babanın itü sözlüğü yasaklaması 

adana çık aradan

1. (bkz: websense'in itü sözlüğü yasaklaması)
    (karizmatik, 01.08.2007 14:19)

2. (bkz: haydi kızlar sözlüğe kampanyası)
    (lucifer, 01.08.2007 14:21)
  3. websense , gözcü gibi içerik filtreleme programları ile mümkün olabilecek olay.
    (kkadirr1989, 01.08.2007 14:22)
  4. (bkz: babanın ekşi sözlük yazarı olması)
    (damned, 01.08.2007 14:22)
  5. (bkz: bu site babanın kararı ile kapatılmıştır)
    (ronn, 01.08.2007 14:22)
  6. + bir daha itü sözlük’e girersen bacaklarını kırarım it!

- (bkz: bacak bacak üstüne atarak sıçmak)
    (bkz: serbest çağrışım)

+ ne diyosun lan edepsiz?!

- (bkz: soru başlığa cevap niteliğinde giri)

+ hay senin babayın şarap çanayına!..

- (bkz: 30 yaşında baba dayağı yemek)
    (üşengeç adam, 01.08.2007 15:14 ~ 15:17)
  7. ergenlikten kurtulmanın epey bi ardından, gençliğin ilk rüzgarın estiğin dönemde de zaman zaman süregelen çocuk-aile sürtüşmesinin basit bi örneği. geçer gider ama unutulur. hatta azarlayan da o azara işiten de muhtemelen şimdi çok daha kontrollü. sorun bu değil ama.

bu kadar mı yozlaştık lan biz? hee, cevap verin, bu denli insanlıktan uzak, yabani, sırf kendini düşünen yaratıklar haline nasıl gelebildik? bi sözlük yazarı arkadaşımız yaşamış olduğu üzücü bi olayı o anın sıcaklığıyla bizimle bi şekilde paylaşmış, fevri ya da değil, sonuçta fazlasıyla samimi, yakın bi dost gibi görmüş sizi. peki ya sizler, heee sizler ne yaptınız? saçma sapan bakınızlarla işi taşağına vurandan tutun da kadın-erkek davasına dayandıranını bile gördük yahu?

halbuki çok basit. insana dair üzücü bi olay sadece bu. bi anlık iletişim kopukluğu, gençlik sancısı, yetişkin huysuzluğu… ah hayır, hayır, biz burada sadece yazı yazmıyoruz, bi aileyiz, birbirimizin acısına ortak olmaya geçtim, ondan bi akbaba gibi beslenip deştikçe deşiyor, dahası kırmanço espiriler yapıp eğleniyorsunuz. ideolojik çıkarımlara gidenler bile var be. yazıklar olsun valla. böylesine duyarsız bi kişiliğe hangi aşamalardan geçerek geliniyor? cidden merak ediyorum.

çok şey mi isteniyor sizden? sadece “olsun. takma kafana. geçer. biz buradayız. bekleriz. gene yazarsın. üzme kendini” klasik avuntular. klişeler. bunları yapmak da mı güç geliyor size? küçük mü düşeceksiniz duygusal, ne duygusalı be hafiften insanca, insana dair takılınca? ben bu çirkefliğin içinde yer alamam, o yüzden:” kızlar babalarını hep hatırlamak istedikleri gibi hatırlarlar, üzülme, biz burdayız ve seni en kıza zamanda tekrar yanımızda görmek istiyoruz” diyorum, tek başıma, insanca.
    (kayser sozer, 01.08.2007 15:20 ~ 15:38)
  8. kendi doğrularını karşısındakinin fikrini almadan uygulamaya koyan ebeveyn yöntemi. kızı/oğlu pc başındayken koruma içgüdüsü ile çaktırmadan kontrol etmiştir ''bakalım nerelere takılıyor, olmayacak sitelere girip, sakıncalı şeyler okumuyordur inşallah'' düşüncesini aklından geçirerek. yaptığı kendine göre doğrudur. çünkü o bu şekilde yetiştirilmiş, ebeveynlerinin kararlarını sorgulamadan uygulaması öğretilmiş, bu doğrularla hayatını çizmiştir. çocuğunu yetiştirirken kendisine örnek olan kişi gibi davranmaktadır. kendiside vaktiyle sitem etmiştir. ama baba olunca roller değişmiş hükmeden konumuna o geçmiştir ve bu hakkını kullanıyordur.

olayın üstünden vakit geçince karşılıklı oturup konuşulduğunda mutlaka bir orta yol bulunacaktır. ama bu arada çocuk- baba arasında kendi fikrinin doğru olduğunu kabul ettirme çabası nedeniyle gerilim yaşanacaktır.

oysa gördüğü cinselliği çağrıştıran başlıklar nedeniyle yasak koymadan önce, çocuğunun yanına oturup biraz okusa ve sözlüğü inceleyip fikrini ortaya koysa idi bu sorunlar yaşanmıyacaktı. her iki taraf için de zorlu bir süreçtir sağ duyulu olup fevri davranmamak en iyi yoldur.
    (jassmine, 01.08.2007 15:33)
  9. (bkz: @949781)eğer sözlük yazarı bu hale getirmişse normal olsa gerek.
    (12monkeys, 01.08.2007 15:53)
  10. en azından açılan başlıkların sağ üst köşesine akıllı işaretler(+7,+13,+18,+25,+32,+45..) yerleştirerek önüne geçilmesi gereken bir sorun...kurunun yanında yaş da yanmasın...

işin espirisi(?) bir tarafa;
    bir eksik bir fazla aynı karakterler,aynı senaryo ile değişik oyuncular eşliğinde yine sahnede.ben daha farklı bir senaryonun,en azından ana konusu adına,bu karakterlerle oynandığına rastlamadım.rastlayan varsa,sözlüğe üç kere tıklatsın,bari farklılık adına ses olur...

allahaşkına geçen bu kadar zaman zarfında sürekli aynı senaryoyu oynamaktan, seyretmekten bıkmadınız mı?millattan önceden kalmış şu gözlükler daha eskimedi mi,tedavülden kalkmadı mı,hiç mi rahatsız etmiyor,eskimişliğin; yamukluğu,yıpranmışlığı hiç mi dikkatinizi çekmiyor?...sorularıyla,otomatikten çıkarılıp,sorgulanması gereken davranışlar...

ayrıca sosyal tespitler adına da çok güzel bir başlık.
    diğer taraftan da yazılanların içeriği üzerinden insanlık adına ahkam kesmekse;ahkam kesmenin nasıl bir insanlık anlayışıyla şekillendiğinin en büyük kanıtı olur.bu başlığın altına birşeyler yazmak başlıbaşına arkadaşın duygularına ortaklıktır,espirilerse olaya daha farklı açıdan yaklaşması adına bile çok değerlidir;anlayabilene,elbettenin tekelinde...
    (biyolojiksaat, 01.08.2007 15:55 ~ 05.08.2007 17:02)
  11. peder bey tuvalete kadar gider gelir ve kızının/oğlunun bilgisayarda bir şeylere bakındığını görür, merak edip kızının/oğlunun yanında bakınırken (bkz: oturarak işeyen erkekte gizli eşcinsellik vardır) girisini görünce beyninden vurulmuşa döner, kan beynine sıçrar gözü hiçbirşeyi görmez olur ve sözlüğü yasak eder. (bkz: olay yeri inceleme)
    (erken teşhis, 01.08.2007 16:20 ~ 04.08.2007 21:04)
  12. (bkz: cesaret kırıcı baba)

(bkz: yıllar önce fakir ama gururlu bir sözlük vardı)
    (myrmidon, 01.08.2007 17:49)
  13. aynı babanın interneti yasaklama girişimi ile sonuçlanabilecek durum.
    (etranger, 01.08.2007 17:54)
  14. (bkz: o statü yarın 400 olmazsa eve gelme)
    (gakko, 05.08.2007 02:48)
  15. (bkz: babanın itü sözlüğü mü lan bu)
    (bkz: neyi yasaklıyorsun)
    (tori, 18.06.2008 21:43)
  16. yazar olmak için girişimde bulunan kızıma koyduğum yasaktır''.evde tek bilgisayar var ve çift hesaplı bir yazar olarak tanınmak istemiyorum yavrucuğım''bahanesiyle bu girişimini engelledim.''peki denizbalinası işin aslı ne.?'' diye soranlara cevap olarak.''ya bizim kızın statüsü beni geçerse'' diyorum ve bu konuyu kapatıyorum.
    (bkz: statüye aşırı meraklı yazar modeli)
    (denizbalinası, 18.08.2008 18:38)
  17. (bkz: godfather)
    (options, 19.08.2008 00:49)