"neden böyle iğrençlikler yüzümüze vurulur ki?" dedirten cümle.zira bu tür bir olayda yapılabilecek tek şey kızın büyüyüp polise şikayet edecek kadar akıl melekesinin yerine gelmesi ise neden bu tartışılsın?
not:ülkemizde yaygın şekilde olduğu bir safsatadır...sadece ülkemizde feodal toplum yapısıyla bütünleşmiş aşırı ataerkil kesimlerde belirlenmiştir ki bu da babanın öz kızına değil, aile içi diğer fertler arasında görülmüştür.
insanoğlunun yıllarca yaptığı gangbang maceralarından doğan bir piçin atalarının alışkanlıklarını devam ettirmesidir.sapkınlık insanın içinde değil zamanla toplumlara oradan da bünyelere yerleşen bir olgudur.
bir "baba"nın tecavüz eylemi içinde bulunabilmesi bile yeterince iğrenç bir şeyken -zira diğerlerinde bulunmayan bir hassasiyet bekliyorum ben çocuğu olan insanlardan. kötü şeylere maruz kalan insanların da bir anne babası olduğunu düşünüp kendini o babanın yerine koymasını, empati yapmasını istiyorum ki çok şey istiyor olabilirim- öz kızına tecavüz etmesi akıl alır bir durum değildir. böyle sapıkça bir durumun baş kahramanı olan babanın en iyi ihtimalle ruh sağlığının bozuk olduğunu söyleyebilirim, en kötü ihtimal..işte onu düşünmek bile istemiyorum.
kelimelerle anlatılması imkansız iğrenç hadise.bir de şu taraftan bakmak gerekir bu olaya kanaatimce.evet,bunu yapan yaratığa kelime dağarcığımızda bulunan her adi sıfatı yakıştırıp küfre boğabilir hatta bu yaratığı öldürmek isteyebilir ve bunu da yapabiliriz.bunu istemek en doğal hakkımız belki de...bu ve bunun gibi yaratıklar yıllar boyunca varoldular ve varoldukları sürece yaşadıkları toplum tarafından bir şekilde cezalandırıldılar.(recm,idam vb.)ama hiçbir zaman son bulmadılar ve bulmayacaklar.yani bizim bu yaratıkların kökünü kurutmak için uyguladığımız tedavi tutmadı.onun için bu probleme başka çözümler bulmalıyız ve bunu ararkende şunu asla unutmamalıyız.bunu yapan yaratıkta bir zamanlar bebekti ve insandı.
böyle birşeyin gerçekleşmesi sonucunda, babanın devam eden yaşantısında psikolojik durumunu merak ettiğim, acaba hangi düşünce içinde gerçekleştirmiştir diye kendime sorduğum iğrenç, tiksinç olaydır.
tam karşılığı yoktur, en alelade tabiriyle; şerefsizliktir. içeride şiddete dair ne varsa harekete geçiren fiildir, faildir.
bir mahkeme salonuydu gözlerimizin karşılaştığı yer. utangaç boynunu zeminden kaldırdığı tek andı, sahi. içinde o anda fırtınalar kopan bir ben; ansızın zuhur eden o pişkin bakışlı herifi gırtlaklama isteğini bir türlü defedemiyordum. o burgulu bıyıklarından başlayıp, tüm bedenini ateşe vermek istiyordum. ben bu şiddet ihtiva eden fikirlerle boğuşrken, hakime hanım, ona, o goncaya olayın gelişme aşamasını anlattırdıkça, gıdım gıdım eriyordu.
+ n'apıyordu baban sana yavrum?
- okşuyordu, öpüyordu...
+ dudaklarından mı öpüyordu seni yavrum?
- (yerden asla kaldırılamayan bir baş öne - arkaya sallanır) evet...
- ( elini göğüslerinin üzerine götürür dermansızca ve ekler ) oramı da ...
bir yanında babasına kırk yıldır karılık yapan annesi, öte yanında bu mahkemeye düşmeselerdi, aynı akibete uğrayacak olan kız kardeşi ve yerden zinhar kaldırılamayan başlar. içimden ''utanması gereken asla sizler değilsiniz'' diye haykırsam da, duyulmadı. ama ben onların içinde kopan fırtınaları duydum. kulaklarım sağır oldu adeta. annesinin, kızkardeşinin ve kendisinin. ''neden'' diye çığlık atan o iç sesti yüreğimi burkan. pare pare yapan.
şimdi hangi cezalar aklar bu adamı? hangi cezalar ıslah eder? hangi cezalar temize çeker bu kafayı? duvarlara vurup parçalamak istediğim bu kafasızlığı. bu zihniyetin köküne kibrit suyu nasıl atılır? ülkeyi mi söversin, zihniyete mi, şehre mi, neye söyle neye? dimdik durması gereken o boyunlar neden yerde?! neden insanlar asıllarıyla değil de suretleriyle her yerde. ve neden ben hiç durmadan ''neden'' diyorum?
hani haklı olarak, idama karşıyız ya işte bu o kapsamın dışında tutulması gereken durumdur ve bunu yapan insanlar, afedersiniz götlerine kazık çakılarak öldürülmelidir. tıpkı 21 aylık bir bebeğe tecavüz eden onun bunun çocuklarına yapılması gerektiği gibi...
insanlıktan çıkmanın en net göstergelerinden sayılabilir, iç güdüleri ön planda olan hayvanların bile yapmadığı bir şeydir.
artık hisler yoktur o babanın hayatında ve öyle birine baba veya insan sıfatı yakıştırmak kendimizi küçük düşürmekten başka bir şey değildir.
babanın öz kızına tecavüz etmesi, herhangi birine tecavüz etmesinden birazcık daha kötüdür,bokun kokmuşu gibidir,kafasına kürekle itinayla vurulup tezek diye yakılması gereken kimselerdir.
manevi değerlerini ameliyatla aldırmış olmaları muhtemel insanların yapabilecekleri eylem. öz kızından geçtim, herhangi bir canlıya bunu yapabilmek, hayvanlıkla bile bağdaşamayacak bir harekettir. hapse atsanız aynı davranışı kendisine yapmaları olasıdır. bu durumda kişinin düzelmesi daha da zor bir hal alır kanımca. bu nedenle acilen toplumdan uzak bir konumda tedavi edilmelidir.
şerefsizliktir. 12 yaşındaki öz kızına tecavüz eden babaya alt sınırdan hapis cezası verip paraya çevirip erteleyerek o babayı serbest bırakan hakim de en az o şerefsiz kadar şerefsizdir.
çocuk yapma bilincinden kaynaklandığını zannettiğim bir olaydır.
insanların çocuk yapma olayını deliğe sokup çıkarmaktan ibaret olduğunu zannediyorlar. dolayısı ile kendi sapık beyinlerinin dünyaya gelen yeni bir canlının ne denli mahvedeceğini bilmiyorlar. çok kolay bir iş zannediyorlar, bilakis gezegen üzerinde yapılması en önemli , en çok özen gösterilmesi gereken , en kutsal şey çocuk yetiştirmek. tüm insanlara , tüm canlılara karşı sorumlu olmaktır zira çocuğun nasıl bir kişi olabileceğini bilmek mümkün değildir.
çocuklarını dövüp , tecavüz edip , sokağa atıp , dilendirip kendileri gibi yaratıklar yaratıyorlar. 300 lira para kazanıp 15 tane çocuk yapan babadan ne beklenebilir ki zaten ... çocuğunu erdemli bir insan olarak yetiştirmesi mi? peh !. yahu ne insanlar var ... bir keresinde bir kadın gördüm , muhtemelen kafası çizilmiş bir kadındı , kendi çocuğu ile polislere vuruyordu. daha vahim bir durum olabilir mi?
velasıl kelam çocuğunu tokmak olarak kullanabilen insanlar varken , suni vajina olarak kullanan iğrenç mahluklarda olacaktır elbet...
kes o çükü ver eline önce biraz izlesin. sonra yedir onu afiyet olsun. sonra bildiğin tüm işkence yöntemlerini uygula. muhtemelen hıncını alamayacağından git araştır bikaç yöntem daha öğren. sonra onları da uygula. daha sonra yemek tarifi misali kes, biç, pişir yap bişiler o gereksiz bünyeyle. daha sonra da sokak hayvanlarına afiyetle yedir. bunları bir kitap haline getir, görselleri de unutma. ibret-i alem olsun, eğitim şart diyenler için de ders kitabı.
tecavüzün nasıl bir şey olduğunu bilen biri olarak mantığımın alamadığı olay. arkadaştır, akrabadır, hiç tanımadığın biridir... ama baba lan bu. baba!
başlığı görür görmez kendi babamı düşündüm, benim kılıma zarar gelmesine dayanamayan babamı... ben mutsuz olduğumda gözleri dolan ama güçlü olduğunu kanıtlamak istercesine yüzünü saklayan babamı...
o kadar zor geliyor ki böyle bir durumu kabul etmek, sanırım çocukluğumdan gelme bir şey bu; bazen bütün babaları kendi babam gibi sanıyorum. yanıldığımı kendime kabul ettirmem gerek. yeryüzünde böyle yaratıkların olduğunu unutmamalıyım. kendilerine hayvan bile demiyorum çünkü hayvanların bile böyle bir vahşeti gerçekleştirebileceklerini sanmıyorum.
çözüm idam falan değildir; tabii sonunda ölmeliler, fakat ölümleri o kadar kolay olmamalı. üzerlerinde uygulanan işkenceler aylar, belki de yıllar sürmeli ve her gece uyumadan önce bir daha uyanmamayı dilemeliler. tıpkı tecavüz ettikleri kızın bir daha uyanmamayı dilemesi gibi.
dipnot: istediğim gibi toparlayabildiğim bir giri olmadığının farkındayım. bazı şeyleri gözlerinizin önünde canlandırmaya çalıştığınızda yazmaya pek mecaliniz kalmıyor ne yazık ki.