belki ilginizi çeker
  1. · the grandmother
  2. · kemalist
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · uludağ sözlük
  3. · google wave
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · okan bayülgen
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · napster
  9. · therion

babanın adı  

1. lacanterminolojisinde imgeselden simgesel düzene geçişte kurulan köprü işlevi görür.babanın adı kavramıyla lacan,freud'un anne-baba-çocuktan oluşan oidipus üçgeninin temel özelliğini "gerçek" baba figürünün üzerinden taşırarak (onun gerçek varlığından bağımsız olarak) yasa koyucu otoritenin simgeselleştirilmesini işaretler.
    (düzgün kayar, 12.10.2007 03:05 ~ 17.10.2007 15:09)
  2. yanına ad ve soyad eklenince bütün kapıları açan bilgidir.nasılmı.. e-devlet sağolsun.bir kişinin adını soyadını baba adını biliyorsanız hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. sicil numarasından tc kimlik numarasına kadar.evlimi bekarmı sigortası yatıyormu hangi adreste oturuyor vs vs..burdan sesleniyorum youtube u kapatanlara bırakın boş işleri böyle hayati açıkları kapatın ilk önce
    (intograve, 26.01.2009 07:14)
  3. ben enteresan bir şekilde babamın küçükken de aynı ismi kullanıp kullanmadığını merak ederdim, merak ederdim değil de inanamazdım babamın ufacıkken de aynı isimle olduğuna. büyük ismi bi kere o, nası olur ki? tabii aynı şekilde kendi ismimin de büyüyünce aynı kalacağına inanamazdım, o da küçük ismi sonuçta..yani beni çocukken değişik buhranlara sürükleyen,düşünceden düşünceye salan şeydir efendim babanın adı..
    (bacanga, 26.01.2009 09:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil