babanın yanında araba kullanmak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. çok stresli bir eylemdir.sürekli eleştirir,elinizin ayağınızın daha çok karışmasına neden olur.araba kullanmaktan soğumanıza kadar gider.
    (dragonfly, 11.01.2006 21:28)

2. eylemin stresi iki tarafı da sarmıştır.bin bir hevesle oturduğunuz şöfor koltuğunda diken üstüne oturmuş gibisinizdir.hatta diken üstüne oturmayı bırakın gayri ihtiyari babanın yanında osurmak eylemi de gerçekleşebilir.baba farklı mıdır?baba da sanki ayağının altında gazla fren varmış gibi sürekli ayaklarını aşağı yukarı hareket ettirir.belki de hiç bu kadar stresli araba kullanmamıştır.bir de komutlarını gerçekleştirmede biraz geç kaldıysanız vereceği tepki "başçavuşun eşşeği mi osuruyo lan burda,dinleseni beni" olabilir.
    (tonguç, 11.01.2006 21:58)
  3. babanın fazla heyecanlı olması durumunda direksiyona sarılması ile kazaya sebebiyet verebilir.
    (twinkle, 11.01.2006 22:02)
  4. babanın sol elinde el freni, sağ elinde de cam açma kapama düğmesi bulunması, o camın sürekli açılıp kapanması ve yaşanan sinir bozukluğuyla herangi bi arabanın aynasına ya da yol ortasındaki çukura girilmesiyle küfürler eşliğinde son bulan eylem...
    (nesseja, 11.01.2006 22:36)
  5. babanın yanında küfür etme hakkını da insana kazandıran durumdur.öyle ki, bir noktadan sonra baba da gaza gelir, birlikte düet yaparsınız.
    misal:
    (soldan bir ses) *vrrrzznnnnnnn*
    x: vay horrrronnnssspu çocuğuuna bak sinyal de vermiyo ipnee!(ağzından kaçmıştır, yan gözle babayı süzer)
    baba x: hakkatten yau pezevengin evladı sanki tarlada sürüyo eşşoooğğleşşek
    x: (rahatlayarak) skttimin hayvanı vs vs
    *
    (bozuk süt, 11.01.2006 22:39 ~ 12.01.2006 13:15)
  6. 9-10 yaşındayken başladığım faaliyettir bu. babamın ağzından ilk küfür duymam ile ilk defa babamın yanında araba kullanmam aynı tarihe rastlar hatta.
    çok çekinir baba oğlunun araba sürmesinden, belki de haklı olarak, ama bi de "default" sözler vardır, "sağa yanaş" ya da "sola yanaş" gibi, 15 yaşındayken herkes "sağa mı sola mı olmazsa havadan gideyim?" gibi karşı çıkar ama bakar ki schumacher de olsan baban susmayacak, takılmaz.
    zamanla çok tatlı bir hal alır bu, babanın yarım depo benzinle 240 km gittiği bir günde evladı da 320 km gidiyorsa iki taraf da memnun kalır birbirinden, güzel birşey olarak kalır...
    (makaveli, 11.01.2006 22:46)
  7. bu eylemi yaparken babayı gözlemek çok zevkli bir iştir. endişeden ne yapacağını bilemeyen papanız garip gudik şeyler yapar. mesela ...

*** sigara üstüne sigara yakar
    *** sürekli hız göstergesine bakar
    *** virajlara girerken gayri ihtiyari olarak sağ ayağı kıpırdar (frene basıyor o kendi çapında)
    (ufkabakan81, 11.01.2006 22:52)
  8. babanın sinir krizleri geçirmesine yol açar ilk denemelerde. sizinle beraber gaza basar, vites değiştirir, oturduğu yerde kasılır da durur, acemiyseniz de el frenini çeker olay biter. ilk araba kullanmaya başladığınızda güven veren bir durumdur aslında. daha kötüsü için (bkz: annenin yanında araba kullanmak)
    (nasy, 11.01.2006 23:23)
  9. mekan:eski terkedilmiş mad max'teki gibi zirai havaalanı, eski doğu bloğu ülkelerinden biri*
    kişiler:direksiyonda keyif pezevengi,yanda baba,arkada piç kardeş.
    zaman:ikinci kere araba kullanma çalışmaları,çok erken ergenlik dönemi
    araba: kadim bir lada.

-taam oğlum, şimdi yavaş yavaş bırak debriyajı.
    -hıhı (onay verir)
    -(araba yalpalar ve durur)...
    -(sigara yakar)bak yavaş dedim,bi daa.
    -(bu sefer yalpalamasın diye gaza abanılır, araba patinaj çeker) hass..
    -ulan hayvan herif! yavaş bassana gaza! bisikler pedalı mı lan bu!
    -peki baba ya, ne sinirleniyorsun.
    -(bi daha denenir,araba feci yalpalar)ah olmadı ga...
    -(çotak!enseye tokat çakar)be yarrak!bırak bırak!siktin attın arabanın dişlilerini
    -taam çıkıyom ben dışarı,sürmicem daha fazla!(trip)
    +*ehehe ehehe (benden evde sopa yeme nedeni hazır)

çok feci bir tecrübedir işte böyle babanın yanında araba kullanmak.stresten folloş olursunuz, schumaher'den fazla kilo kaybedersiniz,ülser olursunuz,pankreasınız tavşan gibi çalışır.baba o anda öyle bir otoritedir ki hız/devir oranını ideal biçimde ayarlamaya çalışırsınız, kaymak gibi vites geçişi yapmaya çalışırsınız, evet o anda siz bir çaylak değil dağa çakılmakta olan bir boeing 747 pilotusunuzdur.
    (yıllar geçer,kardeş yan koltukta araba sürülmektedir)
    -abi kaç dakka oldu iki laf etmedin?!
    +babamı özledim lan!
    (keyif pezevengi, 04.04.2006 20:13)
  10. baba ayaklarıyla olmayan gaz,fren pedallarına basar.her şeyi bir anda öğrenmenizi bekler."hadi o zaman geri geri git." ya baba ben daha düz gidemiyorum ne gerisi deseniz de birşey fark etmez.o bir kere takmıştır.giderseniz ve sonunda ufak beton mantarlara çarparsanız.bu sefer de buna kızar.sonunda hala geri geri gidemeyen ve doğal olarak iki araba arasına park edemeyen bir şöför olarak trafiğe çıkarsanız.
    (premature bebek, 04.04.2007 00:51 ~ 01:24)
  11. (bkz: sinir enflasyonu)
    (grace, 04.04.2007 01:22)
  12. uzun süreli ve sıkça çekilen ya sabır lar yeterli gelmeyince son çare olarak sağ sinyal ve ani bir frenle uygun bir yerde durulur, "buyur sen bildiğin gibi kullan!!" diyerek şoför mahallinden yolcu mahalline geçilerek bu eziyete bir son verilir.
    (paternoster, 04.04.2007 01:31)
  13. arabanın arkasında abinizde varsa bir de o araba abinizinse sizin yaptığınız düpedüz ahmaklıktır yapmayın böyle şeyler gençliğinize yazık.(bi yapana sor)
    (füg, 04.04.2007 18:04)
  14. daha yeni yeni araba kullanmaya başlamışsanız size güvenemez daha da kötüsü şevkinizi kırar araba kullanmaktan soğutur. ayrıca eli sürekli el frenindedir. sen şimdi dönemezsin burayı der ve arabadan indirir. düz yolda 100 metre ileri götürüp tekrar indirir sizi arabadan tekrar arabanın yönünü düzeltip bir 100 metre daha arabayı yukarı götürmenize izin verir.

(bkz: çile)
    (mor kedi, 04.04.2007 18:08 ~ 18:09)
  15. (bkz: araba kullanırken yanında oturan babanın lafları)
    (uçan tavuklar kümesi, 10.08.2007 00:17)
  16. al demişti arabayı.hadi bizi adanaya götür.safmışım aldandım.
    baba:nabıyon lan öldürecen mi bizi
    ben:baba bi dur ya
    anne:dur karışma sen çocuk sürsün
    baba:s*kerim çocuğunu öldürecek bizi çek lan arabayı ben canımı sokakta bulmadım
    ben:senin olsun araban benle de konuşma
    baba:çok da s*kimdeydi canımızı kurtardığımıza şükrediyom.
    (kaytan, 10.08.2007 00:23 ~ 00:24)
  17. arabayı kullanan kişi için ekstra bir lütuftur. şoför kimseyi sevdiğinin ve aradaki samimiyetin göstergesidir zira babalar genelde arkada oturur.

(bkz: the godfather)
    (karizmatik, 10.08.2007 00:29 ~ 00:30)
  18. babanızdan iyi araba kullanıyorsanız sorun olmayan eylem.
    (options, 10.08.2007 00:30)
  19. kendinizi çift pedalı, çift direksiyonu olan ehliyet kursu aracında hissetmenize sebep olan eylemdir.

baba da sizinle beraber olmayan fren pedalına basar, bir aracın yanından geçerken hayali direksiyonunu çevirmeye çalışır. yolculuk bitip arabadan indiğinizde babanızın kasılmaktan katatoniklere döndüğünü farkedersiniz.
    (seninengüzelyerinkahverengigözlerin, 10.08.2007 04:12)
  20. araba size ait de olsa; 100 km/h hızla giderken, arabanın kapısını açıp, atlamak istemektir.
    (vampirella, 23.08.2007 17:08)
  21. play station'da oynanıyorsa siki tuttuğunuzun resmidir.
    (camel, 23.08.2007 17:11)
  22. babanın ağzıyla araba kullanması demektir.
    (blaberus, 23.08.2007 17:15)
  23. - hadi kalk
    - baba dur daha binmedim ki arabaya
    - cevap verme bana böyle çemkireceksen hiç öğretmeyeyim sana
    - baba,ben zaten biliyorum sen ısrar ediyosun yanımda olmak için
    - ha gördük nasıl kullandığını
    - tamam baba yaaa!(düşünce balonu=sıçtık)

nihayet araç çalıştırılır

- sana direksiyon dersi vereninde,sınavda sana geçer not yazanında,o ehliyeti sana veren karakolunda,seninle trafiğe çıkan benimde(örnekler çoğaltılabilir)taa anası.......
    - ya baba bismillah el frenini indirmedim daha
    - sus cevap verme bana
    en biricik mükemmel babanın bile canavara dönüştüğü,tüm yumuşaklığını,anlayışlılığını yitirdiği anlardır.mümkünse annenizle çıkın sadece ağaca toslamakla kalırsınız hiç değilse bir süre yolda ilerlersiniz.
    (rampada lambada, 23.08.2007 18:45)
  24. yola bakmakla pederin kapı kolunu parçalamasını izlemek arasında geçen süreç. bu yordamı dayanıklılık testlerinde kapı tutamaklarının sağlamlığını sorgulamak için kullanan firmaların olduğu da rivayet edilir.
    (junzi, 24.08.2007 00:54)
  25. eskiden hep şimdi acemi olduğumdan bu kadar heyecanlanıyorum, ileride ben de ustalaşınca, yaşım büyüyünce rahatlarım dediğim ama ilk kullanmamın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala heyecanımı yenemediğim olay. baba karizması böyle birşey işte...
    (condospree, 11.12.2007 01:13)
 sayfa  / 2