gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · ugg
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · disko kralı
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · beşiktaş
  8. · maço erkekler
  9. · 6 kasım 2007 liverpool beşiktaş maçı

baba parasıyla yaşamak  

1. burada kastedilen, ihtiyacı olmadığı halde, kendi ayakları üstünde durabilme gücü olduğ halde rahatı seçip para yemeye devam eden insanlar olduğuna göre bir çift kelimelik tarifle;

(bkz. gereksiz insanlar)
    (hell guardian, 18.08.2004 12:23)
  2. her ne kadar gençlerin bazı kategorilenmişleri** için söylense de, yurdum gençliğinin büyük kısmının içinde bulunduğu durumdur.

bir baltaya sap olamamış bu zavallılar, babadan aldıkları para ile kılık kıyafeti düzelttikten sonra, yine ondan kaptıkları araba ile piyasa yaparlar.* veya tuttukları evde babanın gönderdiği para ile eğlenir, kendilerine mutlu olmak için çeşitli bahaneler ararlar.

topluma zerre kadar faydaları yoktur, üretmezler ve sadece tüketirler. + verilebilecek tek yönleri, parayı yastık altına atan tipler gibi olmayıp daima alış veriş yaptıkları için para döngüsü sağlayarak ekonomiye az da olsa faydada bulunmalarıdır. bu özellik de tek başına kimseye yetmez.
    (aqua, 18.08.2004 20:14)
  3. ne kadar bundan kendimi soyutlayabilmiş olsam, kendi geçimimi sağlıyabiliyor olsamda, o günleri özlüyorum, en azında öğrencilik bitene kadar devam etse fena olmazdı, şimdi baba parası yok belki ama kıçımdaki terin de haddi hesabı yok...
    (geyik, 16.06.2005 17:16 ~ 17:16)
  4. toplumumuzda oldukça yaygın olan bir eziklik durumudur. bunu takip eden durumlar pederi kazıklama pederi kandırma okul uzatıp bir sene daha pederden para yeme gibi olaylarla devam eder. bu tür insanlar ailelerini kazıklarken aslında kendilerine ne büyük kötülük yaptıklarının farkına değildirler. ilerde bu tür insanların başarılı bir insan olma şansları yoktur.
    (lancelot, 09.04.2006 16:34)
  5. ekmek elden su gölden durumunu yaşamaktır.
    (chicaloca, 29.04.2007 22:14)
  6. bi yere kadar sorumsuz ve sorunsuz yaşamak çok eğlenceli olsa da bi yerden sonra kasan, sıkan, bayan durum
    (athelas, 29.04.2007 22:23)
  7. iyimser tarafından bakılacak olursa aslında çok da dert olmaması gereken durumdur. tabii babanın ya da ailenin bu durumu evladın başına kakmaması gerekmektedir. hiçbir aile evladına bakmaktan şikayet eder mi bık bık bık... demeyin şimdi, yapanlar var hem de çok feci. ancak aile için dert değilse, "kendi" kavramlı para kazanılana kadar dert edilmemelidir. nihayetinde doğduğunuzdan beri o parayı yiyorsunuz. ultra primalarınız bile baba parasıyla alındı, yabancı değildir, helaldir. elden para beklemekten daha iyidir. parasız olmaktan daha iyidir. babadır işte baba.
    (mangalina, 05.01.2009 00:59)
  8. tarihte pek cok düşünür ve yazarın da yaptığı eylemdir.bu adamlar soylu olarak da anılır. babaları ölünce de para bunlara kalmış, kalan baba parasını yemeğe devam etmişlerdir.

(bkz: tolstoy)
    (bkz: platon)
    (bkz: eski yunan)

ulan benim de götüm öyle kuruda olsa ben de yazardım, ben de o kadar düşünürdüm. ne olcak ay sonu gelcek mi, lan doğalgaz yeticek mi , götümüz doncak mı gibi çeşitli düşünceler yerine kafamda saf düşünceler olucaktı tabi . ohh miss..
    (merhemsiz kel, 05.01.2009 01:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil