görseller
baba mesleği 

belki ilginizi çeker
  1. · tokat gibi şarkı sözleri
  2. · ayar verme amaçlı yapılmış şarkılar
  3. · kanla karışık yağmur
  4. · ölmeyi öğrendim ben daha yürümeyi öğrenmeden
  5. · lost in translation
  6. · rock n coke 2007
  7. · türk olmak
  8. · padişah
  9. · gripin hastası olmak
  10. · ingilizce öğretmeni
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · zongul ducks
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · yılmaz özdil
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · ölmeden önce söylenen sözler
  9. · sevgili uyurken tv izlemek

baba mesleği  

1. kişinin babasının iştigal ettiği iş koludur*. eğer tükenmekte olan bir iş ise çocuk tarafından devam ettirilmesi beklenir. memurluk falan da değilse yaz aylarında gidip dükkanda yardım edersiniz bu işe. bir baltaya sap olamayan kişiler için denizdeki yılandır*.
    (sycrone one, 07.02.2007 17:53)
  2. çocukların gelecekteki mesleklerine etkisi tahmin edilemeyecek kadar büyüktür. eğer baba mesleğinden mutluysa çocuğunda o işi devam ettirmesi istenir. yok baba mesleğinden memnun değilse çocuk beğenilen başka bir mesleğe yönlendirilir. velhasılıkelam çocukların mesleklerini çok etkiler bu kör olasıca
    (talisman, 07.02.2007 18:00 ~ 18:01)
  3. insanların sizden beklentilerine kadar süregiden bir olgudur. örneğin söz konusu baba marangoz ise akıllardaki fotoğrafınızın bir köpek kulübesinin yanında gülümseyen bi surat olma olasılığı yüksektir. oldu da aşçı ise kasatura gibi bıçaklarla çat çat çat çat jet hızıyla soğan doğramak genetik bir kodmuş gibi sizden mükemmel yemekleri profesyonel bir şekilde yapmanızı bekleyebilirler.* elinize aldığınız salatalığı soyayım derken yarısını kabuklarında bırakırsanız işte o zaman herşey bitmiştir. yeni konumuz "olum hiç mi bakmadın babana, hiç mi merak etmedin" olur. oysa bilseler ki baba evde pek yemek yapmaz ve de anne sayesinde şahane mantı kapayabilir o babanın evladı. jet hızıyla.
    (ynitm ynits, 02.03.2007 22:15 ~ 22:53)
  4. nedense insanı kendine çeken bir yönü bulunan meslek. bu çekimden kurtulabilen de vardır, benim gibi kurtulamayan da.
    (gitaristkaptan, 03.03.2007 00:05)
  5. gripin'in 2007 çıkışlı albümünde bulunan , sert sözlere sahip , mesajın dibine vurmuş şarkı.

istersen kaç uzaklara kancık
    onca çocuğun eli yakanda senin artık
    bi gözleri kaldı masum bakan
    boyalı ayakkabılarınla basma toprağıma lan

sustukça sıra sana gelecek bilesin

yeterince ıslandı bu toprak
    sel aldı
    kanla karışık yağmur bastırdı
    can aldı

durdukça hiçbir şey değişmez bilesin
    sustukça sıra sana da gelir bilesin

kanla karışık yağmurlarla
    üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden
    ölmeyi öğrendim ben
    daha yürümeyi öğrenmeden
    mermiler düşerken biri var uzakta tetiği çeken
    katil doğmuş baba mesleği

istersen donat ordunu kancık
    onca yetimin ahı peşinde senin artık
    insanmış haklarıymış yalan dolan

günü gelir unutulur ne basra kalır ne beyrut
    ama tarih hatırlayacak kim masum kim puşt

durdukça hiçbir şey değişmez bilesin

ölmeyi öğrendim ben
    daha yürümeyi öğrenmeden

demokrasi ambargo körfez kaos insani yardım ilk ortadoğu projesi insan hakları medeniyetler çatışması guernica bunu siz mi yaptınız hayır siz yaptınız yeni dünya düzeni

ölmeyi öğrendim ben
    daha yürümeyi öğrenmeden

(dice man, 06.03.2007 20:44 ~ 01.04.2007 16:25)
  6. gripinin son albümünden, sanki gripin değil de manga ara ara söylüyor diye düşündüren şarkı...

edit:şarkıda verilen mesajlar, daha doğrusu atılan taşlar da çok güzel olmuş.insanın içinden haykıra haykıra söyelemek geliyor...
    (cankush, 15.03.2007 13:32 ~ 13:35)
  7. gripin'in 24 ayar şarkısı.
    (rafael, 19.05.2007 02:37)
  8. girişi hafiften four sticksi* andıran şarkı.
    (zaht, 05.06.2007 01:17)
  9. (berryberry, 05.06.2007 01:22)
  10. mesajın amına koymuş bir gripin şarkısı.
    (leo, 11.07.2007 22:29)
  11. (bkz: hz. isa)
    (hepten aykırı, 11.07.2007 23:36)
  12. gripinin 2007 albümü favori şarkılarımdan...sözleriyle verdiği ayar dillere destan...

(bkz: katil doğmuş baba mesleği)

(bkz: boyalı ayakkabılarınla toprağıma basma lan)
    (joker, 26.07.2007 14:42 ~ 14:43)
  13. gripinin manga grubundan ferman akgül ile düet yaptığı ayarın kralını veren şarkı

(bkz: katil doğmuş,baba mesleği)
    (la bebe, 27.07.2007 13:26)
  14. (bkz: george bush)
    (bkz: george w bush)

özellikle(bkz: lanet)
    (berrak, 22.08.2007 21:05)
  15. o nasıl bir "puşt" söyleyişidir..
    sırf puşt'u için dinlenebilir şarkı..

ayrıca, rock'n coke 2007'de gripin ve sahneye dalan ferman'ın söylediği muhteşem şarkı bu..
    ayarı da alan almıştır hani..
    (dirtypain, 04.09.2007 13:05)
  16. ferman'ın "puşt "demesiyle birol'un "durdukça" diyerek şarkıya girmesinin aynı zaman dilimine denk gelmesi, tam gaza gelmiş höykürmeye hazırlanırken hebe diye kalınmasına sebep olur. lakin konserlerde ruhu bedenden ayırarak puşt diye bağırılır. daha ziyade höykürülür. çok eğlencelidir. evet.
    (dişikişilik, 17.09.2007 00:01)
  17. (zagnem, 17.09.2007 00:03)
  18. babaların; sen önce oku! diplomanı al! ondan sonra bu işi yürütürsün mü, büyütürsün mü orasını bilmem diyip tercihinize bırakıyo gibi gösterdiği ancak ani bir dönüş ile 360 yapan babanın -lan oğlum! evladım! ne güzel kurulu iş, işte! bu işi yürütcen tabi!! ne yapcan? diyerek mahkum ettirdiği meslek.

-şık mı bıraktın amk? ar-ge miyim ulan ben.
    (obsession, 17.09.2007 00:15)
  19. hazırlıkta yeni tanışılan arkadaşlarla baba mesleği hakında konuşulmaktadır. bu arada içlerinden biri ehliyeti yeni almıştır, ama hala araba kullanamaktadır.
    x:neden tıp seçtin?
    y:babam doktordu, onun izinden gitmek istedim
    z:aaa ne güzel. benim babam da ateşeydi, o yüzden uluslararası okumaya karar verdim.
    y: x senin baban ne iş yapıyordu.
    x:uzun yol otobüs şöförü. ama ben b sınıfı ehliyetle, amatör olarak bile babamın mesleğini icra edemiyorum.
    (kendini dayı sanan ayı, 17.09.2007 00:34 ~ 00:35)
  20. babasının mesleğini devam ettiren kişinin mesleği ile ilgili konuşurken kullandığı bir tanımlamadır olsa olsa.
    bi demirciye sorarsın
    +neden demir?
    dersin
    -babam da demirciydi!
    der.*
    budur.
    (rene, 17.09.2007 01:05 ~ 01:08)
  21. (dgndmr, 21.02.2008 11:45 ~ 11:47)
  22. çocuğun arkadaşları arasındaki statüsü açısından da önemlidir baba mesleği. bakkal çocuğu, manavın çocuğu, muhtarın oğlu şeklindeki sıfatlar tanınmasa bile çocuğa bir karakter katar. ayrıca baba mesleğinden faydalanmak gerekir. misal baba marangozsa, baba bana şöyle böyle birşey kestirsene, ya da baba bana jenga yapsana gibisinden taleplerle hayat ucuza kapatılabilir, ofis insanıysa küçükken gidip teknolojiyle tanışılabilir
    (dibap, 17.04.2008 03:44)
  23. kanla karışık yağmurlarla
    üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden .. sözleriyle amerika' nın sözde getirdiği özgürlüğü haykıran gripin şarkısı.
    (karyatid, 13.04.2009 17:03)
  24. her dinleyişimde tüylerimi diken diken eden şarkı.
    (charlienin dorduncu melegi, 06.05.2009 23:42)
  25. ne güzel bir şarkıdır...
    gripin ve fermanla tadından yenmez bir hal alan, beni benden alan, dinledikten sonra küfürle sonlandırdığım marş niteliğinde güzel eser... bir de dumandan özgürlüğün ülkesi vardı bunun kadar etki yaratmasa da o da sağlamdır.
    (instinct, 25.06.2009 23:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil