat etti” demiş kız usulca kimbilir kaçıncı anıda kaybolarak.
    dinlemeyi bilmeyen, dinlemeye alışık olmayan herif, duymamış bu yüzden bu sessiz cevabı.
    “baban ne iş yapıyor diye sordum!” demiş yeniden acıtarak.
    kız artık cevap veremez....
    “babası vefat etmiş hocam! ” diye açıklamış yanındaki arkadaşı anlamayı bilmeyen yüze bu kadar anlayışsızlığa lanet eden sabırsızlığıyla.
    bitti.
    "geçti" diye düşünmüş sınıf, takım elbisesinin karanlığında binlerce kez boğulmasını dileyerek karşılarındaki şeklin.
    ve siz bu hikayeyi okuyanlar , belki siz de "geçti" sanmış ve o herifin artık susacağını düşünmüşsünüzdür.
    geçmemiş, son darbe olmadan asla geçmez.
    o herif kıza dönerek tüm utanmazlığıyla :
    “baban ölmeden önce ne iş yapıyordu? demiş.

… sonsuz sessizlik varsa böyle olmalı …
    bir hayvanı durdurmak için gerekli olan bütün o ünlemler olmadan anlamışsınızdır ki bir hayvan durmuyor. ve o hayvanın lacivert takım elbise giymesi, teftiş için gelmesi ve milli eğitim müdürü olması "hayvan" olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    o günden beri tiksinilir,
    lacivert takım elbiselerden, karanlık yüzlü heriflerden, herhangi şekilde bir araya gelmiş beş kişiden, sınıfa kapısını çalmadan girilmesinden, pedagoji'nin p sini bilmeyen milli eğitim müdürlerinden , binalarından, müfettişlerden, teftişlerden…

ve kendi varlığını dayatmaya çalışıp kendi varlığı dışında bir "varoluş şeklini" yok sayan ve aşağılayan her bünyeden …

ve en çoğu da "baban ne iş yapıyor?" sorusundan.
    (ctrl z, 24.04.2008 21:07 ~ 23.09.2009 13:35)
  9. tiksindim bu sorudan.lan babam gemicidiye millet; amerikalı ,rap ortamından çıkmayan kürkle gezen altın kolyeli kucağında hep 4-5 koca kaba etli hatunla dolaştığını ve ayrıyetten pezevenk bir insan sanıyor.her gemici cevabında, aldığım tepki aynıdır.

-baban neci death?
    -gemici kenssi.
    -ooo her limanda ayrı sevgili ohohoho(birazdan hayali kırbaç vurma hareketigelecek)
    -yok.. ya... hı... evet. okby.

-baban napıyor canım?
    -gemici.
    -oo her liman hatun karı kız ooo brezilya, oh afrika, fin kızları,kızların teklif etmesi,kızlar yaşayan kızlar... oo gemi yee..(erken boşalma)
    -fuck you!

-baban ne işle iştigal ediyor?
    -gmici...
    -hı canım duyamadım?
    -....gemici.
    -oh her liman sevgili keh keh keh oh oh oh..(kendi bunu ilk kez söyleyen kişiymiş gibi)
    -motherfucer!!

-baban ne iş yapıyor?
    -pezevenk kendisi. her dakka karı kız götürüyor.bizde annemle evde, babamla gurur duyuyoruz.
    -he gemici yani?(alaylı bakışlar)
    -hıı gemici. aslan babam.karı kız götürüyo hep. koçum benim yürrü bedad! işe gönderirken gerdeğe girecek erkek gibi sırtını sıvazlıyoruz biz onun.

reca edicim,bu espiriyi artık yapmayınız.reci edicimm...rici..
    (death, 08.07.2009 15:32 ~ 09.07.2009 00:15)
  10. hoca: baban ne iş yapıyor?
    ben: öğretmen...
    hoca: bak!bir de öğretmen çocuğu olucan,ödev yapmadan okula geliyorsun.kaç sizin evin telefonu (o zaman cepler icat olmamıştı)?
    ben: (haydaaa ne alaka ya) bizim telefonumuz borçtan kesik hocam*
    (bkz: ben bunu gördüm)
    (sanal pilot, 17.08.2009 14:39 ~ 14:42)
  11. ne zaman bu soruyu duysam aklıma gelir. ortaokuldan bir anımdır:

öğretmen: baban ne iş yapıyor senin?
    öğrenci: dolandırıcı benim babam.
    öğretmen: mavi ekran
    öğrenci: selçuk parsadan benim babam.
    (borcam, 17.08.2009 14:53)
  12. bir gün bir milletvekili, bir bakan ya da üst düzey bürokratla karşılaşsam da bana sorsa diye düşündüğüm cümle.

- baban ne iş yapıyor evladım?
    + sayenizde işsiz efendim.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 17.08.2009 15:08 ~ 15:10)
  13. ilkokuldayken, babamın yaptığı işe tam olarak akıl erdiremediğim zamanlarda sorulduğunda mühendis diye yanıtladığım soru
    (pekiyasimdi, 17.08.2009 15:21)
  14. (bkz: sanane)
    (beş çayına giden uzun etekli lady, 17.08.2009 15:27)
  15. --baban ne iş yapiyodu?
    -iş veren
    --ihihihihiih demek öyle ne tür bi iş??
    -ben senin....
    (rapunzel, 17.08.2009 16:16 ~ 16:16)
  16. -baban ne iş yapıyor?
    + ev erkeği.
    - nasıl yani ?
    + işsiz mına koduğum işsiz !
    (mustaj, 04.10.2009 16:19)
  17. genelde okula ilk başladığınızda sorulan sorudur, hayır cevabı karşı ne tarafın ne işine yarar merak etmekteyim.
    (çilekli pasta, 04.10.2009 16:25)
  18. babası vefat etmiş olanlar için cevaplaması gereken en zor sorulardandır. insanların acımaklı bakışları altında ezilmeyen gururlu yetimler için içinden çıkılması en zor girdaptır.
    (okeye aranan dorduncu, 04.10.2009 16:47)
  19. hoca:baban ne iş yapıyor?
    n.a.k.v.b* : bayan kuaförü
    hoca:içinden mi?
    n.a.k.v.b:???
    hoca:ayy pardon o diğer soruyu takip eden diğer soruydu
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 04.10.2009 16:51)
  20. (palmira, 04.10.2009 16:58)
  21. lise yıllarında okul kurallarına aykırı geldiğiniz takdirde ve soluğu müdür yardımcısının yanında aldığınızda size sorulan sordur.şayet babanız öğretmen, doktor, bir yerde müdür ya da şef ise sadece bağlık çığlık yersiniz ama kamyon şöförü, tezgahtar, kapıcı gibi meslek ise maalesef tek tokatla bile kurtulamıyacağınız anı yaşarsınız.
    bir arkadaşımın böyle bir durumla karşılaştığı için bunları söylüyorum..halbuki dayak yiyen çocuğunda suç da hiç bir ilgisi olmaması da cabası...
    bu da insanların ellerine otorite geçtiği anda ne kadar şerefsizleştiklerini gösteren bir anı yazısıdır.
    (albatrosd5, 04.10.2009 17:10)
  22. - baban ne iş yapıyor?
    + şöfer şöfeeeer.
    (chericheri, 04.10.2009 17:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil