babanın , "çocuğum burada neler yapıyor ?" veya "merak ettim ben de bakayım" tarzı sebepler ile sözlüğe girmesidir. unutmamanız gereken şeyleri, öğütlerini, isteklerini nick altı olarak girmesi ve baba - oğul ilişkisinin topluma açık bir şekilde sürmesiyle devam eder.
xboy : içelim obaa
xboy_babasi : ben de geliyorum
xboy: baba uff ya
xboy_babasi : sus len fazla konuşma geliyorum
xboy : baba bak ayvalık yat turu zirvesi var sen oraya kaçsan
xboy_babasi : yok içecem ben de
+olum sözlükte x başlığına çok dikkat çekici şeyler yazdım.sende babana oy versene bakıyım.
-olmaz baba ben beğenmedim o yazdığını hatta - oy vercektim babamsın diye torpil geçtim,bidakina daha güzel şeyler yaz emi.
+ulan velet,senin gibi 10 taneyi cebimden çıkarrım lan ben büyüdüğünümü sanıyorsun babana karşılık veriyorsun
-hö?
+yıkıl ulan karşımdan bundan sonra sana bilgisayar yasak rezil herif.git ders çalış!
yazar olma girişimlerinde babalar vardır bir de. çocuklarında görüp biz de bir bakalım diye bakarlar. anneyle karşılıklı bilgisayarın başına geçip üye olup sözlüğü keşfetmeye çalışırlar.
o sırada çocuğun acı yakarışlarını duyarsınız işte.
+baba aslında sözlük o kadar da iyi bişey değil be.
....
+valla baba ya. o zirveler falan yalan yani yok öyle eğlence falan.
mesaj bölümünde yazıştığımız bazı yazarların bana amca diye hitap etmesinden sonra hiç te hayret etmeyeceğim durumdur.(üniversite öğrenci adayı kızımın okur olarak itü sözlükten yararlanmasına rağmen, yazar olmamakta direnmesi ,kanıma da dokunmuyor değil doğrusu)
(bkz: denizbalinasına amca diye hitap eden yazarlar)
klavyede bir karakteri bulabilmek için saatlerini harcadığı için msn görüşmelerini sadece kamera yoluyla yapabilen,çift tıklama eyleminin çiftini bir türlü tutturamayıp , her seferinde binlerce fare darbesinden sonra bilgisayarı donduran babalar için pek muhtemel olmayan eylemdir.
- rıfat ! gel lan buraya!
+buyur baba, ne oldu?
-ne lan bu ? sosyetik güzel yazıyor burda.
+ statü baba o. o kadar kötü giriler yazmışsın ki millet kötülemiş seni.
- sokturma lan milletine! sosyetik güzelmiş.. alayınızın amına korum lan!!
+baba sakin ol.dur.. baba dur nereye gidiyon?
- (baba telefona sarılır) alo.. şükrü.. bizim ekibi topla, istanbul'a gidiyoruz..