belki ilginizi çeker
  1. · yıllar sonra çocuklarını facebook ile bulan baba
  2. · limited profile
  3. · babayı facebook ta silmek
  4. · facebook ta yaş limiti olsun
  5. · sözlükte çocuklarının entrylerini takip eden baba
  6. · babanın facebook a gelmesi
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · ugg
  4. · beşiktaş
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · afacan
  9. · sobalı evde büyüyen çocuk

babanın facebook ta çocuklarını eklemesi  

1. takip ve gözetim amacıyla babanın sinsi bi planı olma ihtimali üzerinde durulmalı...
    arkadaş listende babanın olması ...
    -confirm i tıkla bacaklarını kırarım

you were poked by baba

-ite bak rakı masasına çağırıyo beni.....
    (hiçaçı, 13.01.2008 18:50)
  2. tedbir olarak
    (bkz: limited profile)
    (iset, 13.01.2008 18:59)
  3. sırasıyla,

1- baba çocuklarını arkadaş olarak eklemiş olduğundan (bkz: aile saadeti)
    2- çocukların yanlış hallerini gören babanın ikazları ile (bkz: baba nasihati)
    3- babanın sözlerini dinlemeyen çocuklara yönelik olarak (bkz: aile içi şiddet)
    4- üçüncü aşamanın ısrarlı tekrarı sonucu maalesef (bkz: aile felaketi)

aşamalarını içerecek süreç.

not: bu giri, herkesin facebook'a nşa başkalarıyla paylaşmayacağı bilgi ve belgeleri koyduğu yönündeki ayran teorisi kıvamında düzinelerce internet araştırması haberi okunduktan sonra yazılmıştır. bu bakımdan kaynak arayanlar arama motorlarından gani gani faydalanabilirler.
    (myrmidon, 13.01.2008 19:01 ~ 19:43)
  4. babanın osmanlı pokesinden, osmanlı tokadı yollamasıyla fantastik bir hâl alacak durum. baba anneye bıyık burabilir mesela.
    (ruhsuzkz, 13.01.2008 19:09)
  5. -ben baban tanıdın mı?
    +kusura bakmayın çıkartamadım.
    (noomeckriel, 13.01.2008 19:11)
  6. çocukğun facebook a eklediği dehşet foto ve videoları direk paylaşıma açar. eğer çocuk denilen şahıs daha limited profile diye birşey bilmiyorsa olay feci boyutlar alır.

başıma gelmiş bir olay olarak; tallinn e gidip beleşe 10 gün eğitim görülecek (bkz: best) bahanesi ile aileden uçak bileti + 100 € kopartılır. ardından tallinn de yaşananların güzelliğiyle biraz da vana tallinn in sarhoşluğu üzerindeyken facebook a fotolar konur. ardından eve döndüğünüzde, aileniz sizi çok güzel karşılar:

-oğlum nasıldı tallinn?
    +iyiydi baba. soğuk memleket işte. kızları falan da soğuk
    -hmm. ne kursuna gittin sen orda. anatomi mi?
    -(biraz kıllanan genç) ne alakası var babacım mühendislik kursu işte
    +bak facebook öyle demiyo ama! len eşşek herif senin ailenin parasını zinaya yatırmaya utanmıyo musun?
    -baba valla ben bişii yapmadım, kızlar yavşadı. orda adet öyleymiş.
    +gel len buraya ben sana türk adetlerini öğreteyim!!

ki eğer sarhoş, içkili sigaralı bilimum fotolarınız varsa kesinlikle aileden biri eklenmemelidir facebook 'a. yarın birgün de işe girdiğinizde bütün iş arkadaşlarınız limited profile e konulmalıdır.
    (theuthras, 13.01.2008 19:50 ~ 15.01.2008 03:00)
  7. (quasi magistra, 13.01.2008 20:05)
  8. (tremonti, 13.01.2008 20:11)
  9. başıma gelmiş olaydır. aramızda pek sorun yok. sordum ilkokul arkadaşlarını bulamamış beni eklemiş. ne alaka dedim siktir git dedi üstelemedim.
    birbirimize rakı gönderiyoruz,ben dansöz için para gönderiyorum güzel oluyor. ben adama sanal alemde para gönderiyorum adam bana gerçek hayatta gönderiyor(acayip)
    kız msn'i istmesinden korkuyorum. yok baba vallaha yok ben tanımadıklarım ile konuşmuyorum.
    (eazy, 13.01.2008 20:16)
  10. facebook ta babayı bulmak
    (hiçaçı, 05.04.2008 00:49)
  11. (travis acherontia styx, 05.04.2008 01:02)
  12. ekler ama tarafımdan kabul edilmez kendileri.talebi hala olduğu gibi durmaktadır.bir babanın,facebook yüzünden kızının hayatını,arkadaşlarını sorgulamasına gerek yoktur.facebook'a ekler hayatımı sorgular,sözlükte yazar olduğumu öğrenir fikirlerimi ve yaşadıklarımı sorgular..akabinde de kalp krizi falan geçirir büyük ihtimalle..

tehlikeli işler bunlar.
    (the crestfallen, 13.04.2008 19:59)
  13. -bi nevi kontrol mekanizması
    (bh6223, 13.04.2008 21:33)
  14. limited profile denen özelliğin bunun gibi durumlar için yapıldığını hatırlatmak istediğim durum.
    (selam kelamı, 27.12.2008 11:25)
  15. arkadaşlık davetini kabul etmeden önce profildeki tüm içmeli sıçmalı fotoğrafların kaldırılması ile sonuçlanacak durum.
    (kizilotesi, 16.05.2009 14:44)
  16. (şişş bak bi, 16.05.2009 14:45)
  17. aşmış babadır.
    (exodus, 16.05.2009 14:47)
  18. (sevojan, 16.05.2009 15:14)
  19. babanın gerçek hayatla sanalı karıştırmasına kadar gidebilen bir sürece dahil eder insanı. 10 gün kızını aramayan babanın kendini şu şekilde savunması da olasıdır:
    +kızım ben seni özlediğim zaman facebook'u açıyorum resimlerine bakıyorum, hasret gideriyorum.
    -baba, orası kızın öldüğü zaman sana haber vermiyo, biliyosun di mi?
    velhasıl, durum baba tarafından abartılmamalıdır, her iki tarafta da nevrotik bozukluğa yol açabilir.
    (kizilotesi, 27.05.2009 19:15)
  20. ekledikten sonra bir de fotoğraf yorumlarının yanı sıra tuhaf konuşmalara neden olan bir yerdir yüz yüze söylenemeyenler mesaj aracılığı ile aktarılır
    n.e :
    canım kızım seni çok seviyorum.bunu bilmeni istiyorum.se benim bi tanemsin
    m.e :
    ay teşekkür ederim babacımda iyi misin yan odadayım ben gel burda söyle ve sende benim için öylesin kızsamda seviyom seni
    (171717, 27.05.2009 20:20)
  21. yaşadığım bir olaydır. kişide panik atak varsa dikkat edilmelidir. ayrıca ne gereği vardır, hem o ortamları kötüleyip sonra takip amaçlı bulunmanın. gereksizdir, tarafımdan babam kabul edilmemiştir. akşam da 'aa talep gelmedi ki bana arıza var zaten o sitede' demişimdir, atlatmışımdır.
    (sorella, 27.05.2009 20:30)
  22. iş duygu sömürüsüne varınca;

+aşkolsun kızım 300 küsür kişinin arasında bana mı yer yok
    -ama baba yani şimdi ehe
    +tamam tamam ben anladım evlatlar böyle zalim oluyo zaten
    -baba abartma benim feysbukta seni eklemememin nedeni yerin farklı olması zateen
    +evet tabi öyle olsun
    -uğraşma baba kabul etmiycem
    (valla ben onlarin yalancisiyim, 27.05.2009 20:40)
  23. sanki baban değil arkadaşın yorum yapıyormuş gibi hissettiren hede.

yeni rakı yeni seri reklam videosunu paylaşmamdan sonra;

" koçum, rakı güzel, kızlar güzel, haftaya da yer gök siyah beyaz, gel de kutlayalım.."

yorumuyla yüzümü güldürmüştür.
    eve gidince "ee baboli hani çilingir sofrası?" diyeceğim kendisine..
    (denizin dengesiz rengi, 27.05.2009 20:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil