belki ilginizi çeker
  1. · babam ve oğlum
  2. · şarkılardaki bu şarkıyı sana yazdım repliği
  3. · seni çok özledim
  4. · aldatıldıktan sonra dinlenecek şarkılar
  5. · eski sevgilinin ardından söylenenler
  6. · anne
  7. · şebnem ferah
  8. · there is something about mary
  9. · babam ve oğlum
  10. · ağlatan şarkılar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · yılmaz özdil
  4. · yaran diyaloglar
  5. · ugg
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · talas
  9. · webte bulduğu her etkinlikten giri çıkartmak

babam oğlum  

1. şebnem ferah'ın muhteşem bir parçası.

sevgilim ve dostum
    babam, oğlum
    arkadaşım, aşkım
    her şeyimdin sen
    (man on the moon, 22.06.2004 02:05 ~ 02:06)
  2. şebnem ferahın kelimeler yetse albümünün 2. şarkısı
    (aychovsky, 22.06.2004 20:41)
  3. şenem ferah'ın yalnızlık kokan şahane parçası, aynı zamanda dobralığına hayran olmak için n'inci sebep... dikkatli alınması gerekir, kapanmış yaraları açabilir.
    (mystra, 22.06.2004 20:46)
  4. bu akşam sanki hiç ayrılmamışız gibi hissetmek istedim
    en sevdiğin kot pantalonumla en sevdiğin lacivert tişörtümü giydim

güzel bir akşam yemeği hazırladım, beraber aldığımız mumları yaktım
    şarap açtım, bir sana bir bana iki kadeh çıkardım

sevgilim ve dostum
    babam, oğlum
    arkadaşım, aşkım
    her şeyimdin sen

çok zaman geçti gitti ikimizden
    özür dilerim seni üzdüysem
    sadece dinle hiçbir şey düşünmeden
    şimdi bunlar geldi içimden

bu akşam seni çok özledim
    bütün şarabı tek başıma içtim
    kırgınlığım bile geçti kalmadı

bu akşam sanki hiç beni kırmamışsın gibi hissetmek istedim
    en son tatilimizi düşündüm, ayrılmadan yirmi gün önce

dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yürüdük kilometrelerce
    iz bıraktık kaldırımlarda, otelde, caddelerde

sevgilim ve dostum
    babam, oğlum
    arkadaşım, aşkım
    her şeyimdin sen

bu akşam sanki hiç aldatmamışsın gibi hissetmek istedim
    uyurken bile özlerdik birbirimizi delicesine

düşündüm durdum sordum anlamadım
    beraber yaptığımız şeyleri andım
    seni son kez özledim
    ve bu şarkıyı yazdım
    (close2death, 26.08.2004 02:51)
  5. son gittiğim konserde yanımdaki 8 arkadaşımdan 7 sinin ağlamasına sebep olan; fazlasıyla yoğun duygularla* yazıldığını her şekilde belli eden mükemmel şarkı
    (maniacxx, 10.01.2005 02:38 ~ 02:39)
  6. iz bırakanlar 'ın unutulmadığını anlatan çok güzel bir parça.. şebnem ablamızın ağzına sağlık onun kadar güzel okuyacak birini düşünemiyorum. çok derin duygularla yazıldığı belli olan dinlenirken insanın içini cız ettiren bir parça..ve aldatılmanın hele de delice severken, bir insanı ne kadar derinden sarstığını delice haykırıyor...aldatılmak mı ayrılık mı gece mi insana bu şarkıyı yazdırır bilmiyorum...
    (palantir, 02.04.2006 22:26)
  7. (bkz: babam ve oğlum)
    (lethromar, 02.04.2006 22:44)
  8. tapılacak kadın,sahneye çıktığında tanrıçalaşan hatun şebnem ferahımın son bir ayda iki kez canlı canlı dinleme şerefine eriştiğim muhteşem şarkılarından biri.kelimeler yetse albümünün kelimelerin gerçekten anlatmaya yetmediği şarkısı.

bunları yüreğinden hissetmemiş biri var mıdır buralarda....
    (angelic, 24.05.2006 22:58)
  9. girişi süperdir, ağır metalci avustralyalıların bile sevdiği şarkı, 3-4 avustralyalının ipodunda "greatest hits" playlistine giren şarkıdır.
    (panavision, 06.11.2006 19:32)
  10. şebnem feraha ait , dinlediğinde "sevgilimle dosttum, babam, oğlum, arkadaşım, aşkım, herşeyimdin sen " sözlerinin 01:36 ile 01:55 saniyeleri arasında bulunması muhtemel olan şarkı. fevkalade bir eserdir. dinlenilebilitesi yüksektir.
    (adige, 28.05.2007 23:41)
  11. bir ayrılık sonrası dinlendiğinde sıfırı tüketme gücüne sahip,ağlatmaması hatta hıçkırıklara boğmaması olanaksız bir şarkı.
    bu akşam sanki hiç ayrılmamışsınız gibi hissetmek istersiniz,belki gelir umuduyla sevdiği her şeyi baştan yaşarsınız ama gelmez,giden gitmiş,biten bitmiştir zaten.
    çok zaman geçtikten sonra özlersiniz,canınız acır ve sizin de ne çok hata yaptığınızı anlarsınız...sevgiliniz,dostunuz,babanız,oğlunuz,herşeyiniz olmuş o kişiden özür dilersiniz üzdüğünüz herşey için ama çok zaman geçmiş gitmiştir ikinizden.
    ayrılığı en güzel anlatan şarkıdır.
    (angelic lover, 08.07.2007 16:02)
  12. sevgilim ve dostum
    babam-oğlum
    arkadaşım-aşkım...
    her şeyimdin sen!

çok zaman geçti gitti ikimizden..
    özür dilerim seni üzdüysem (özür dilerim derkenki vurguya dikkat..)
    şimdi bunlar geldi içimden..

bu akşam seni çok özledim (işte burası beni defalarca ağlattı -sayamadım..)
    bütün şarabı tek başıma içtim (evet içtim..)

bir insanı düşünerek içiyorsanız,
    sevgiliniz olmayabilir.. kazık yediğiniz bir dostunuzdur, babanızdır,kardeşinizdir, canınızdan çok sevdiğiniz bir insandır yani.. içersiniz içersiniz.. bunu dinlersiniz.. aylardır neden küs olduğunuzu düşünürsünüz.. oturur it gibi ağlarsınız! işte özlemek budur.. pişmanlık budur.. özür dilemek için ölmek ama dileyememek budur! dersiniz... küçük bir çocuksunuzdur.. özledim işte diyen.. gözleri dolu dolu, dudaklarını büzmüş, içinde kocaman bi taş, boğazında bi yumru.. karşınızda da olsa bişey söyleyemezsiniz ya.. özlersiniz.. özür dilerim dersiniz.. özür dilerim seni üzdüysem! ama cevap yerine koskoca bir duvar vardır karşınızda.. kooooskoca bir duvar.. sessiz, kin dolu ve ölesiye kırgın..

özür dilemiştiniz değil mi?
    ama o, sizi son kez özlemiş ve bitirmiştir çoktaaan...

düşünür durursunuz..
    sorarsınız, ama anlamazsınız.........
    (usako, 21.08.2007 02:38)
  13. şarkının sonunda şebnem'in ağladığını farkedebilirsiniz..
    (dream with the fishes, 21.08.2007 10:40)
  14. şebnem ferah'ın harika bir söz yazarı olduğunu bir kez daha kanıtlayan insanı darmaduman eden şarkı ötesidir.
    (kaskate, 30.08.2007 17:52)
  15. şebnem ferahın sanatçılığını her açıdan bir kez daha konuşturduğu şarkıdır kendileri. sözleri insanı deler geçer resmen. şebnem ferahın o güzel sesiyle geçmişi tekrar yaşarsınız. en sonunda ağlamaklı söylediği sözlerle artık dayanamaz salıverirsiniz göz yaşlarınızı...
    (angellore, 02.12.2007 17:21 ~ 17:21)
  16. bana tekrar ve tekrar kadınları asla anlayamayacağımı hissettiren şarkı. dinlerken üzülüyor insan, ama allah için aldatandan neden özür dilersin ki... içinden geçenleri duymayı dahi haketmeyen bir insana bu sözler neden yazılır ki?

seksendördün bir parçası vardı, "ölürüm hasretinle" derdi kendisini aldatan kadına. düşünün bir, böyle bir durumda hangi erkek bunu der ki!.. bu nedenle hüzünlendirse de verdiği hüznün yapmacık olduğunu bilirdim. daha çok aldatıldığında öyle hissedeceğini sanan biri tarafından yazılmış gibi duruyor zaten.

aldatılmak travmatik bir olaydır ve çoğunlukla "kim dokunduysa sana, ona (s.k.t.r.)git" dedirtir.

ama olay kadınlara gelince farklı oluyor herhal, ya da bu kadın bizi kandırıyor.
    (tariktuna, 04.07.2008 20:51)
  17. şarkının 2. kısmında bu akşam dediği yerde şebnem ferah'ın sesinin değiştiğini farkedebilirsiniz.
    ortalama olarak 4.15 e tekabül ediyor dk olarak.
    (options, 06.07.2008 23:18)
  18. sevgilisi tarafından çok kırılmış, aldatılmış ama ilişkinin güzelliklerini çirkinliklerinden çok daha iyi hatırlayan ve affeden bir kadının, aşık bir kadının şarkısı.
    (boşinsan, 31.08.2008 14:00)
  19. an itibariyle itü sözlük radyosunda çalan, şebnem ferah' ın en vurucu şarkılarından biri. şebnem ferah' ın bunu yazarken içinde bulunduğu psikolojiyi yaşamak istemem açıkçası.

"her şeyimdin sen."
    (mimiksiz kereste, 30.05.2009 19:41)
  20. seni son kez özledim ve bu şarkıyı yazdım.

bitti, son.
    (hübsches baby, 30.05.2009 19:45)
  21. "sevgilim ve dostum babam oğlum arkadaşım aşkım herşeyimdin sen...çok zaman geçti gitti ikimizden.."eskiden çok dinlediğim güzel bi şarkısı şebnem ferahın .o albümdeki bütün şarkıları güzeldi sonradan ne olduysa o şarkılar gibi olmadı..
    (asllll, 27.07.2009 13:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil