|
|
- kenan doğulu'nun henüz piyasaya çıkmamış olan şarkısı
birden bire hayatımın tümü oldun,
gecelerime gün gibi doğdun,
gidersen birgün biri üzülür çok...
adı lazım değil, baş harfi ben...
- verdiği bi konser sırasında "yakında çıkacak albümümden bir şarkı okuyayım" düsüncesiyle, bir gencimiz tarafından cep telefonuna kaydedilen ve albümün çıkmasından 3-4 ay kadar önce internete verilen, kenan doğulu'nun,festival albümünün kuşkusuz en güzel şarkılarından biri.
sözler gayet güzel ama "festival gibisin katılmak istiyorum" sanki biraz zorlama olmuş, uymamış. olmasa daha güzel mi olcakmış ney..
sözlerini de yaziyim artık tam olsun;
gidince anlıyorum herşeyini özlüyorum
tenin benim gibi kokunu içime istiyorum
öpünce anlıyorum ben seninle yaşıyorum
gün birden beri kaç kereye vuruluyorum
birden bire hayatının tümü oldun, gecelerine gün gibi doğdun
gidersen bir gün biri üzülür (kırılır) çok
adı lazım değil baş harfi ben
festival gibisin katılmak istiyorum
önlerden yer kapıp gözünü kalbime bekliyorum
asaletinin bedeli çok kölen var, belli biri
hem biraz deli azdan çok da serseri
adı lazım değil baş harfi ben
- kenan doğulunun yeni albümündeki ara beni lütfen parçasıyla ipi göğüsleyen pek güzel olmuş parça.
ilk dinlemeyle akla takılan, insanın içinde platonik duygular uyandıran ve akıldaki insana gönderilip kendini ifade etmede pek bir yararı olabilecek şarkı.
- şu sıralar albümü beachlerde baştan sona çalınan kenan doğulu'nun, sanıyorum kardeşi ozan'ın da müzikal zekası ile harmanlanmış şahane bir şarkısı. tavsiye edilesi.
- (bkz: ben wallace)
- tenin benim gibi
kokunu içime istiyorum
...
gün 1 den beri kaç kere vuruluyorum
...
bunlar nasıl sözlerdir dedirten, ömrüm boyunca her yaz esintisinde dinlemek isteyeceğim, hayatımda ilk defa 130 km/h giderken beni böğürerek ağlatan eserdir.
02:47 de "birdenbire hayatının tümü oldun" girişinden sonraki yaylıların patlamasına duyguların da patlaması her defasında denk gelecek gibi...(smooth, 23.07.2006 21:42 ~ 22:09)
- festival gibisin katılmak istiyorum kısmıyla başta şaşırtıp bu ne ya dedirtse de bir kere dinledikten sonra tekrar kendini dinleten tatlı şarkı.özellikle 'gidince anlıyorum,her şeyini özlüyorum' kısmı çok hoş.keman olan her şarkı güzel midir nedir?
- kenan doğulunun ilk albümlerini anımsatan bir tınıya sahip harika yeni şarkısı. gerek sözleri gerek müziği ile beni içine çekmeyi başarmıştır. bu sıralar hangi radoyu açsam çalmaktadır aynı zamanda.
- yazıldığı dönemlerde kenan doğulu'nun tuğçe kazaz ile birlikte olduğuna dair magazinsel rivayetler var...gerçi kenan "üstünde sonra çok oynadım" dese de, artık bi noktadan sonra duygular kişiden soyutlanıp sadece sizi anlatıyor olsa da, o dizelerde gezinen kadını/adamı her daim merak eder dinleyici/okuyucu. bu dedikodudan sonra, "ulen bu tuğçe'nin bu kadar vurulacak nesi varmış ki? ya da bu adam her haltı çok derinden yaşıyor ve çok hisli yazıyor.." diyorum.
- (bkz: bir baş harf olarak ben)
- klibinde maske takanlar istanbul ticaret üniversitesinden bir grup arkadaştır. aralarında çaylak yazarlarımızdan deadclown da bulunmaktadır artisttir kendileri. (yersen) ama festival gibisin katılmak istiyorumu atarsak genel itibari ile hoş şarkıdır.
- güzel bir klibi olan,eğer araklama değilse türkiyede yapılmış nadir yaratıcı kliplerden sayılabilecek kenan doğulu parçası..şarkıyla da mükemmel bir uyum içinde..
nedense her izlediğimde bu klip yüzümde bir gülümseme yaratıyor.bu şarkının klibi anca bu kadar sevimli olabilirdi...
kenan doğulu'yu kutluyor,hadi bakalım eurovision'da da görelim seni diyoruz..
- slow türk'te çalan her 3 şarkıdan birisidir... aynı ayardaki bir diğer şarkı için:
(bkz: ara beni lütfen)
- klibinde "hepimiz kenan'ız" mesajı verilmiş şarkı..
- sol frame bu noktada kilitlendiğine göre reklama da vesile olacak eser:
---spoiler---
abilerim, ablalarım!
şu elimde görmüş olduğunuz cilet pakistan malı olup tasarlayan mühendis kör olmuştur!
---spoiler---
- sol frame in an itibari donması ve bu başlığın en başta ( üstte ) olması beni ironiden ironiye sürüklemiştir.
(bkz: komplo teorisi)
- (bkz: festival gibisin takılmak istiyorum)
- b u giriye de bir
e spri sokuşturayım
n e yapıp edip komik olayım*
(bkz: naaptın sen miroğlu)
|